Ihlamur Çayı Nasıl Demlenmeli? İlkbahar Mevsimi Gribi İçin Sıcak Bir Fincan Ihlamur Almaz Mısınız?
Ihlamur Çayı Nasıl Demlenmeli? İlkbahar Mevsimi Gribi İçin Sıcak Bir Fincan Ihlamur Almaz Mısınız?
Mevsim boğaz enfeksiyonu ilkbahar mevsimine girdiğimiz şu
günlerde bende ilkbahar da boğaz enfeksiyonu geçirdim tıkanan boğaz ve burun
yüksek ateşle birlikte direk doktorun yolunu tutanlar varsa doktorunuzun
önerisine sizde kulak asın benim gibi.
İlkbahar mevsiminde grip olanlara ılık ılık tüketecekleri
doğru demleme yöntemi ile ıhlamur yapmaya ne dersiniz.
Ihlamur sanırım kış
aylarında en çok tükettiğimiz bitkisel çaylar arasında oluyor. Ihlamurun yaprakları, ağaç kabuğu, ve tohumları ile yapılan çay
özellikle boğaz enfeksiyonlarında sık sık tüketilen çaylardan denilebilir.
Ihlamur çayı yumuşak kıvamı ve tadı ile boğaz ağrılarında ve
grip olanların kendilerini sıcak tutmak ve ılık çaylar tüketmek için başvurduğu
yöntemlerdir.
Tam bende o durumdayım boğaz enfeksiyonu geçiyorum ve
bademciklerim için sürekli olarak ılık içecekler tüketmem gerek genellikle
doktorlar her grip ve boğaz enfeksiyonu olana önerir bende de öyle oldu ılık
ıhlamur ve yeşil çayları tüketmemim iyi olacağını söyledi.
Ben iyi bir hastayım sesim çıkmaz cinsinden ıhlamuru severim
hani ama nedense grip veya boğaz enfeksiyonu olmadığımda çok da aklıma gelmez
evde bulunur ama içmek için biraz tembellik ederim.
Hastalanınca bu aralar günde 3 fincan taze taze tüketmeye
devam ediyorum.
Günlük ıhlamur tüketimi 3 fincanı geçmemesi gerektiğini bir
doktordan duymuştum varsayımlarla yazmak istemedim ama sonra doktorun bir
bildiği olmasa söylemez bende paylaşayım bu bilgiyi.
Ihlamuru bal ilave ederek veya içine birkaç damla limon
damlatarak tükettim iyide geldi kaç gündür blogumu doğru dürüst güncellemedim
geçirdiğim boğaz enfeksiyonundan dolayı.
Bana çok iyi geldi ıhlamur çayını yanlış demlemeyi artık
bırakalım çok zaman rastladığım bir olaydır ıhlamuru cezveye atıp iyice
kaynatmak ama hangi yeşil çay olursa olsun bu yanlış halbuki günlük olarak
içtiğim çayı bile aynı yöntemle demliyoruz üzerine kaynamış su ekliyoruz.
Ihlamur çayını artık kaynatmayın üzerine kaynar su ilave
edin hepsi bu taze olarak tüketin taze olarak tüketeceğiniz kadarını demleyin
ıhlamuru doğru olarak demlemeyi ve hazırlamayı bilmenin büyük önem taşıdığını
unutmayalım.Ihlamuru doğru olarak hazırlamak için işte tarifi.
Ihlamur çayı için gerekli malzemeler:
Çiçekli ve yapraklı bir veya iki dal ıhlamur.
1 fincan kaynamış sıcak su
Servis için tercih edenlere: Limon, bal,
Ihlamur Çayı en doğru şekilde nasıl hazırlanır:
Cam bir çaydanlık veya bir bardak içine ıhlamuru alın ve
üzerine kaynar suyu ilave edin üstünü hemen kapatın.
5 dakika dinlenen ıhlamuru suyunu fincana süzün ve içine
ister bal katarak ister limon sıkarak tüketebilirsiniz afiyet olsun.
Yeşil Çay Nasıl Demlenir Yazımızı Okumak İçin TIKLAYIN
Yorumlar
Yorum Gönder