Ada Çayı Faydaları Nedir? Ada Çayı Nasıl Demlenir?

Ada Çayı Faydaları Nedir? Ada Çayı Nasıl Demlenir? 
Bugün kışa hazırlık gıdalardan en sevdiğim sıcak sıcak içmekten hepimizin hoşlandığı ada çayı günü oldu benim için. 10 kilometre yol tepip orman havasında toplanan ada çayı sanırım kış mevsiminde ara sıra en çokta bademciklerimiz şiştiğinde tüketeceğimiz ada çayını topladım kokusunda davet olan çay bu olsa gerek yeşilken kokusu daha keskin oluyor diyebilirim. Dağlarda ne ararsak var sanırım kömeç ve ada çayını bulmuşken toplamamak olmazdı. Ada çayının bir çok faydası var sindirim sistemi üzerinde olumlu etkisi olduğunu hepimiz biliriz. Ada çayı dişler ve menepoza giren bayanlar içinde oldukça faydalıdır. Ada çayının bir çok bitki gibi aşırı tüketilmesi zararlıdır ve aç karnına tüketmemek te fayda var tansiyon sorunları olanlar için hele. Ada çayı faydaları arasından bir kaçını sizinle paylaşıyorum ama her şeyin azı karar çoğu her zaman zarar olduğundan azı karar diyerek tüketmenizi tavsiye edebilirim.

Ada çayı nasıl demlenir ve nasıl yapılmalıdır diye soranlardansanız sizde bir yeşil çay demleyicisi almanızı tavsiye ederim sık sık ada çayı tüketenlerdenseniz tabi.
Ada Çayı için gerekli malzemeler:
2-4 yaprak ada çayı yaprağı
1 fincan kaynar su
Limon



Ada Çayı Nasıl Demlenir? 
Kaynar suyu fincana dökelim ve yaprakları yıkayalım, ardından üstüne kaynar suyu ilave edelim ağzını kapatalım, 5 dakika sonra içmeye hazır, içine birkaç damla limon ilave ederek tüketelim.
Şekerli tüketmeyi tercih etmiyorum bal, pekmez olabilir ama şekeri unutun ada çayı içiyorsanız.


Yorumlar

Popüler Yayınlar