Kızılcık Reçeli Tarifi - Kışlık Kızılcık Reçeli Nasıl yapılır?
Kızılcık mevsimindeyiz heyyy hadi bakalım kızılcık reçeli
yapalım. Kızılcık rengi ve tadı ile herkesin tercih etmediği bir meyvedir Hatay
yöresinde yetiştiğini de sanmıyorum bir çok yerini gezmemem rağmen hiç mi hiç
görmedim!
Kızılcık bizim burada biraz pahalı ama kışın c vitamini
ihtiyacımızın büyük bir kısmını çok az miktarda tüketeceğimiz kızılcıkla günlük
ihtiyacımıza cevap verebilir.boğaz yakan ve jölemsi bir kıvam alan kızılcık
reçeli kokusu neredeyse yok denecek kadar az. İçerdiği pektin maddesi reçelin
kısa sürede jölemsi bir kıvam almasına neden oluyor buda pasta ve kurabiyeler de
rahatlıkla kullanmanızı sağlar.
Kızılcık ile yapılan bir çok tarif var ama renginden dolayı
tarhanaya bayılıyorum ben ama benimkilere sadece reçel olarak
tükettirebiliyorum o yüzden yapmıyorum.
Kızılcıktan hangi yemek ve tatlılar yapılır?
Kızılcık reçeli, kızılcık şerbeti, kızılcık çorbası,
kızılcık tarhanası, kızılcık muhallebi, kızılcıklı pasta, kızılcıklı muhallebi
gibi yemeklerde kullanılıyor aklıma ilk gelenler oluyor bir çoğu sadece şerbet
ve reçel için alıyor ama yapmak ve sevenler için alternatif anneanne tarifi de
vardır yapmaya yapmaya unutuluyor.
Kızılcık reçeli nasıl yapılır? Buyurun beraber belki sizin
daha farklı yaptığınız bir tarif vardır ama benim yaptığım tarif bu.
Kızılcık reçeli için gerekeli malzemeler:
750 gr kızılcık
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağından biraz fazla şeker
Kızılcık Reçeli Hazırlanışı:
Kızılcıkları sudan geçirelim varsa kulp ve yapraklardan
ayıklayalım içindeki çürükleri çıkaralım.
Kenara suyunun süzülmesi için beklemeye alalım.
Su ve şekeri derin bir tencerede ilave edelim ve kaynamaya
başladıktan sonra orta ateşte 10 dakika kaynatalım.
Kaynamakta olan şerbetin altını kısalım ve kevgir ile
sıçratmadan kızılcıkları içine aktaralım.
Şerbetin altını orta hararette tekrar
açalım kaynamaya başladıktan sonra ocak ısınını kızılcık taşmaması ayarında
ayarlayın orta halli kaynaması gerekiyor yoksa hemen taşma yapmaya hazır.
Burada bi kahve yapın kendinize ve ara ara üzerindeki köpüğü
kevgir ile alın şerbet içerisinde kıvam alana kadar pişirin.
Kışlık kaldırmak isteyenler tek yapmanız gereken ocaktan
alır almaz sıcak sıcak hemen cam kavanoza alıp sıfır kapakla sıkıca kapatıp
ters çevirmek soğuyunca kilerinize kaldırabilirsiniz afiyet olsun sofranızdan
sevdikleriniz eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder