Kaşarlı Milföy Börek Tarifi - Milföylü Börek Tarifleri

Kaşarlı Milföy Börek Tarifi - Milföylü Börek Tarifleri-Pratik Börek Tarifi- Pratik Ara Sıcak Börek Tarifleri

Evde çocuklar olunca her zaman atıştırmalık ve kahvaltıda doyurucu böreklere yer vermeye özen gösteriyorum yaz sebzeleri ağırlıklı olarak hazırlamaya çalışsam da sofrayı onların sevdiği börek tariflerine de yer veriyorum.

Kaşar oğullarımın en çok sevdiği peynir çeşidi kaşar olan her yemeği daha bir iştahla tüketiyorlar. Kaşarlı olarak çok kısa bir sürede hazır olan kaşarlı milföy börek tarifi de pratik olan börek tarifleri arasında yerini alıyor.

Çocuklarınız yemek yapmaya merak sarıyorsa bu tarif onların mutfaktaki özgüvenlerinin kazanması için kolay ve el becerilerini sergileyebilecekleri bir börek eli mutfak işlerine yatkın olanları teşvik etmekte büyük fayda var.

Az malzemeli doyurucu  ve kısa sürede hazırlanan kaşarlı milföy börek tarifi zamanı kısıtlı olanlar ve ara sıcak olarak sık sık yapılır pratik olması ve lezzetinden dolayı en sık yapılan ara sıcak böreklerden desek yeridir.

Milföy hamurundan bir çok lezzet yapılır ama hemen hemen herkesin bildiği lezzeti birde bizden dinleyin belli olur belki hiç yapmamış olan okur da bir faydamız olur. J

Kaşarlı milföy börek tarifi için gerekli malzemeler:
15 yaprak milföy hamuru
Bir kase doğranmış kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
Arzu edilirse üzerine susam veya çörek otu

Kaşarlı milföy börek hazırlanışı:

Milföy-leri oda sıcaklığına çıkarın ve dilimlere ayırın.

Doğranmış kaşarları ve beyazından ayrılmış olan yumurta sarısını çatalla iyice çırpın.

Fırını 175 % dereceye ayarlayın ısınmaya başlasın.

Yumuşayan milföy hamurlarının ortasına kaşardan yeteri kadar ilave edin ve üçgen şeklinde yerleştirin iyice uçlarına bastırarak kapatın.

Fırın tepsisine belli aralıklarla yerleştirin üzerine yumurta sarısından fırçayla sürün siz tüm milföyleri yapana kadar fırında ısınmış olacaktır sürün fırına 20-25 dakika arasında hazır.

 Kaşarlı milföy börek ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servise hazır çıtır çıtır bir börek ancak bu kadar lezzetli olur afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar