Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi- Kolay Mayasız Poğaça Tarifi

Kolay Mayasız Poğaça Tarifi - Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi- Pratik Poğaça Tarifi - Mayasız Poğaça

Poğaça yaparken eğer yaş maya kullandıysanız hamurun mayalanmasını beklemek gerek. Poğaça hamurunun mayalanması 30 dakikanızı alır ama bu süreyi beklemek istemeyenlere işte kabartma tozu ile kalabalık bir misafir veya kahvaltı sofrasına yakışacak harika bir lezzet.

Poğaça tarifleri oldukça yoğun yaş maya ile yaptığımızda farklı bir lezzet sodalı ve sirkeli tarifler ayrı bir lezzetli oluyor kabartma tozlu poğaça ise gerçekten nefis buyurun fırından yeni çıkmış kabartma tozlu hızlı ve kolay bir tarif.

Ben malzemeyi iki kat yaptım nedeni misafirimin olması dilerseniz malzemeyi yarı yarıya düşürebilirsiniz.

Kabartma tozlu poğaça tarifi için gerekli malzemeler:
8 su bardağı tepeleme un
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
4 adet yumurta
2 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tuz
İçi için: 1 kase ezilmiş beyaz peynir: isteğe bağlı maydanoz
Üzeri İçin: Çörek Otu

Kabartma Tozlu Poğaça Hazırlanışı:

Unu derin bir kaba alalım ortasını havuz gibi açalım, içine 2 adet yumurtayı kıralım diğer iki adet yumurtanın sarısını üzeri için ayıralım beyazları da ekleyelim.

Yoğurdu, sıvıyağını, kabartma tozunu ve tuzu ilave ettikten sonra ele yapışmayacak bir hamur elde edelim iyice yoğuralım elimizde kıvam alsın.

Cevizden biraz daha büyük 40 parçaya bölelim, böldüğümüz hamurları önce avuç içimizle şekil verelim daha sonra ortasını açıp içine peyniri ilave edelim elimizle iyice yuvarlak hale getirelim. Fırın kabını yağlamanıza gerek yok sıralı bir şekilde dizelim.

Tüm kestiğimiz poğaça yumuklarına aynı işlemi yapalım ve en son çırpılmış yumurtayı üzerine sürelim çörek otu serpelim kabartma tozlu poğaçamız pişmeye hazır.

Ben hamuru hazır olduğunda fırını çalıştırdım fırın ısınmasına kadar zaten poğaçalar hazırdı.

200 derecelik fırında üstü ve altı iyice pişen poğaçaları ilk sıcaklığı geçer geçmez ikramda bulunabilirsiniz sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar