Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi- Kolay Mayasız Poğaça Tarifi
Kolay Mayasız Poğaça Tarifi - Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi- Pratik Poğaça Tarifi - Mayasız Poğaça
Poğaça yaparken eğer yaş maya kullandıysanız hamurun
mayalanmasını beklemek gerek. Poğaça hamurunun mayalanması 30 dakikanızı alır
ama bu süreyi beklemek istemeyenlere işte kabartma tozu ile kalabalık bir
misafir veya kahvaltı sofrasına yakışacak harika bir lezzet.
Poğaça tarifleri oldukça yoğun yaş maya ile yaptığımızda
farklı bir lezzet sodalı ve sirkeli tarifler ayrı bir lezzetli oluyor kabartma
tozlu poğaça ise gerçekten nefis buyurun fırından yeni çıkmış kabartma tozlu hızlı
ve kolay bir tarif.
Ben malzemeyi iki kat yaptım nedeni misafirimin olması
dilerseniz malzemeyi yarı yarıya düşürebilirsiniz.
Kabartma tozlu poğaça tarifi için gerekli malzemeler:
8 su bardağı tepeleme un
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
4 adet yumurta
2 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tuz
İçi için: 1 kase ezilmiş beyaz peynir: isteğe bağlı maydanoz
Üzeri İçin: Çörek Otu
Kabartma Tozlu Poğaça Hazırlanışı:
Unu derin bir kaba alalım ortasını havuz gibi açalım, içine
2 adet yumurtayı kıralım diğer iki adet yumurtanın sarısını üzeri için ayıralım
beyazları da ekleyelim.
Yoğurdu, sıvıyağını, kabartma tozunu ve tuzu ilave ettikten
sonra ele yapışmayacak bir hamur elde edelim iyice yoğuralım elimizde kıvam
alsın.
Cevizden biraz daha büyük 40 parçaya bölelim, böldüğümüz
hamurları önce avuç içimizle şekil verelim daha sonra ortasını açıp içine
peyniri ilave edelim elimizle iyice yuvarlak hale getirelim. Fırın kabını
yağlamanıza gerek yok sıralı bir şekilde dizelim.
Tüm kestiğimiz poğaça yumuklarına aynı işlemi yapalım ve en
son çırpılmış yumurtayı üzerine sürelim çörek otu serpelim kabartma tozlu
poğaçamız pişmeye hazır.
Ben hamuru hazır olduğunda fırını çalıştırdım fırın
ısınmasına kadar zaten poğaçalar hazırdı.
200 derecelik fırında üstü ve altı iyice pişen poğaçaları
ilk sıcaklığı geçer geçmez ikramda bulunabilirsiniz sofranızdan sevdikleriniz
eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder