Hassa usulü İncir Reçeli Nasıl Yapılır? İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Hassa usulü İncir Reçeli Nasıl Yapılır? İncir Reçeli Nasıl Yapılır? İncir Reçeli Tarifi:

Mevsimi gelen her şey kış için hazırlanmaya başlar hemen ilk turfanda yenen incirin ardından mevsim bol bol reçel zamanı oluyor. İncir şu anda hem bol hem ucuz ve daha da ötesi yakınlarınızın bahçesi varsa dalın hemen topladığınız küçük bir kapta bile olan incir kış mevsimi için yapacağınız ara ara kahvaltılarınız da zeytinyağı ile hazırlamanız için bile yeter.

İncir reçelinin tarifleri farklı yapılır bu tarif ise incir reçelinden çok marmelat tarzında yapılan ama emek isteyen daha doğrusu başından ayrılmadan pişirmeniz gereken güzel bir tarif.

Hatay’da incir reçelini değişik tarifleri vardır ama bu tarif Kırıkhan ilçesinde ve hassa yöresine ait. İnciri bu tarifini tüketenler kolay kolay vazgeçemezler.  

Her incir cinsinden yapılır ama incir cinsine göre pişirme süreleri değişebilir.

İncir reçeli tarifi için gerekli malzeme:
1,5 kilo incir
750 gr şeker  
Arzu edilirse susam

Ben limon tuzu tercih etmiyorum bazı reçel tariflerinde bunlardan biriside bu tarif.

Hassa yöresine ait incir reçeli hazırlanışı:

İncirleri öncelikle sudan geçirelim suyu süzüldükten sonra kabuklarını solayım ve tencereye alalım.
Patates ezeceği ile ezelim, tencerenin altını açalım ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.

İncir çekirdekleri renkleri dönmeye başlayınca üzerine şekeri ilave edelim ve pişirmeye devam edelim şekerden sonra fazla uzun sürmeden kıvam alıyor zatın.

İncir çekirdekleri rengi iyice pembe pembe olunca reçel olmuş demektir.


Cam kavanozlara ilave edelim sıcak iken kapatalım ve kışa hazırlık gıdalardan birisinden daha alnımızın akı ile hallettik darısı üzüm reçeline.

Yorumlar

Popüler Yayınlar