Çanakta Tavuklu Türlü Tarifi - Tavuklu Yaz Türlüsü

Gelin köye gidince hali ile elindeki malzemelerle nefis bir yemek yapmış bize de lezzetli görünen bu tarifi hemen paylaşmak kalıyor çanak lezzetlerine hayır demeyenlere gelsin.

Çanakta yemek yapmanın lezzeti bi ayrıdır ama bu çanakta hazırladığınız yemeğin sebze, et, veya bakliyat olmasının pek önemi yok söz konusu çanak ta yapılmış olması önceliği oluyor çanakta pişen ayrı bir lezzet kazanıyor hali ile toprağın ateşle buluşması sonucu pişen yemekler lezzeti ayrıdır hem de çok.

Hafta sonunu fırsat bilenler hali ile Hatay’dan köyüne giden bizim gelinde öyle yapmış bahçeden topladığı taze taze olan sebzelerle tavuğu buluşturmuş eee tandırın başında da olunca yemek yapmaya ne var doğra malzemeleri sür tandıra sonuç mis gibi bir havada kalabalık bir sofrada yemek yemekten daha nefis ne olabilir ki? Sıcak yaz günlerinde beyaz et ve sebzeden en lezzetli hali desek yeridir.

Çanakta tavuklu türlü tarifi için gerekli malzemeler:
1 adet tüm tavuk
3 adet kemer patlıcan
5 adet patates
5 adet soğan
6-7 adet domates
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 su bardağı su

Çanakta tavuklu türlü hazırlanışı:
Tavuk parçalanır, patates, domates, soğan elma dilimi doğranır, patlıcanlar pijama şeklinde soyulur ve iki parmak kalınlığında daire şeklinde kesilir.

Tüm malzemeler derin bir kaba alınır üzerine baharat ve salçalar ilave edilir, su ve sıvıyağ eklenir iyice elinizle tüm malzemeyi harmanlayın ve çanağa yerleştirin gerisi köz dolu bir tandıra veya taş fırına vermeye kalıyor.

1 saat sonra ağır ağır pişen çanakta tavuklu yaz türlüsü hazır afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar