Çanakta Tavuklu Türlü Tarifi - Tavuklu Yaz Türlüsü
Gelin köye gidince hali ile elindeki malzemelerle nefis bir
yemek yapmış bize de lezzetli görünen bu tarifi hemen paylaşmak kalıyor çanak
lezzetlerine hayır demeyenlere gelsin.
Çanakta yemek yapmanın lezzeti bi ayrıdır ama bu çanakta hazırladığınız
yemeğin sebze, et, veya bakliyat olmasının pek önemi yok söz konusu çanak ta
yapılmış olması önceliği oluyor çanakta pişen ayrı bir lezzet kazanıyor hali
ile toprağın ateşle buluşması sonucu pişen yemekler lezzeti ayrıdır hem de çok.
Hafta sonunu fırsat bilenler hali ile Hatay’dan köyüne giden
bizim gelinde öyle yapmış bahçeden topladığı taze taze olan sebzelerle tavuğu
buluşturmuş eee tandırın başında da olunca yemek yapmaya ne var doğra
malzemeleri sür tandıra sonuç mis gibi bir havada kalabalık bir sofrada yemek
yemekten daha nefis ne olabilir ki? Sıcak yaz günlerinde beyaz et ve sebzeden en lezzetli hali desek yeridir.
Çanakta tavuklu türlü tarifi için gerekli malzemeler:
1 adet tüm tavuk
3 adet kemer patlıcan
5 adet patates
5 adet soğan
6-7 adet domates
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 su bardağı su
Çanakta tavuklu türlü hazırlanışı:
Tavuk parçalanır, patates, domates, soğan elma dilimi
doğranır, patlıcanlar pijama şeklinde soyulur ve iki parmak kalınlığında daire
şeklinde kesilir.
Tüm malzemeler derin bir kaba alınır üzerine baharat ve
salçalar ilave edilir, su ve sıvıyağ eklenir iyice elinizle tüm malzemeyi
harmanlayın ve çanağa yerleştirin gerisi köz dolu bir tandıra veya taş fırına
vermeye kalıyor.
1 saat sonra ağır ağır pişen çanakta tavuklu yaz türlüsü
hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder