Evde Kolay Baklava Tarifi - Bayramlık Pratik Baklava Tarifi
Evde Kolay Baklava Tarifi - Bayramlık Pratik Baklava Tarifi:
Bayram yola çıktı geliyor hanımlar temizlik bittiyse size
kolay gelecek pratik ama aynı zamanda lezzetli bir bayram baklavası tarifimiz
var yapmak isteyenler buraya.
Bayram malum yoğunluk olacak gelen giden olacak beklide siz
önce gidecek sonra siz bekleyeceksiniz el öpmeye gelenleri gerçi artık çok
medeniyiz örfümüzü unutmuş durumdayız zaman zaman el öpmeyi benimsemeyen bir
nesil yetişse de özü bozulmayan insanlara hayranlığım her geçen gün artıyor.
Evde baklava yapmak için illa hamur açmaya gerek yok artık
evde kendiniz kolayca 1 saat gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz artık
baklava yapmanın en kolay yolu iki ayrı yada tek markette bulduğunuz
malzemelere kalmış. Ramazan bayramı her yörede farklı lezzetler hazırlanır ama
baklava en yaygın yapılan tatlıların başında geliyor nedeni ise tatlı ikramı
için geleneksel lezzet olmasından kaynaklanıyor sanırım.
Baklava açması gerçekten zaman alır ev yapımı yapmak
isteyenler için onuda her ev hanımı kolayca yapamayabilir çocuklusu var,yaşlısı
var, evde uzaktan bir iki gün önce misafir gelmiş olan ama imece usulü yapanlara
diyeceğim yok bir gün topluca yapılsa tüm mahalleye açılır. Ama nerede o eski
imece usulü yemekler tatlılar diyebiliriz ama hala bozulmamış insanlar dedik ya
yazımın başında o da öyle sanırım mahallenizde hala bozulmayan değerleriniz
varsa sizde dört elle sarılın bozulmasın diye.
Evde en kolay yolu ile baklava yapmak isteyenlere tarifi
verelim baklavayı arefe günü yapıp koyarsanız hiç bozulmadan bayram boyunca
tüketebilirsiniz.
İki fırın tepsisi çıktı eee kalabalık misafiri olanlara
ancak yeter yanına tuzlular sarma ve dolmalar bayram yemek içmek değilse de
onlarsız da olmuyor hani.
Evde kolay baklava için gerekli malzemeler:
1 paket hazır baklavalık yufka
350 gr tereyağı
2 kase ceviz ( iri dövülmüş)
Şerbeti için:
6 su bardağı su
6 su bardağı şeker
6 damla limon suyu
Üzeri için 1 küçük kase ince dövülmüş Antep fıstığı
Evde kolay baklava hazırlanışı:
Baklava başlamadan
önce tereyağını kestirmeden eritelim cevizleri yanımıza alalım fırın
tepsilerini yağlayalım.
Fırın tepsisine iki kat iki kat aralıklarla baklavalık hazır
yufkaları serelim ve üzerine tereyağı sürelim.
Bu işlemi ikili ikili baklavalık yufkaları yerleştirdiğimiz
için beş kez yaptığımızda tam on yufkayı kullanmış olacağız onuncu yufkayı
serdiğimiz de arasına dövülmüş cevizi serpelim ve üzerine 12 adet yine çift çift
koyarak baklavalık yufkaları yerleştirip
aralarına tereyağı sürerek dizelim.
22 adet baklavalık yufkadan böylelikle bir tepsi baklava
çıkmış olacak aynı işlemi geriye kalan baklavalık malzemelerle ikinci tepsiye
hazırlayalım.
Tereyağının geriye kalanını baklavalık yufkanın son iki
yufkasına daha yoğun olarak sürelim böylelikle daha çıtır ve rengi daha güzel
olacaktır.
İstediğiniz şekli vererek kesebilirsiniz ama yuvarlak
tepsi olmadığı için verev kesme şekli bu tepsilerde zor oluyor siz iyisi mi benim
yaptığım gibi küçük karelere başvurun.
Dilimlemiş olduğunuz baklavayı sıra geldi pişirmeye
pişirme süresini fırın pişirme süresine göre değişir ama ideal olanı 175 %
sıcaklıkta altı ve üstü kızarana kadar pişirin ve fırından çıkarın böylelikle
baklavamız hazır.
Şimdi burada sizlere küçük bir tiyo vereyim. Ben denemesem asla tavsiye etmem sıcak ve günü birlik ikram
etmek istiyorsanız benim gibi yapabilirsiniz ben baklavayı hazırladım ve
kullanacağım zaman şerbetini döküyorum pişmiş olan baklavayı isterseniz bayram
sabahı şerbetle buluşturabilirsiniz ama hemende koyabilirsiniz tabi tercih
sizin.
Şerbet malzemelerini limon hariç derin bir tencereye alalım
ve kaynamaya başladıktan sonra 12 dakika daha kaynatalım orta hararetli ateşte
pişen şerbeti sıcak sıcak baklavanın üzerine dökelim ve şerbeti çekince üzerine
fıstıkla süsleyip servise hazır ikramlarınızı verebilirsiniz afiyet olsun.
Bayramlarınız hayrola sevdiklerinizle vesselam.
Yorumlar
Yorum Gönder