Ev Yapımı Limonata Tarifi – Bayramlık Soğuk Buz Gibi Limonata Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Limonata Tarifi – Bayramlık Soğuk Buz Gibi Limonata Nasıl Yapılır? Limonata Tarifi:

Ramazan ayı son 9 günü içindeyiz ramazan ayı boyunca geçen manevi havanın ardından bayram sevinci yaşayacağımız günler artık sayılı. Ramazan bayramı bazılarımız için tatil planları olmuşken bazılarımız için biraz yoğun olacak günlerin arefesindeyiz artık.  Bir çoğumuz bayram temizliği telaşına girmişken uzaktan gelecek evlatları için en çokta anneleri bir tatlı telaş sarmış durumda herkes gidemese de bayramı bayram gibi yaşamak için baba ocağının yolunu tutan ana kucağına koşan bir sürü evlat var. Tatil planları yapanlara kızıyorum bayramdan başka zaman mı yok demeden de geçemiyorum. Ama bu yıl bayram tatili uzun oluşu her iki plan içinde yeter artar bile yeter ki biz evlatlar olarak ana babamızı unutmayalım ikisi içinde zaman doğru kullanalar için yeterli zaman var...

Bayram demek kavuşmak demek sevdiklerinizle güzel geçireceğiniz hüzünlü veya sevinçli zaman dilimlerini hazırlamak demek ve bayram ikramlarla sadece ağzımızın tatlanması demek oluyor aslında bayramda sizlerde benim bugünkü tavsiyem sevdikleriniz için yaparken sevgisini katacak annelere soğuk bir öneri sadece.

Bayramlarda kahve çayın yerini hiçbir tutamaz ama bütün bir ayı gündüzleri aç kalan mideye yormayacak bir içecek ile başlayalım dedik. Aşırı tüketilecek kahve, çay vs içecekler yerine bu tarifi deneyin hanımlar.

Bayram içinde yapılacak ikramlar bu yılda geçen yıl olduğu gibi sıcak içeceklerden daha çok rağbet görecek şey soğuk içecekler olacak bende bunu düşünerek soğuk soğuk tüketmek isteyeceğiniz elinizin altında çokça yapıp bol bol yetecek. Ev yapımı limonata katkısız olduğu için sağlıklı oluşu ile tercih sebebi aslında. Ev yapımı limonata yapması bir çok farklı çeşidi var ama bu tarifi gelin saolsun abla bu tarifi denedim sende dene dedi iyide yapmışım lezzetli oluşunu çocukların bol bol içmesinden anladım aslında burun kıvırmadan severek tükettiler eee sağlıksız soğuk içecekler yerine benimde tercihim oldu. Bayram için bi hayli aldım ve difrize attım gelecek misafirlere akşamdan hazırlayıp sabah bol bol ikram edecek güzel bir lezzet oluyor doğrusu.

Ev yapımı limonata için gerekli malzemeler:
1 adet büyük boy limon
1 adet büyük boy portakal
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı şeker
3 litre su

Ev yapımı limonata hazırlanışı:

Limon ve portakalı iyice yıkayalım ve kulp kısımlarındaki çıkıntıları keselim. Buzdolabı poşetine yerleştirelim ve 24 saat buzdolabında donması için bekletelim.

Mutfak robotunu hazırlayalım ve limon ve portakalı buzluktan çıkarır çıkarmaz 5 dakika tutalım ve küçük parçalar halinde doğrayalım şekilde gördüğünüz gibi.

Doğramış olduğumuz portakal ve limon dilimlerini doğrayıcıya alalım ve üzerine şekeri ilave edelim.
İyice püre halinde kıvam alana kadar doğrayıcıyı çalıştıralım.

Limonata aşağı yukarı hazır hale geldi sayılır suyla buluşturma vakti.
3 litre suyu derin bir kaba boşaltalım ve içine püre haline gelmiş limon ve portakalı karışımını buluşturalım limon tuzunu bu aşamada ilave etmeyi unutmayalım. 

Limonatanın içindeki şeker,  limon tuzu,  portakal ve limon iyice eriyene kadar 5 dakika kadar karıştıralım.


Sıra geldi süzmeye. İkinci bir derin kabın üzerine tülbent serelim ve bu aşamada iki kişi olmada fayda var limonatayı süzelim süzme işlemi bitti mi sıra geldi buzdolabında soğuk soğuk tüketeceğiniz kaplara yerleştirmeye. Dinlenmiş soğuk soğuk servis yapacağınız ev limonatanız hazır. Bayramda yanına ne ikram ederseniz edin ev yapımı bu limonata tarifi ile iyi gidecektir. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar