2016 29 Haziran Çarşamba Ramazan Menüsü – 24. Gün Ramazan Menüsü:

2016 29 Haziran Çarşamba Ramazan Menüsü – 24. Gün Ramazan Menüsü:

Ramazan ayı hayra vesileler olmaya devam ediyor dün karşılaştığım ve gözlerimi dolduran bir olaya şahit oldum sevgi evleri de olan yetimler ve baba annesi ayrılan çocukların bayram sevincine şahit oldum. Hepsinin bayram alışverişi vardı tek tek yapılan alışveriş çocukların o mutluluğu paha biçilemezdi doğrusu. Eski bayram sevinçleri gibi insanın seneden seneye alınan ayakkabısı olurdu ya onlar içinde aynıydı galiba ön yargılı olmayım net olarak bilmiyorum ama çocukların anne özlemi ve baba özlemi aile özlemi tüm bayramlıkların üstündeydi. Ramazan bayramında bu hayra vesile olan insanlara minnettarım doğrusu. Çocukların bayramlık sevinci bayram sevincinin üstündeydi doğrusu.
Beni duygulandıran bu anı paylaşmak istedim hayır yapmak isteyenler gerçekten ihtiyaç olan çocukları gözetmeleri önemine deyinmek istedim yetimler ve gerçek ihtiyaç sahipleri umarım bu bayram kırık gönüllerini bir nebze olsun mutlu edecek olaylarla girerler. 24. günü menüsü ile ramazanı günlerinden birisini daha varmanın şükrü içindeyiz çok şükür hadi bakalım misafir kabul edecekler yada ailesi için menü arayanlara bugünün iftar menüsü tavsiyesi.

Hadisi Şerif-i
Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz buyurmuşlardır:
“Mü’min öldüğü zaman, namazı baş ucunda, zekâtı sağında, orucu solunda bulur.”(Bkz. Heysemî, III, 51)

2016 29 Haziran Çarşamba Ramazan Menüsü – 24. Gün Ramazan Menüsü:
Yayla çorba
Biberli poğaça
Naneli makarna
Patlıcan biber közleme salata
Sarımsak soslu tavuk baget
Haşhaşlı revani

Yayla çorbası ile ramazanda iftar sofrasının ilk tarifi bugün yayla çorbası yumuşaklığı ile iftar sofranızın bugün ne çorba yapsam diyenlere günün tavsiyesi.

Biberli poğaça günün ara sıcak tavsiyesi ramazanda sıcak sıcak son dakikalarda pişireceğiniz soğumasın diye fırından çıkarmayacağınız bir lezzet.

Tereyağlı ve nane bir arada makarnaya öyle bir lezzet veriyor ki sormayın mutlaka denemeniz gereken bir lezzet iftarda çok beğeneceksiniz pilav yerine alternatif tavsiyemiz.

Patlıcan bugünkü menümüzde de var ama bu sefer közleme salata. Kırmızı tatlı biber ve patlıcanlar közleyin temizleyin ve ince doğrayıp ikisini nar ekşisi zeytinyağı ve tuzla harmanlayın lezzetine doyum olmaz bir salata.

Sarımsak soslu tavuk baget ile ramazan menüsünün ana yemeği oluyor bagetleri sade olarak pişirebilirsiniz ama sarımsak sosu ile deneyenlerin pişman olmayacağı bir lezzet.

Haşhaşlı revani sevdiğim yanı bir gün yada akşamdan yapılması hem size zaman kazandırıyor hem de misafir kabul edecekler güzel bir alternatif soğuk servis edilen revani dondurma ramazan menüsünde günün tatlısı hayırlı iftarlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar