2016 28 Haziran Salı Ramazan Menüsü – 23. Gün Ramazan Menüsü

2016 28 Haziran Salı Ramazan Menüsü – 23. Gün Ramazan Menüsü:
Ramazan ayı hüzne boğan bir hafta ile geçiyor artık güzel günler geride kalacak ve özlemle biz yine bu manevi aya hasret kalacağız ama bunun öncesinde ramazan boyunca misafirlikte olmanın misafir kabul etmenin ramazan telaşını yaşamanın verdiği o eşsiz temaşanın içene giriyoruz yine. Bugün iftara ne yapsam diyoruz. İftarda bu akşam konuk olduk maksadımız elbet kimin ne yediği ne içtiği değil menülerde ne olabilir konusu ama elinizin altında ne olursa onu yapın yeter ki içine sevginizi katmayı besmele çekmeyi unutmayın yeter.

Günün ramazan hadisi şerifi ile günün menüsüne başlayalım.
Hadisi Şerif-i
"Oruçlunun ağzından çıkan koku, Allah indinde misk kokusundan daha hoştur."
 [Kütüb-i Sitte, 3082]

2016 28 Haziran Salı Ramazan Menüsü – 23. Gün Ramazan Menüsü:
Mercimek çorbası
Taze fasulye
Mercimekli köfte
Patlıcan yoğurtlama
Mevsim salatası
Etli pide
Ayran
Lokma tatlısı

Ramazan ne kadar sıcak olursa olsun ben yinede çorba yapmaktan vazgeçmem diyenlere vazgeçilmez çorbamız mercimek çorbası süzme mercimek çorbası ile iftarımızın ilk menüsü hazır.

Taze fasulye yaz mevsiminde ayrı bir güzel oluyor gerçekten zeytinyağlı olarak hazırlanan taze fasulye ramazanda sık sık tüketenler olmuştur ama ben bu ramazan ilk defa yedim oldukça hafif ve mideyi yormayan güzel bir yemek.

Mercimekli köfte iftar sofrası için iyi bir aperitif olmamış mı sizce de? benim gibi misafirliğe gidenler yorum yapar bazıları da damak zevkinize uyar bazıları sevmediğiniz yemeklerle de karşılaşabilirsiniz ince düşünceli bir ev sahibi alternatif az ve kararında yemekleri hazırlamış mercimek köftesi iyi bir seçimdi doğrusu.

Yoğurtlu bir salata veya süzme yoğurt ramazan ayı boyunca serinleten yiyeceklerden işte yaz aylarında olunca da sık sık ramazan iftarlarında karşımıza çıkıyor patlıcan yoğurtlaması.

Ana yemek olarak Hatay yöresinde sık sık yapılan etli pide ile ramazan menüsü hazır olmuş etli pideyi Hatay yöresinde yemeden olmaz ramazanda sıcak sıcak iftar sofralarında olan etli pide yine günün menüsünde yerini alıyor.

Mevsim salatası ile günün menüsü hazır mevsim salatasında ana sebze marul sonrasında siz elinizin altında ne varsa onu ekleyin yeter sanırım bu yüzden adı mevsim salatası oluyor.

Tatlı olarak lokma tatlısı sıcak olarak geldi yemek sonrası şekeri düşenler için gayet güzel bir tatlı sütlü tatlılar tercihimiz olsa da şerbetli tatlılarda az olsa da tüketiliyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar