2016 27 Haziran Pazartesi Ramazan Menüsü – 22. Gün Ramazan Menüsü

2016 27 Haziran Pazartesi  Ramazan Menüsü – 22. Gün Ramazan Menüsü:
Ramazan gecelerine sayılı günler kala son davetler alınmaya devam ediyoruz çok şükür gönlümüzden geçtiği gibi ağırlayamıyoruz belki ama elimizden dilimizden geldiği kadar iftar sofralarına hazırlamaya devam ediyoruz.  Ramazan ayı boyunca iftar sofraları kurmanın ne kadar güzel olduğunu hepimiz biliyoruz bazen biz kendimiz misafir olduk güzel gönüllere kimi zaman bizler aldık en değer verdiğimiz dostlarımızı ailelerimizi aldık soframıza sizlerde son günlerde hala alacağınız sevdikleriniz varsa buyurun 22. Gün ramazan menüsüne.
Ramazan menüsünden önce günün ramazan hadisi şerifini paylaşalım.

Günün ramazan hadisi şerifi.
"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Ademoğlunun her ameli katlanır. (Zira Cenab-ı Hakk'ın bu husustaki sünneti şudur:) Hayır ameller en az on misliyle yazılır, bu yediyüz misline kadar çıkar. Allah Teâla Hazretleri (bir hadis-i kudside) şöyle buyurmuştur: "Oruç bu kaideden hariçtir. Çünkü o sırf benim içindir, ben de onu (dilediğim gibi) mükâfaatlandıracağım. Kulum benim için şehvetini, yiyeceğini terketti."

2016 27 Haziran Pazartesi  Ramazan Menüsü – 22. Gün Ramazan Menüsü:
Mercimek çorba
Makarna
Semiz otlu yoğurtlama
Tas kebabı
Şalgam
Revani

Mercimek çorbası ile başladık bugün ramazan iftar sofrasında sade olarak tereyağının eşsiz lezzetinde mercimek çorbası ile başlayın iftara.

Makarna bu yemeğin yanına gider mi diyenleriniz olabilir ama sık sık iftarda pilav yerine bugün makarna bol domates salçası ile daha lezzetli oldu doğrusu yaz akşamları kısa oluşu ve ağır et yemeğinin yanında daha iyi gidecek alternatif aslında makarna.

Yoğurtlu salatalar daha yoğun ve sık sık hazırladım bu ramazan ayında sofrada taze taze aldığım semiz otu ile hazırladığım yoğurtlu semiz otu salatası ile günün menüsü aşağı yukarı hazır sayılır.
Tas kebabı geleneksel tariflerimiz arasında olan özel bir et yemeği gerçekten tas kebabı yapmak isteyenler yemek saatinden baya bir önce başlamanız gerek en az bir saat pişmesi gereken tas kebabı iftar için hazırlayacak olanlar 2 saat önce gibi bir zaman dilimi öncesinde başlaması gerekiyor lezzetine diyecek yok gerçekten.

eee ramazan ayında tatlısı olarak revani ile bugünün iftar sofrası hazır elhamdülillah revaniyi gündüzden yaptığımı hazırladım ve şerbetin ardından buzdolabına dilimlerseniz soğuk soğuk tüketmeniz daha lezzetli olacaktır ben üzerine sade dondurma ile servis yapacağınızı hatırlatalım.

Ramazan ayında rızıkları bol veren rabbime ne kadar şükretsek azdır. Yaptığımız küçük amellere bile bu ayda kat kat sevap veren rabbim şükrümüzü her daim artıranlardan eylesin rabbim bizi.


Yorumlar

Popüler Yayınlar