2016 27 Haziran Pazartesi Ramazan Menüsü – 22. Gün Ramazan Menüsü
2016 27 Haziran Pazartesi Ramazan Menüsü – 22. Gün Ramazan Menüsü:
Ramazan gecelerine sayılı günler kala son davetler alınmaya
devam ediyoruz çok şükür gönlümüzden geçtiği gibi ağırlayamıyoruz belki ama
elimizden dilimizden geldiği kadar iftar sofralarına hazırlamaya devam
ediyoruz. Ramazan ayı boyunca iftar
sofraları kurmanın ne kadar güzel olduğunu hepimiz biliyoruz bazen biz kendimiz
misafir olduk güzel gönüllere kimi zaman bizler aldık en değer verdiğimiz dostlarımızı
ailelerimizi aldık soframıza sizlerde son günlerde hala alacağınız
sevdikleriniz varsa buyurun 22. Gün ramazan menüsüne.
Ramazan menüsünden önce günün ramazan hadisi şerifini
paylaşalım.
Günün ramazan hadisi şerifi.
"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Ademoğlunun her ameli katlanır. (Zira Cenab-ı Hakk'ın bu husustaki
sünneti şudur:) Hayır ameller en az on misliyle yazılır, bu yediyüz misline
kadar çıkar. Allah Teâla Hazretleri (bir hadis-i kudside) şöyle buyurmuştur:
"Oruç bu kaideden hariçtir. Çünkü o sırf benim içindir, ben de onu
(dilediğim gibi) mükâfaatlandıracağım. Kulum benim için şehvetini, yiyeceğini
terketti."
2016 27 Haziran Pazartesi Ramazan Menüsü – 22. Gün Ramazan Menüsü:
Mercimek çorba
Makarna
Semiz otlu yoğurtlama
Tas kebabı
Şalgam
Revani
Mercimek çorbası ile başladık bugün ramazan iftar sofrasında
sade olarak tereyağının eşsiz lezzetinde mercimek çorbası ile başlayın iftara.
Makarna bu yemeğin yanına gider mi diyenleriniz olabilir ama
sık sık iftarda pilav yerine bugün makarna bol domates salçası ile daha
lezzetli oldu doğrusu yaz akşamları kısa oluşu ve ağır et yemeğinin yanında
daha iyi gidecek alternatif aslında makarna.
Yoğurtlu salatalar daha yoğun ve sık sık hazırladım bu
ramazan ayında sofrada taze taze aldığım semiz otu ile hazırladığım yoğurtlu
semiz otu salatası ile günün menüsü aşağı yukarı hazır sayılır.
Tas kebabı geleneksel tariflerimiz arasında olan özel bir et
yemeği gerçekten tas kebabı yapmak isteyenler yemek saatinden baya bir önce
başlamanız gerek en az bir saat pişmesi gereken tas kebabı iftar için
hazırlayacak olanlar 2 saat önce gibi bir zaman dilimi öncesinde başlaması
gerekiyor lezzetine diyecek yok gerçekten.
eee ramazan ayında tatlısı olarak revani ile bugünün iftar
sofrası hazır elhamdülillah revaniyi gündüzden yaptığımı hazırladım ve şerbetin
ardından buzdolabına dilimlerseniz soğuk soğuk tüketmeniz daha lezzetli olacaktır
ben üzerine sade dondurma ile servis yapacağınızı hatırlatalım.
Ramazan ayında rızıkları bol veren
rabbime ne kadar şükretsek azdır. Yaptığımız küçük amellere bile bu ayda kat
kat sevap veren rabbim şükrümüzü her daim artıranlardan eylesin rabbim bizi.
Yorumlar
Yorum Gönder