2016 24 Haziran Cuma Ramazan Menüsü – 19. Gün Ramazan Menüsü

2016 24 Haziran Cuma Ramazan Menüsü – 19. Gün Ramazan Menüsü:

Ramazan ayının 3. Cumasına kavuştuk Allah’ın izni ile günlerden yine bir cima ve yine bir ramazan ne güzel bir gün ne bereketli bir gün bugün, bugün dualarda buluşma zamanı insanın hayra ulaştıran ne varsa Cuma günü olmuştur bu yüzden cumaların yeri ayrıdır hep yüreğimizde. Hani her zaman gördüğümüz sosyal paylaşım siteleri olsun kendimiz dile getirdiği cümle neydi güneşin üzerine doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür gerçekten öyle. Cumayı ramazanı tüm manevi huzuru ile geçirmek duası ile günün Cuma hadisi ile başlayalım menümüzden önce.

Cuma Günü Hadiisi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):Buyurdu Ki:
‘Şüphesiz ki bugün bayramdır! Allah bu günü Müslümanlar için bayram yapmıştır! Cuma’ya gelen kimseler yıkansın! Eğer güzel kokusu varsa ondan sürünsün! Misvaka ise, iltizam gösteriniz!’ buyurdu.”

2016 24 Haziran Cuma Ramazan Menüsü – 19. Gün Ramazan Menüsü
Cacık
Pratik kumpir tarifi
Patlıcan dolması
Etli pide
Cevizli rulo güllaç sarma

Mevsim yaz ve yılın en uzun günleri içinde olduğumuz bu günlerde iftarda midemizi rahatlatacak lezzetlerin başında cacık geliyor ben her iftarda olmazsa olmazım ayran veya cacıktır bugünün tercihi cacık.

Çocuklarım ramazan boyunca ara ara tekne orucu tutuyorlar arada da tam gün oruçlu oluyorlar onlar oruçlu ister ister olmasın her gün onlar için bir tarifi onlara özel yapıyorum bugün çocukların kendi tercihi kumpir oldu mis gibi de oldu sizlerde menünüze koymak isteyebilirsiniz kişilik servis yaptım pratik ve kolay bir aperatif oldu.

Ramazan iftar menüsüne patlıcan dolması ile devam edelim patlıcan her yemeğe yakışır mı yakışır hakkıyla yapılırsa. Patlıcan dolması bu mevsimde mor patlıcan, kemer patlıcan, ve dolmalık patlıcanla yapabilirsiniz kemer patlıcandan çok lezzetli ama farklı sunumlu dolmalar hazırlanır ama bir çoğumuz dolmayı sadece dolmalık ve patlıcanla veya mor patlıcanla yaparız ilk fırsatta kemer patlıcanla yapılan içi kıyma dolgulu tarifi de paylaşayım.

İftar menümüz etli pide ile devam ediyor sıcacık mis gibi sofranızda yer alsın evde yapmak zahmetli oluyor benim gibi yakınlarında taş fırın olanlar varsa etli pide içi malzemesini hazırlayıp gönderebilirsiniz.

Etli pide tarifi için tıklayın:

Güllaç soğuk soğuk iftar sonrası sizleri buzdolabında beklesin güllaç yapmayı ramazanda diğer tatlılardan daha çok seviyorum daha çok benimsiyorum nedense. Sütlü olması mı yoksa yapması pratik olması mı bilmiyorum ama güllaç aile olarak ç ok seviyoruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar