2016 17 Haziran Cuma Ramazan Menüsü – 12. Gün Ramazan Menüsü

2016 17 Haziran Cuma Ramazan Menüsü – 12. Gün Ramazan Menüsü

Bugün ramazan ayının 12 günü ve aynı zamanda Cuma Cuma’nın yanında birde bugün karne günü 2015 – 2016 yılı eğitim öğretim yılının son günü.

Okul öncesi eğitim Ana okulu, ilkokul, ortaokul, ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci karne günü. Tüm öğrenciler kadar öğretmenler , veliler ve servislerde tatil zamanı demek aslında. Okullar tatil olurken evlerde tatil anlamına geliyor bu aslında ileride tatilde çocuklarla en güzel mutfak maceraları için bir yazı hazırlamayı düşündüm ama bunun için çocuklardan fikir almak istiyorum ne demişler bir büyüğe danış bir küçüğe hesabı gelelim bugünün hadisine.

Günün Cuma Hadisi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)Buyurdu Ki:
 ‘İçerisinde güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür! Adem o günde yaratıldı, o günde cennete girdirildi, o günde oradan çıkartıldı ve o günde kıyamet kopacaktır! O günde öyle bir saat var ki, Müslüman bir kul o saate denk getirerek Allah’tan hayırlı bir şey isterse, Allah onun isteğini verir’ buyurdu.”  Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh)

2016 17 Haziran Cuma Ramazan Menüsü – 12. Gün Ramazan Menüsü
Geleneksel kuru fasulye
Bol sebzeli pirinç pilavı
Ankara kebabı
Yoğurtlu semiz otu
İrmikli köfte
Muhallebili bisküvili pratik pasta
Çorba yapmayalım dedik bugün iftar sofrasına yakışacak bir tarif geleneksel olarak yapacağınız güzel bir kurufasulye tarifi ile başlayalım.

Geleneksel kuru fasulye tarifi için tıklayın:

Pirinç pilavı yaz aylarındaysanız evde kısa sürede haşladığınız sebzelerle hazırlayabilirsiniz. Bol sebzeli olduğundan pirinç pilavını kalabalık misafir alacak olanlar için gayet bereketli bir tarif.

Bol sebzeli pirinç pilavı tarifi için tıklayın:

iftar sofrasında kebabın ne işi var der gibisiniz ama bu kebap başka kebap  Ankara yöresine uzanalım eğer geniş bir arkadaş kitleniz varsa ve her yöredense sizinde damak tadınız gelişilor gerçekten güzel ablam Hatice hanımdan bu lezzetli tarifi bana aktarmıştı gerçekten lezzetli ve iftar sofrasına içiniz rahat bir şekilde yapacağınız bir tarif.

Ankara kebabı tarifi için tıklayın:

Tam bir omega 3 kaynağı olan lezzet semiz otu artık pazarlarda ve benimde bahçemde yaz boyunca bulunan bir sebze eee bize düşende bu lezzetli semiz otundan şöyle ortaya bol bol yapmak olsun semiz otu yoğutlayarak tüketmek benim her zaman ilk tercihim oluyor nedeni ise sade karışımı az ve lezzetli olması.

Semiz otu yoğutlaması tarifi için tıklayın:

Okul tatil olduğu için köfte seven çocuklarınıza yapmak isterseniz az malzeme ile hazırlayacağınız kısa sürede hazır olacak bir tarif irmikli köfte.

İrmikli köfte tarifi için tıklayın.

Muhallebili Bisküvi Pasta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya (5 gram)
1 buçuk paket sade  petibör bisküvi.
Üzeri için 2 poşet krem şanti  ve hazırlamak için süt

Muhallebili Bisküvi Pasta hazırlanışı:

Kolay pasta tarifi arayanlara aslında bu tarifim ama çocuklar için hazırlanacak onların karne heyecanına ortak olalım dedik.

Muhallebi için derin bir tencerede tüm malzemeleri ekleyerek karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebiyi yanımıza alalım.

Bisküvileri kare bir borcama dizelim ve üzerine muhallebiden dökelim.

Yine bisküvi dizelim ve üzerine yine muhallebi ilave edelim.

Bu işlemi dört kez yapalım ve soğumaya alalım oda sıcaklığına gelen muhallebili pasta buzdolabına alalım.

Servis edeceğimiz zaman önceden hazırladığımız krem şantiyi sürelim ve servise hazır ben kiraz dilimleri ile süsledim eee yaz meyvelerini zamanı olunca alternatif çok oluyor. Hayırlı iftarlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar