2016 16 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 11. Gün Ramazan Menüsü
2016 16 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 11. Gün Ramazan Menüsü:
Ramazan menülerine devam bu yıl ramazan ayı boyunca her gün
için elimden geldiğince evdeki malzemelerle elimizden geldiği kadar sizlere
fikirler vermeye çalışıyorum. Ramazanı ramazan yapan iftarları değil elbet ama
yemeklerde olmazsa olmazımız değil mi?
Ne diyor yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz o yüzden ne
kadar kalabalık gelirse gelsin yemeklerin dökülmemesi için elinizden geldiği
abartarak değil yeteri kadar olmasına özen gösterin yetmeyecekmiş görünen yemeklerin
hep arttığına şahitiz. J
Bugünün iftar menüsüne geçmeden önce günün hadisine göz
atalım bakalım bugün ne diyor bizlere geçmişten günümüze ışık olan peygamberimiz.
Günün ramazan hadis-i şerifi:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cennette Reyyan
denilen bir kapı vardır. Oradan sadece oruçlular girer. Oruçlular girdiler mi
artık kapanır, kimse oradan giremez." (Tirmizi'nin rivayetinde şu ziyade
var: "Oraya kim girerse ebediyyen susamaz.") Ravi: Sehl İbnu Sa'd
2016 16 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 11. Gün Ramazan Menüsü
Ispanaklı Çorba
Sebzeli Tavuk Baget
Pacanga Böreği
Patlıcan Yoğurtlama
Domatesli Pirinç Pilavı
Muhallebili İrmik Tatlısı
Lezzetli bir çorba ile menümüze başlayalım ıspanaklıçorba ile iftar sofranızda hazırlayacağınız ilk tarif olabilir ısparaklı çorba tarifi için tıklayın:
Beyaz et tercihi edeceklere fırında mis gibi kızarmış
sebzeler eşliğinde hem hafif hem de lezzitli bir ana yemek hazırlayabilirsiniz.
Doyurucu ve servis sunumu ile oldukça lezzetli bir tavuk yemeği yapmak isteyenlere yapmak isteyenlere tarif için tıklamanız yeterli:
Börekler ara sıcak olarak iftar sofralarında yine tercih
ediliyor içli köfte biliyorsanız ramazan öncesi hazırlık yaparak ramazan içinde
ara ara ara sıcak olarak içli köfte kızartmanız mümkün ama benim bugünkü önerim
sizlere paçanga böreği pratik ve lezzetli bir börek ama size nacizane tavsiyem
ramazan ayında pastırmalı olarak tercih edebilirsiniz. Pacanga böreği için tıklayın:
Salata ramazanda aşırı derece tüketilmiyor bu yüzden bol
yoğurtlu olan salatalar hem mideye hem de az yaparak sofrada salata ihtiyacını
alternatif olarak görebilirsiniz.
Patlıcan tüketmenin tam zamanı olan bu mevsimde tavuk,
domatesli pilav, ve çorba yanına oldukça güzel gidecek bir tarif olarak
değerlendirebilirsiniz patlıcan yoğurtlama yapmak isteyenler tarif için
tıklamanız yeterli:
Ramazan sofralarında illa pilav olsun diyen hanımlar bugün
sade veya etli pilav tercihi yerine şöyle domatesli yaz mevsimi pilavı çok beğenilecektir
iftar sofrasında hem sade ve etli
pilavlardan uza durmak isteyenlere zeytinyağlı olarak yapabilirsiniz. Domatesli pirinç pilavı tarifi için tıklayın:
tatlı sofranızda olsun olsun ama soğuk tatlı olsun bugünün
menüsünde servisi bol ve önceden hazırlamış olması nedeni ile irmikli
muhallebili yaparak günün menüsünü de bitirelim.
Muhallebili irmik tatlısının tarifini vereyim tarifi bende
yeni yaptığım için blogumda yoktur bende buradan tarifi vereyim tarif yapması da
kolay servisi bol oluyor denemek isteyenlere.
Muhallebili İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
Muhallebi için gerekli malzemeler:
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
İrmikli muhallebisi için
5 çorba kaşığı şeker
1,5 su bardağı irmik
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Vanilya
Muhallebili İrmik Tatlısı Hazırlanışı:
İrmik kısmından başlayalım yapmaya:
Derin bir tencereye tereyağını ilave edelim eriyince üzerine
irmiği ekleyip rengi dönmemekle beraber tereyağı ile çiğsimsi kalmaması için
kavuralım.
Kavrulan irmiğin üzerine sütü, şekeri ve vanilyayı ilave
edelim ve göz göz kaynamaya başlayıncaya kadar pişirelim.
Pişen irmik muhallebisini borcama veya buzdolabına yerleştirebileceğiniz
bir tepsiye yayalım ve tepsinin her tarafına eşit miktar olması için tepsiyi
ileri geri sallayalım.
Gelelim üzerine
dökeceğimiz muhallebiye,
Muhallebiye başlamadan önce irmiğin soğuması ve donması
gerek oda sıcaklığına geldikten sonra irmiği muhallebiye başladığımız zamandan
önce buzdolabına bırakalım.
Muhallebi malzemelirinin hepsini derin bir tencerede alalım
ve kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirelim pişen muhallebiyi irmiğin üzerine yavaşça ilave edelim.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 2 saat dinlendirelim
ve servis yapacağımız zaman bol hindistan cevizi ve zaman robottan geçirdiğimiz 4 adet kakaolu bitter bisküvi
ile süsleyerek servis yapalım afiyet olsun.
Hayırlı iftarlar:
Yorumlar
Yorum Gönder