2016 16 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 11. Gün Ramazan Menüsü

2016 16 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 11. Gün Ramazan Menüsü:

Ramazan menülerine devam bu yıl ramazan ayı boyunca her gün için elimden geldiğince evdeki malzemelerle elimizden geldiği kadar sizlere fikirler vermeye çalışıyorum. Ramazanı ramazan yapan iftarları değil elbet ama yemeklerde olmazsa olmazımız değil mi?

Ne diyor yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz o yüzden ne kadar kalabalık gelirse gelsin yemeklerin dökülmemesi için elinizden geldiği abartarak değil yeteri kadar olmasına özen gösterin yetmeyecekmiş görünen yemeklerin hep arttığına şahitiz. J

Bugünün iftar menüsüne geçmeden önce günün hadisine göz atalım bakalım bugün ne diyor bizlere geçmişten günümüze ışık olan peygamberimiz.

Günün ramazan hadis-i şerifi:

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cennette Reyyan denilen bir kapı vardır. Oradan sadece oruçlular girer. Oruçlular girdiler mi artık kapanır, kimse oradan giremez." (Tirmizi'nin rivayetinde şu ziyade var: "Oraya kim girerse ebediyyen susamaz.") Ravi: Sehl İbnu Sa'd

2016 16 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 11. Gün Ramazan Menüsü

Ispanaklı Çorba
Sebzeli Tavuk Baget
Pacanga Böreği
Patlıcan Yoğurtlama
Domatesli Pirinç Pilavı
Muhallebili İrmik Tatlısı

Lezzetli bir çorba ile menümüze başlayalım ıspanaklıçorba ile iftar sofranızda hazırlayacağınız ilk tarif olabilir ısparaklı çorba tarifi için tıklayın:

Beyaz et tercihi edeceklere fırında mis gibi kızarmış sebzeler eşliğinde hem hafif hem de lezzitli bir ana yemek hazırlayabilirsiniz.

Doyurucu ve servis sunumu ile oldukça lezzetli bir tavuk yemeği yapmak isteyenlere yapmak isteyenlere tarif için tıklamanız yeterli:


Börekler ara sıcak olarak iftar sofralarında yine tercih ediliyor içli köfte biliyorsanız ramazan öncesi hazırlık yaparak ramazan içinde ara ara ara sıcak olarak içli köfte kızartmanız mümkün ama benim bugünkü önerim sizlere paçanga böreği pratik ve lezzetli bir börek ama size nacizane tavsiyem ramazan ayında pastırmalı olarak tercih edebilirsiniz. Pacanga böreği için tıklayın:


Salata ramazanda aşırı derece tüketilmiyor bu yüzden bol yoğurtlu olan salatalar hem mideye hem de az yaparak sofrada salata ihtiyacını alternatif olarak görebilirsiniz.

Patlıcan tüketmenin tam zamanı olan bu mevsimde tavuk, domatesli pilav, ve çorba yanına oldukça güzel gidecek bir tarif olarak değerlendirebilirsiniz patlıcan yoğurtlama yapmak isteyenler tarif için tıklamanız yeterli: 

Ramazan sofralarında illa pilav olsun diyen hanımlar bugün sade veya etli pilav tercihi yerine şöyle domatesli yaz mevsimi pilavı çok beğenilecektir iftar sofrasında hem sade ve etli  pilavlardan uza durmak isteyenlere zeytinyağlı olarak yapabilirsiniz. Domatesli pirinç pilavı tarifi için tıklayın:

tatlı sofranızda olsun olsun ama soğuk tatlı olsun bugünün menüsünde servisi bol ve önceden hazırlamış olması nedeni ile irmikli muhallebili yaparak günün menüsünü de bitirelim.
Muhallebili irmik tatlısının tarifini vereyim tarifi bende yeni yaptığım için blogumda yoktur bende buradan tarifi vereyim tarif yapması da kolay servisi bol oluyor denemek isteyenlere.

Muhallebili İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
Muhallebi için gerekli malzemeler:
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
İrmikli muhallebisi için
5 çorba kaşığı şeker
1,5 su bardağı irmik
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Vanilya

Muhallebili İrmik Tatlısı Hazırlanışı:
İrmik kısmından başlayalım yapmaya:
Derin bir tencereye tereyağını ilave edelim eriyince üzerine irmiği ekleyip rengi dönmemekle beraber tereyağı ile çiğsimsi kalmaması için kavuralım.
Kavrulan irmiğin üzerine sütü, şekeri ve vanilyayı ilave edelim ve göz göz kaynamaya başlayıncaya kadar pişirelim.

Pişen irmik muhallebisini borcama veya buzdolabına yerleştirebileceğiniz bir tepsiye yayalım ve tepsinin her tarafına eşit miktar olması için tepsiyi ileri geri sallayalım.

Gelelim üzerine dökeceğimiz muhallebiye,
Muhallebiye başlamadan önce irmiğin soğuması ve donması gerek oda sıcaklığına geldikten sonra irmiği muhallebiye başladığımız zamandan önce buzdolabına bırakalım.

Muhallebi malzemelirinin hepsini derin bir tencerede alalım ve kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirelim pişen muhallebiyi  irmiğin üzerine yavaşça ilave edelim.

Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 2 saat dinlendirelim ve servis yapacağımız zaman bol hindistan cevizi ve zaman robottan geçirdiğimiz 4 adet kakaolu bitter bisküvi ile süsleyerek servis yapalım afiyet olsun.
Hayırlı iftarlar:

Yorumlar

Popüler Yayınlar