2016 15 Haziran Çarşamba Ramazan Menüsü – 10. Gün Ramazan Menüsü

  2016 15 Haziran Çarşamba Ramazan Menüsü – 10. Gün Ramazan Menüsü
Ramazan ayı iftar menülerine kaldığımız yerden devam mevsim yaz olmasına rağmen havanın güzel gidişi oruç tutanlar için büyük bir ferahlık veriliyor malum günler uzun geceler kısa olduğundan daha zorlaşsa da oruç tutmak manevi huzur ile günler su misali geçiyor.
Ramazan ayı menüleri kadar okunan mukabeleler, Yasinler, yapılan yardımları gördükçe ayrı bir huzurlu oluyor insan.

Ramazan ayı içinde her güne bir ramazan ile ilgili hadis paylaşmaya devam bugünün hadisi:
Ramazan ayı içinde bol sebzeli bir menü tercih edeceklere bugünün menüsü aynen öyle buyurun hanımlar.
Günün Ramazan Hadisi:
Ebu Hureyre'nin (r.a.) rivayet ettiğine göre:

Resulüllah (a.s.): "Kim oruçlu iken unutup yer, içerse orucunu (bozmayıp) tamamlasın. Çünkü ona ancak Allah yedirmiş ve içirmiştir" buyurmuştur.

Yaz mevsimi olunca her güne etli veya hamur işi olmuyor bunun yerine dengeli bir menü tercih etmek istiyorsanız o zaman 10. Gün ramazan menüsüne bi göz atın buyurun günün ramazan menüsüne.

2016 15 Haziran Çarşamba Ramazan Menüsü – 10. Gün Ramazan Menüsü
Yayla çorbası
Ara sıcak mücver
Zeytinyağlı patlıcan
Çiğ börek
Sütlaç
Ayran

Yayla çorbası geleneksel çorbalarımız arasında her yöreye göre ayrı bir tarifle yapılsa da severek tüketilen çorbalar arasında yazın iftar menünüz için yapmak isterseniz güzel bir seçim olacaktır yayla çorbası.

Yayla çorbası ardından iftara yakın olarak hazırladığınız ilk sıcaklığı geçmiş yaz mevsiminde bol bol yapılan mücver ile devam edelim mücverin içine aynı tarifle hazırladım ama içine az biraz teneke peyniri ilave ettim lezzetine lezzet kattı.

Pilav bugünkü menüde koymadın onun yerine bol bol çiğ börek hazırladım eee çiğ börek midemizde hareret yapmasın onun yanında zeytinyağlı patlıcan tercih edebilirsiniz.

Zeytinyağlı patlıcanı bol sarımsaklı olarak hazırladım eeee patlıcan bol olduğu günlerde ramazan menülerimizde çok farklı tarifleri ile sofralarda yerini alıyor bizim bugünkü tercihimiz zeytinyağlı.
Son olarak çiğ börek buyurun ama çiğ böreği içini ben kavurdum nedeni ise ramazan ayında olduğumuzdan değil pişirerek hazırlamak benim favorim çiğ çiğ yapmayı sevmeyenler varsa benim gibi yapabilirler.
İçi pişmiş çiğ börek tarifini hemen anlatalım o zaman.

İçi pişmiş çiğ börek için gerekli malzemeler:
Hamuru için 3,5 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı kuru maya
Ilık su
İç harcı için:
350 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kızartmak için sıvıyağ
İçi pişmiş çiğ börek hazırlanışı:
Hamuru 1 saat önce hazırladım dinlenmesi için.
Hamur malzemelerini bir kaba alalım ılık su ile ele yapışmayacak kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğuralım.
Hamuru bezelere ayırarak dinlemeye alalım üzerine nemli veya buzdolabı poşeti ile kapatalım nemini kaybedip kurumasın kabuk tutmasın.
İç harcı hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Kıymayı ocağa alalım çok az sıvıyağ ve su ilave edelim kıyma pişince üzerine ince doğranmış soğanı ilave edelim soğanlar rengi dönünce baharatını tuzunu ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip harmanlayalım.
İç harç soğuyunca hamurunuz da dinlenince çiğ böreğimizi iftara yakın bir saatte pişirmeye koyulalım.
Hamuru aşırı ince olmamak şartı ile görselde de gördüğünüz gibi kalın bir şekilde açalım.
Su bardağı yardımı ile yuvarlak olarak keselim.
İçine doldurup kenar kısımları sıkı sıkı kapatalım ve kızgın yağda arkalı önlü kızartalım havlu kağıt serdiğimiz tabağa hoppp.
Çiğ böreklerin bazılarını yuvarlak yaptım kafama göre takıldım kolay olması açısından.
Ramazanda sütlü tatlılara devam sütlaç bizim için önemli bir lezzettir sizde sütlaç tercih edecekseniz işte size pratik bir tarif…. Sütlaç tarif için TIKLAMANIZ: yeterli: hayırlı iftarlar….



Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar