2016 13 Haziran Pazartesi Ramazan Menüsü – 8. Gün Ramazan Menüsü

2016 13 Haziran Pazartesi Ramazan Menüsü – 8. Gün Ramazan Menüsü

Ramazan bereketi ile gelen bir ay ay boyunca her güne misafir çağırırsınız ama bi de bakmışsınız misafir geldiği gibi evde daha bir bereket artmış oysa bir çok harcama yapsanız bile nasiplendirir rabbim bizi gelenin nimenitini o gelmeden verir daha.

Ramazan ayında en ilginç oylansa yemek üç çeşit dört çeşit yapsanızda açken hiçbir şey yokmuş gibi oluyor sonrasında ise bilmiyorum sizler yapıyor musunuz? Komşuya gidecek birkaç kap yemekle beraber geri dolu gelen tabaklarla bide bakıyorsunuz sofranızda 10 çeşit yemek oluvermiş ne bereketli bir ay demeden geçemiyorum.

Ramazan ayı boyunca sofranızdan sevdiklmeriniz hiç eksik olmasın hade bakalım günün ramazan hadisi ile hemen güne başlayalım.

Günün Ramazan Hadisi:
Oruç perdedir. Biriniz bir gün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!" desin (ve ona bulaşmasın)
(Müslim, Sıyam 164, (1161)

Ramazan ayınca her güne elimizden geldiği şekilde en samimi sofralar kurmak için kendi ev halimizi ve sevenlerimizden gelen menülere devam işte ramazanın 8. Gün menüsü hanımlar.

2016 13 Haziran Pazartesi Ramazan Menüsü – 8. Gün Ramazan Menüsü
Ayran
Ispanaklı börek
Kabak dolması
Tavuk but
Kış salatası
Hurma eksik olmasın aman
Tatlı olarak karışık dondurma tercihi ne dersiniz

Bugüne çorba yapmak istemedim çocukların da isteği üzerine buz gibi ayran istediler ama çorbasız olmaz diyenler tabiî ki ekleyebilirler.ben ayran tarifi ile başlayayım.

Mevsim yaz olduğu için artık sağlıklı içeceğimiz olan ayran her sofrada yer alıyor işte sizde ramazan ayında bol köpüklü bir ayran hazırlamak istiyorsanız işte size güzel bir tarif.
Ayran için kendi evinizde mayaladığınız yoğurt olursa daha iyi olur.

Köpüklü Ayran Tarifi:
1 kilo yoğurt üzerinden verelim tarifi
1 kilo yoğurt
1 litre su
1 kase dolusu buz
1 tatlı kaşığı tuz
Ve tabiî ki çırpıcı veya mutfak robotu
Yoğurt ve suyu ve tuzu robota alın ve üzerine buzların yarısını ilave edin.

İyice köpük köpük olana kadar çırpın kıvam koyu geldiyse su eklemeyin sakın nedeni daha buzların devamı olduğunu unutmayın.

Hazır olan köpüklü ayranın yaptıktan sonra buz gibi servisini yaparken her bardağa içine geriye kalan buzlarla servisi olacaktır.

Ispanak bu mevsimde bile halen satılıyor Pazar ve manav ve marketlerde var bende ev halkının çok sevdiği börek tercihimi iyi ki yapmışım.

Evde iç hancını hazırladığım ıspanaklı böreği kayık halinde taş fırında pişirmek nasip oldu olmayanlar fırında da gayet güzel oluyor.

Köyden mis gibi gelen taze ve organik kabak ile içi nohutlu kabak dolması hazırladım. Kabak içini aynı sarma veya dolma tarifi ile ayarladıktan sonra içine 1 çay bardağı kadar nohut ilave ettim ekstra lezzetli oldu organik olması bile lezzetine yetti aslında dolmaların.

Tavuk but tarifini hemen vereyim.
Fırında tavuk but tarifi:
12 adet tavuk but (aile ve misafir sayısına göre)
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Fırında Tavuk But Hazırlanışı:
Tavuk butları 1 saat önce hazırlamak gerek olduğundan tavuk butları yıkadıktan sonra kapalı bir kap içine tüm baharatları ilave ederek harmanladıktan sonra 1 saat buzdolabında bekletelim ve iftara son 1 saat içinde pişirelim servis sıcak sıcak olacak ve soğuyan yemekler gibi tadı kaçmayacak hayırlı iftarlar şimdiden.

Kış sebzelerinin yoğun olduğu lezzetli bir salata ile menü tamam.

Eee tatlı yok mu diyenler dondurma bol karışık kahraman Maraş dondurması ile biz iftar sofrasını hazırlamaya karar verdik.






Yorumlar

Popüler Yayınlar