2016 11 Haziran Cumartesi Ramazan Menüsü – 6. Gün Ramazan Menüsü
2016 11 Haziran Cumartesi Ramazan Menüsü – 6. Gün Ramazan Menüsü
Ramazan ayından ne çabuk geçti ilk 5 gün hiç anlamadım
diyebilirim daha bir çok misafir kabulü yapcam ben ki zaman su gibi akıyor
derler ya aynen öyle zaman su hızında akıyor geçiyor ömrümüzden.
6. gün ramazan menüsü için kolları sıvamak lazımsa işte size
kolay pratik güzel bir yaz menüsü ile sofranızda sevdiklerinizi ağırlamanız
için önerdiğimiz tarifler.
Ramazan menüsünden önce ramazan hadisini paylaşayım ilk
öncelikle:
Hz. Peygamber efendimiz (s.a.a) bir hutbesinde şöyle
buyurmuştur:
“Her kim ramazan ayını susarak oruç tutar da, kulağını,
gözünü, dilini, şehvetini ve vücudunun organlarını yalandan, haramdan ve
gıybetten Allah’ın rızası için korursa, yüce Allah onu kendine yakın kılar,
öyle ki o adam Hz İbrahim Halilullah’a (onun makamına) erişir ve onunla
birlikte olur.”
Ramazan ayının 6 gün menüsünü hemen hazırlamak isteyenler
için aktaralım menüler hazırlarken her zaman için evdeki malzemeleri göz ardı
etmemenizi tavsiye ederim hadi bakalım yaz sofrasından güzel bir yaz iftar
menüsü geliyor hanımlar.
Çorbalar hep sıcak içmek istemeyenlere işte size çok güzel
bir pratik bir çorba tarifi taze yoğurt ile hazırlayacağınız dövmelik buğday
ile yapacağınız yaz mevsimi gelince vazgeçilmez olan çorba tebbe ile iftar
menüsünün ilk tarifi hazır bile.
Tebbe tarifi için TIKLAYIN:
Serinliği sevenlere
dedim ya bugünkü menü iki ayrı satala hazırladım patlıcan söndürme ile yapılan
pratik patlıcan yoğurtlamasını iftarda az olarak da olsa hazırladım nedeni hem
sebzeleri daha az yağlı tüketme hem de kilo almak istemeyenlerin tercihi
olabilir.
Pilavsız iftar sofrası olmaz diyenler çok haklılar tabiî ki hemen
daha önce buzdolabında ilkbahar aylarında hazırladığım bezelyelerle tereyağlı
bir bulgur pilavı ile devam edelim dedik iyide oldu pilav olmayınca sofra eksik
oluyor sanki.
Salata hmmm tam mevsimi olan bol sebzeler ve bahçemde
saksım da yetişen semiz otu ve taze nane ille ayrı bir lezzetli oldu peynirli
mevsim salatam.
Ana yemek olarak bu lezzetli yemeklerin yanında susamlı
tavuk tercihiniz iyi olacaktır aynı benim gibi eski tarifleri yaptığımdan ve o
an için sofraya koyamadığım için pişme aşamasında olduğu için eski görsel ve
tariflerden linkini paylaşıyorum dilerseniz ulaşabilirsiniz.
Susam Soslu Tavuk Tarifi İçin TIKLAYIN:
Tatlısız olmuyorsa benim lezzetine hayır diyemediğim peynir
sündürmesidir. İrmik helvasını sevmeyenler peynirli irmik helvasına göz
atalarını tavsiye ederim nedeni ise peynirin tel tel olduğu yaparken ve
tüketirken hafif ve lezzetli bir helva olması oluyor yapanlar ve tüketenler iyi
bilir Hatay’lılar için vazgeçilmez bir irmikli helvadır.
Peynirli irmik helvası tarifi için TIKLAYIN:
Günün menüsü bunlar ama blogum da peynirli mevsim salatası
tarifi olmadığını düşündüğümden hemen tarifi paylaşmak istedim.
Peynirli mevsim salatası için gerekli malzemeler:
1 adet büyük boy salatalık
1 adet büyük boy domates
1 adet küçük boy kırmızı tatlı biber
3 yaprak marul iç yapraklarından
Bahçeden taze nane
Saksıdan toplanmış taze semiz otu
(Olsa da olur olmasa da semiz otu ve taze nane)
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
1 miktar doğranmış az tuzlu peynir ( peyniri ben az tuzlu
sıkma peynir kullandım)
Peynirli mevsim salatası hazırlanışı:
Salatalık, domates, biber, marulu arzu ettiğimiz büyüklükte
doğrayalım. Nane ve semiz otunu yıkayıp ayıklayalım ve ilave edelim.
Tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını derin bir kase de
karıştıralım. Harmanladığımız salatayı servis tabağına alalım üzerine peynirleri
ekleyelim ve üzerine salata sosunu gezdirelim ve servise hazır. Hayırlı iftarlar.
Yorumlar
Yorum Gönder