Su Böreği Tarifi – Su Böreği Nasıl Yapılır? Su böreği Yapmanın Püf Noktaları Neler?

Su Böreği Tarifi – Su Böreği Nasıl Yapılır? Su böreği Yapmanın Püf Noktaları Neler? Su Böreği Yapacaklar Nelere Dikkat Etmeli?

Hadi bakalım hamuru ilk açmayı öğrenmek için hedef olan su böreğini yapmayı başaranlardan en özel lezzeti ile su böreği günü .

Brunch kahvaytılar da sık sık rastladığım dilim dilim almak isteğim lezzetlerinden birisidir su böreği her restoran da ve cafelerde aynı lezzete rastlamasam da evde yapmak ve yemek gibisi yoktur.
Su böreğini günlerde ama özellikle kahvaltılarda sevilerek yenen ama hafta sonları sofraları içinde oldukça ideal bir börektir.

Su böreği yöre yöre değişir yapılışı da zahmetlidir elde açılan hamuru yoğurması da açması da emek ister lezzetine diyecek yoktur ama her kadın açma olarak yapamaz tabi bu lezzeti.

Su Böreği Yapacaklar Nelere Dikkat Etmeli?
Tam bir kalori deposu olan su böreğin böreklerin hasıdır hası. Su böreğini yapacaklar günün yarısını bunu hazırlamakla geçirmeyecekler elbet hamurun dinlenmesi ve mayalanması önemli olduğu kadar kullandığınız malzeme çok önemli teneke peyniri yerine tam yağlı köyde yapılmış katkısız salamura ile muhafaza edilerek tüketilen köy peyniri tercih edin .

Su böreği tarifini kolay yoldan hazırlamak için genelde başvurulan yöntem yufkalardır ama siz hakkını vererek tam kararında nefis bir su böreği tarifi hazırlayacaksanız işte tarifin incelikleri ve aşama aşama tarifi.

Su böreğinde adım adım dikkatlice uygularsanız asla hayal kırıklığı yaşamazsınız tam kararında lezzetli  böreğinizi sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.

Kullanacağanız peynirin tuzlu olmasına özen gösterin ama kaşar peyniri veya iki çeşit bir birine uyumlu peynirde tercih edebilirsiniz damak tdtınıza göre tulum peynirlisi çok lezzetli oluyor tulum peyniri sevenler hiç tedirgin olmadan yapabilirsiniz.

Su böreği için gerekli malzemeler:
Su böreği hamuru nasıl için gerekli malzemeler:
6 adet köy yumurtası
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Hamuru hazırlayalım öncelikle:
Yumurtaları hamuru hazırlayacağımız kaba kıralım üzerine suyu ilave edelim tuzu katalım ve üzerine ele yapışmayacak sıkı bir hamur elde edelim.

Hamurdan göz kararı 9 adet beze yapalım ve tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim ve üzerine nemli bir bez veya sitreç film saralım 30 dakika demlendirelim bu arada diğer malzemeleri hazırlayalım.
500 gr tereyağı
Köy peyniri
Maydanoz

İç harcını hazırlamak için peyniri elinizle iyice ezin ve içine incecik doğradığınız maydanozla harmalayın iç harcımız hazır.

Su böreği hazırlanışı:
Tereyağını iyice kestirene kadar eritin iyi erimeyen tereyağı su böreğinden güzel olmuyor.
Hazırlayacağınız fırın tebsinini eritğiniz tereyağı ile yağlayın.

Fazla un koymadan bezelerden hazır olan 3 adetini açın ve kaynar suya yavaşça katlamadan bırakın. (kaynayan suya tuz atmayı ihmal etmeyin sonrasında haşlayacaksınız)

Birkaç dakika haşlanan yufkaları sudan çıkartalım ve direk soğuk olan suya bırakılır.

Şokladığımız su böreğin yufkalarını yağlanmış tebsiye kırıştırarak veya büzüştürerek yerleştirelim.
İkinci üç adet yufkayıda açalım ve kaynar suya daldırıp çıkaralım ve soğuk suya bıraktıktan sonra yine tepsiye serelim ve üzerine geriye kalanpeyniri  ilave edelim.

Geriye kalan üç bezeyide açıp haşlayıp soğuk sudan geçirip tepsiye serelim geriye kalan yağı son yufkanın üzerine yayarak dökelim ve dilimleyelim 15 dakika dinlendirdikten sonra 200 derecede üzeri ve altı nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Dilimlenmiş olarakpişirmenizi öneririm dilimlemedende pişirmek mümkün ama dilimlemek önceliğiniz olsun.

Su böreği yaparken soğuk suyu her üc yufka sonrası değiştirin ve tepsiye yerleştireceğiniz vakit iyice suyunu elinizle sıkmayı sakın unutmayın.


Yapanların ellerine sağlık tarifi benimle paylaşan sevgili arkadaşım Zeynep hanıma ayrıca teşekkürler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar