Sevilay Hanımın Gün Yemekleri Bi Harika – Gün yemekleri menüsü paylaşımlarına devam

Sevilay Hanımın Gün Yemekleri Bi Harika – Gün yemekleri menüsü paylaşımlarına devam – geleneksel lezzetlerle donatılmış gün sofrası tarifleri burada.

Blogum da aldığım yeni mesajlarda bu konuda beni teşvik etti birkaç menü hazırlamam rağmen gün tariflerinin bu kadar arandığını ve ihtiyaç duyulduğunu bilmiyordum.

Gün tarifleri hazırlamak isteyenlere gerçekten olduğu gibi herkesin karınca kararınca hazırladığı menülerden oluşan en doğal hali ile hazırlamaya görselleri ve tarifleri sizlerle paylaşmaya teşvik ettiğiniz için güzel mejaslarınız için ayrıca teşekkürler.

Gün masaları donatılırken sevdiklerinizle bol bol paylaşacağınız mutluluklarınız olsun inşallah.
Hanımların arasında günlerin aslında bahanedir nedeni ortada para olunca mecburi toplanması gibi görülse de gerçek dostlarla yapılan günlerin ayrı bir yeri vardır.

Sevilay hanım içinde işte öyle bir gün bayanların aslında kendi dostlarına ayırdığı zamanlar olarak ta nitelendiriyorum ben insan sevmediği ve görmeye bile tahammül edemediği insanlara bir arada olmak istemez işte sevilenlerle güzel zaman dilimi geçirmek ve sofra başında çayınızı yudumlarken ikramlıklar bahenesi mi ne işin.

Gün yemekleri için değişiklik arayanlara farklı yöresel lezzetlere merak edenlere işte samimi bir gün masası daha.

Bizimle masasını paylaşan Sevilay hanıma ayrıca teşekkürler emeğinize sağlık masanızdan her daim sevdikleriniz ağırlarsınız umarım.

Günlerde neler yapılmalı diye çok da düşünmeyin elinizden ne geliyorsa döktürün sofraya elinizin lezzetini aldıysa tatlı ve tuzlularınız gerisini boş verin.

Sevilay hanımda aynen öyle yapmış samimi uzun yıllardır kurduğu dostlukları ile yaptığı günden tabiri caizse el emeği ve lezzeti ile hazırladığı ikramlıklar sofrayı donatmış çok güzel ve göze hitap eden çok emek edilmiş güzel  bir gün masası.

Gün yemekleri arasında sonbahar, kış, ve ilkbahar aylarında sofralarda olan kuru dolma her zaman tercih edilebilir Sevilay hanımda aynen öyle yapmış kuru dolmasını kırmızı biber, kabak ve patlıcan ile servislik olarak bir tencere hazırlamış.

Mevsim salatasını kondurduğu sofrasında yine servislik olarak ne az nede çok olarak hazırlamış zaten sofralarda olmazsa olmazdır salata.
Midye börek kıymalı olsun peynirli olsun gerçekten çok harika bir börek favorilerim arasında olan böreklerdendir yapması ve görseli oldukça güzel olan lezzetine de diyecek olmayan midye börek gerçekten güzel bir tercih.

Biberle ekmek artık Hatay’da özleşmiş bir tarif poğaça hamurunda hazırladığı biberli ekmekleri ile acı sevenleri unutmamış Sevilay hanım.

Kerepiç kurabiyesi  ile sofrada da Hatay’a özgü lezzeti yine öne çıkaran Sevilay hanım pastanaden köpük almayı ihmal etmemiş gerçekten özel bir lezzettir kerepiç kurabiyesi ellerinize sağlık Sevilay hanım.

Tatlı olarak hazırladığı baklava yufkasına sardığı künefe ile güne gelenlerin gönlünü fet etmişmiş tam bir gün masası ve gün yemekleri arasında yapılacak ve tercih edilecek tarifler sizlere fikir olsun ve farklı tatlardan oluşturulmuş güzel bir masa.

Sevilay hanımın gün yemek masası tarifler birkaçı zaten sofranintuzu.blogspot.com.tr den bulabilirsiniz.

Sevilay hanımın gün masasında bulunan tarifleri servis sırasına göre de hemen sıralayım:

Tuzlular önce ayrın veya gazlı içecekler le servisinde bulunan Sevilay hamın ellerin dert görmesin diyelim.
Karışık kuru dolma
Midye börek
Biberli poğaça
Mevsim salatası
Sevilay hamını tatlıları:
Kerepiç kurabiyesi köpük eşliğinde servis yapılmış
Baklava yufkasına sarılmış künefe tatlısı ile tatlılarını hazırlamış.

İyi demlenmiş bir çay masada sevdiğiniz dostlarınız ve lezzetli yemekler eşliğinde paranın pekde önemi yok neler kaynatıldı acaba masada J

Kuru karışık dolama yapmak isteyenlere işte tarifi TIKLAYIN:

Kerepiç tatlısını köpük yerine üzerine pudra şekeri ile servis edilmiş ama tarif aynı tarif için TIKLAYIN:

Yorumlar

Popüler Yayınlar