Seval Hamından Güzel Bir Gün Sofrası - Seval Hamınım Gününden Özel Tarifler

 Seval Hanımdan Güzel Bir Gün Sofrası - Seval Hanımın Gününden Özel Tarifler

İlk bahar ile Gün masaları şenlenmeye geliyor mevsim ilk bahar ve biz bu hafta benim kalbimde çok özel yeri olan arkadaşım Seval hanımın evindeyiz.
Mevsim ilk bahar ve gün serüvenimiz devam ediyor ilkbaharda olmazsa olmazları ile donatılmış gün sofrasına emeği ve güler yüzü için ayrıca bir borç biliyorum teşekkürler Seval’im canım.
Bu haftaki durağımız Seval hanım oluyor geniş bahçeli bir evde oturmak gibisi yok sanırım güler yüzü ve samimi sohbetine diyecek yoktur Seval hanımın hamarat elleri ile hazırladığı ikramlar ise bizi bizden aldı deyimi yerindeyse.

Kahve ile başlayan günümüzden güzel bir sohbet ve muhabbet ile başlıyoruz acı kahveden sonrası tıkınma gibi algılanmasın o sofranın güzelliği bile yeter doymaya.

Seval hanım yaptığı kısır hepimizin damağında tadı kaldı diyebilirim uzun zamandır böyle lezzetlisini yememiştim. Seval hanım içine malzemeleri koyarken sevgisini katmış dostluğun verdiği samimiyetle yoğurmuştu kısırı sevdikleriniz için yaptığınız her şey farklı olur ya aynen öyleydi.
Sofrada yok yoktu azıcık kıskandım böyle güzel bir gün sofrası ilk defa rast geliyorum çünkü ben daha gün masalarına yeni yeni katılan birisiyim L bu lezzetler ve samimi sohbetlere daha önce gitmeliymişim meğer geç kalmışlık için küçük bir pişmanlığım olsa da böyle güzel dostlarla olmak güzeldi.

Gün yemekleri için özenir ya insan Seval hanımın özenmesine gerek yok eli neye değse lezzet kazanmıştı ancak bu kadar anlatabilirim lezzetlerini sanırım.

Gün sofrasında olmazsa olmaz nedir diye aklıma soruda geldi ana menü olarak kısır ve yanına teble hazırlamıştı her yörede ismi ve yapılışı arklı olan yoğurtla aşurelik buğdaydan oluşan teble gerçekten özel bir lezzet.

Kısırın yanına teresi, nane, marul, salatalık domates ve bol turşu servisi ile günün ana yemeğini hazırlamıştı.

Çay yanına hazırladığı ikramlar ayrı bir güzeldi çikolata soslu kakaolu kek, un kurabiyesi, revani ve Zeynep hamının ikramı ise sıcacık simitler oldu doğrusu Zeynep hamın aşmış kendisini darısı bizim başımıza.

Gün ikramlıkları lezzetleri diyecek yoktur hepimiz gün için  değişik tarifler olsun ve mahcup olmamak için gerçekten özel tarifler olması yerine sağlam lezzetleri tercih ederseniz hem gelenlerin gözüne hem midesine hitap edersiniz aynı Seval hamının yaptığı gibi.

Seval hamın gününden yaptığı yemekler lezzetler tatlılar ve sohbetin dibine vurduktan sonra güler yüzlü bir şekilde uğurlanmak gerçekten güzeldi.

Seval hamın tariflerinden bir tanesini hemen paylaşayım istedim:

Teble tarifi için gerekli malzemeler:
2 kase aşurelik buğday
2 kilo yoğurt
3 su bardağı su
Tuz
4 kase aşurelik buğdayı ölçtüğünüz kase ile su

Teble hazırlanışı:
Akşamdan ıslattığınız buğdayı iyice yıkayın ve tencere koyun üzerine suyu ilave edin çok az tuz ilave edin buğdaylar pişene kadar pişirin.

Pişen aşurelik buğdayı soğuması için kenara alın arada karıştırabilirsiniz.

İki kilo yoğurdu 3 su bardağı su ile inceltin iyice çırpın ve soğumuş buğday ile karıştırın.

Tüm malzemeyi iyice karıştırın tuz ayarını yaptıktan sonra tüketmeye hazır bu tarif yaklaşık olarak 20 kişilik rahat rahat yeter kalabalık misafir için malzemeyi artırabilirsiniz mevsim ilkbahar ve sıcaklıklar yükselmeye başladığı için tercih edeceğiniz bir tarif.


En kısa sürede diğer tarifleri de yükleyeceğim gün sofrasından olan her tarifi hemen yazmaya fırsatım olmadığından zaman buldukça yapıyorum orijinal tarifler olmayınca yayınlamak istemediğimden biraz bekleyeceksiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar