Çilekli Pratik Luppo'lu Pasta Tarifi - Çocuklara Meyveyi Sevdiren Pasta Tarifi

Çilekli Pratik Luppo'lu Pasta Tarifi - Çocuklara Meyveyi Sevdiren Pasta Tarifi

Çocuklar için meyve tüketmek nedensen zor gelir sevmez ve biraz büyüdükten sonra gerek reklamlar gerekse çevresel etkenlerle hızlı bir şekilde hazır gıdalara karşı inanılmaz bir tutku gelişir.
Bende bununla mücadele etmek yerine onlardan pasta ve pratik toplarla onlara meyve katmaya başladım böylelikle hem onların istediği olur hem de meyve tüketimini artırmış oluyorum.
Hazır gıdalardan yapılan bir çok pasta ve kolay tatlılar var işte son zamanlarda çocuklar ve küçük oğlumun severek tükettiği çilekli luppo kolay pasta oluyor.

Yapması malzemesi kolay olduğu kadar onlarla birlikte hazırlamakta büyük bir keyif oluyor.
Hazır gıdalardan yapılan pratik yaş pastalar yapmanın tam zamanı bol bol tezgahlara gelmeye başlayan meyvelerle birlikte iştahımızda açıldı hali ile.

Bugünkü tarif çocuklar için ne kadar doğru yapıyoruz yapıyorum bilmiyorum ama çocuklar için meyveyi sevdirmeye kararlayım bunun içinde birkaç adım uyguladım işe yaradı gibi söz konusu çocuklarsa annelerin yapmadığı kalmıyor ama onlar ağız tadı gelişmesi için biz annelere çok fazla iş düşüyor doğrusu.

Meyve tüketmeyi sevmeyen çocuklarınız varsa ve siz meyveleri ona sevdirmek istiyorsanız ve hazır gıdalara olan düşkünlüğünü kullanarak onlara meyve tükettirebilirsiniz.

Hazır gıdalara olan ilgi çocuklarda her geçen gün biraz daha artıyor bende bu sıkıntıyı yaşayanlardan birisiyim.

Meyveyi süte ekleyerek sevdirmeye daha fazla tüketmesinin artırmanın yollarını ararken meyvelerle hazırlanan milsaheke tarifleri yapsam da oğlum için yinede yeterli değil hazır gıdalardan olan ama içine benim tercih ettiğim meyvelerle tüketebileceği az olsa meyveyi sevdirmeyi başardım…
Meyveleri sade olarak yemeyi öğrenene ve alışkanlık haline getirene kadar biraz daha zaman geçeceği kesin.

Mut ve çilekle hazırladığım Ülker luppo ile hazırladığım tatlımı tatlı olmasının yanında oldukça kolay ve yemesi lezzetli bir yaş pasta hazırladım beğenildiği gibi meyve yemeyen çocuklara şiddetle tavsiye edilir….

İçine luppo girdiğini gözleri ile gördü bunu da belirteyim hazır krem şanti yerine kiloluk krem şantileri tercih edebilirsiniz hem daha sağlıklı olacaktır kıvamı da daha iyi tutacaktır.
Hazır gıdalarla hazırlanan bir çok pasta çeşidi var bunlardan sadece birisi Halley, kek, gibi malzemelerle benzeri pastaları hazırlayabilirsiniz ayrıca.

Luppo ile hazırladığım kolay çilekli  pastanın içine çikolata damları, fındık, fıstık, ve çocukların sevdikleri şekerlemeler tercih edebilirsiniz ayrıca.

Dışında çilek kaplı içi yumuşacık luppolarla kaplı olan pasta sevenler ve yapmayı isteyenlere işte tarifi.

Eee mevsim çileğin bol bol olduğu bu mevsimde benimde oğluma tüketmenin keyfine varsın diye değişik tatlarla vermeye sevdirmeye çalışıyorum neyse ki alerjisi yok alerjisi olan çocuklar için bu mevsimde diğer çeşit meyvelerle hazırlayabilirsiniz.

Çilekli pratik luppo'lu pasta için gerekli malzemeler
1 paket luppo
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı kadar damla çikolata
2 adet muz
1 kase çilek
streç film

Çilekli pratik luppo'lu pasta hazırlanışı:

Öncelikle krem şantiyi çırpın derin bir kapta hazırlayın tüm malzemeleri bu kapta karıştırdığımız için bu gerekli.

Muzları doğrayın, luppoları elinizle veya bıçakla parçalara ayırın.

Krem şantinin içine hazırlamış olduğumuz malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.

Streç film serilmiş derin bir kaseye karede olabilir fark etmez içine luppolu pastayı yerleştirin.
Üzerini düzeltin ve buzdolabında 1 gün bekletin veya hızlı olmasını istiyorsanız 4 saat altta sonra 30 dakika difriz bölümüne veya derin dondurucada bırakabilirsiniz.

Çıkardıktan sonra üzerine yıkanmış iyice kumundan arınmış çilekleri dilimleyin ve üzerine yerleştirin.

Servisi hazır çilekli luppo yanında güzel bir taze meyve suyunu hak ediyor doğrusu afiyet olsun..

Yorumlar

Popüler Yayınlar