Un Kurabiyesi Tarifi - Geleneksel Kurabiyemiz Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Un Kurabiyesi Tarifi - Geleneksel Kurabiyemiz Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Un Kurabiyesi Ne Kadar Sürede Pişer?
Geleneksel olarak dedim kurabiye çünkü gerçekten öyle olan bir lezzet benim gibi yaşı ilerleyenleriniz varsa bilirki önceden bu kadar çeşitli kurabiyeler yoktu kurabiye denilince akla ilk gelen şey kurabiyenin 2 çeşidi idi birisi tuzlu birisi şekerli ama günümüzde çeşitli lezzetler eliginde farklılaşan tariflerden kurabiye.

Sade olarak pratik ve lezzetli bir tariftir aslında başınız sıkışınca az malzemesi ve lezzetinden dolayı hemencecik yapabileceğiniz tarif genellikle misafir gelecek olanların yardımına koşar.
Un kurabiyesi her zaman aklımda ay şeklinde ve mis gibi kokusu ile hatırlayacağım bir lezzetir aslında.

Kurabiye severdik çocukken ne büyük bir ikramdı eskiden o bunu düşünürüm ne zaman görsem veya yesemJ

Un kurabiyesi pastanelerde almak istemeyenlere evde kendiniz daha da lezzetlisini yaparsanız eminim elinizin lezzetinde kendi mutfağınızda şef olmaya ne dersiniz bugün. Günlerden kadınlar günü hadi bakalım kendi kendimize ödül zamanı olsun çayını kapan gelsin emekçi kadınlar buyurun.
Geleneksel lezzetlerimizi başımızın tacıdır her zaman ben böyle düşünürüm mutfağımda bir çok farklı lezzete açık olan birisi olmama rağmen özümü unutmayanlardanım.

Un Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeler:
250 gr tereyağı (margarin de olabilir ama tercih mutlaka tereyağı olsun)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
5 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı buğday nişastası
 Aldığı kadar
Üzeri İçin:
Pudra şekeri

Un Kurabiyesi Hazırlanışı:

Tereyağı oda sıcaklığında olması lazım yapacağınız zaman akşamdan çıkarın aniden yapmaya karar verdiyseniz mikrodalgada veya buharda oda sıcaklığına getirebilirsiniz.

Tereyağını ve pudra şekeri elinizle iyice karıştırın rengi dönmeye başladığında krema kıvamını alacaktır üzerine sıvıyağı, nişasta ve az az un ilave ederek yoğurun taki ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar hamur hazır olunca artık şekil vermeye hazır.

Un kurabiyesi şekli farklı olarak yapılsa da geleneksel şekle yapmaya ne dersiniz bugün.
Ay şeklini verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt veya direk fırın kabına yerleştirin.

155-165 derecede üzeri kızarmadan pişirin yakmamak için başında durmanız gerek.

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri servis edeceğiniz kaba alın ve üzerine pudra şekerini süzgeç yardımı ile dağıtarak  dökün ve servise hazır. Çayını alan buyursun.

Un Kurabiyesi Ne kadar Sürede Pişer?

Un kurabiyesi tamamı şeker ve un olduğundan çabuk yanabilir onun beyaz görüntüsüne aldanmayın pudra şekeri onu kendi beyazlığını katarak daha beyazlaştırır buda unun size pişmediği hissi vermesin.  Un kurabiyesi pişirme süresi vermiyorum çünkü benim fırınım daha uzun sürede pişirdiği için sizin fırında aynı süreyi versem benim yüzümden yakarsınız o yüzden süre yazmadım ama 15-20 dakika arası yeterli olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar