Tepside Çörek Tarifi - Tepside Pratik Çörek Tarifi - Çörek Nasıl Yapılır?

Tepside Çörek Tarifi - Tepside Pratik Çörek Tarifi - Çörek Nasıl Yapılır?

Az malzeme ile tepside döşeyip çayı demleyene kadar hazır olacak bu tarifi önümüz hata sonu nasıl olsa vakti olanlar ve kalabalık soralar kuracak olanlar işte size kısa zamanda hazırlayacağınız güzel bir çörek tarifi.

Hafta sonu için kahvaltıya menü arayanlara buna bir göz atın fırından taze taze çıktı.

Tepsi içinde hazırlanan çörek malzemeleri az olması ve yapmasının pratik olması ilginizi çekebilir.
Çörekler genellikle küçük ve tepside bir çok malzeme ile hazırlanır ama bu tarifi özelliği şu sade üzerindeki lezzetin hamurun içine geçmemesi hamurun kendi sade yumuşacık hali ve üzerindeki sos ile lezzet kazanması oluyor.
Bu tarifi isterseniz üzerine haşhaş da eklenebilir ama bozmayın bu tarifi lezzeti çok güzel derim.
Sade mide karışıklığına sebep olmayacak olan bu tarifi günlerde kahvaltı sofralarında kalabalık misafir alacaklar yapabilir.

Tepside hazırlanan çörek hamurunun mayalanmasını beklemeniz gerek onun dışında çok az bir zahmeti var eli çabuk olanlar için 10 dakika hamuru kesme aşaması var o kadar onun dışında bir zorluğu yok birkaç malzemeyi karıştırıp sos yapıp üzerine dökmekte ne maharet var ki diyem hemen hadi bakalım işte malzemeler işte güzel bir çörek tarifi.

 Tepside Çörek İçin Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su
1 su bardağından sıcak süt
Yarım su bardağından az sıvıyağ
1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için ayırın)
1 paketten biraz az yaş maya
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
4,5 su bardağı un
 Üzeri İçin Malzemeler:
1 adet yumurta ve ayırdığımız yumurtanın sarısı
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt

Tepside Çörek Hazırlanışı:

Süt ve sıcak su ile mayaları eritin üzerine yumurtanın beyazını, sıvıyağı ve toz şekeri ilave edip iyice karıştırın.

Üzerine unu azar azar ilave edin ve hamuru yoğurduktan sonra hamuru mayalamaya bırakılır.
Hamur mayalanması süresi oda sıcaklığına göre değişebilir.

Mayalanan hamurdan küçük bezeler alınır ve elle masa üstünde şekil vererek dizilir.

Hamur tamamı bitince üzerine 1 adet tam ve ayırdığınız yumurta sarısı, süt, yoğurt, ve sıvıyağı ilave ederek iyice çırpılır ve üzerine dökülür susam veya haşhaş varsa üzerine serpebilirsiniz.

175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir çevirin üzeri kızarınca kabarık ve elinizle koparak servis yapacağınız tepside çöreğiniz hazır afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar