Kerebiç Kurabiyesi Tarifi - Hatay Yöresi Kerebiç Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Kerebiç Kurabiyesi Tarifi - Hatay Yöresi Kerebiç Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Hatay yöresine ait has zeytinyağı ile yapılan harika bir
kurabiye tarifi “kerebiç” kurabiyede aradığınız şey un ve tereyağıdır ama bu
tarif tereyağı yerine zeytinyağının eşsiz tadı ile şekerin buluşması denebilir.
Ramazan aylarında sık olarak yapılan kerebiç Akdeniz incisi
doğal kurabiyelerinden içinde doğallık olan tarifleri arayanlar varsa buraya
buyursun.
Hiç el değmemiş lezzeti olduğu gibi korunan tariflerin yeri
bir başka güzel geliştirilmiş tariflerde baş tacıdır ama eski günleri yad eder
ye insan belki bozmadan bizde bırakırsak ilerde bu tariflerde yad edilebilir.
İşte el değiştirmeyen eskiden bugüne kadar bozulmadan kalmış
güzel bir kurabiye tarifi.
Kerebiç kurabiyesinin ayrı önemi de köpükle tüketilmesi
oluyor yaşadığınız şehir Hatay ise lezzetlere açık olun.
Kerebiç kurabiyesi yapması zorluğu olmadığı gibi lezzeti
ayrı içine konan ceviz ve tarçına eşlik eden pudra şekeri lezzet katarken köpük
ile yemeye doyamayacağınız bir lezzet.
Kerebiç kurabiyesi Hatay yöresinde yapılan özel bir kurabiye
tarifi ama yeni nesil çok bilmediği tarifi bugün sizlerle paylaşmama vesile
olan güzel kadın Yasemin hanıma teşekkür ederim.
İşte değişik hakiki zeytinyağı ile yapacağınız doğallık akan
özel kurabiye tarifine sizde göz atın yapmak isterseniz yapmak veya yapmamak
karar sizinJ
Kerebiç kurabiye için gerekli malzemeler:
2 su bardağı hakiki zeytinyağı
1 subardağı su
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
Kerepiç kurabiye İçi İçin:
1 su bardağı dövülmüş ceviz (Antep fıstığı fındık tercih
edilebilir)
1 tatlı kaşığı tepeleme toz tarçın
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Kerebiç kurabiye Hazırlanışı:
Zeytinyağı, su, pudra şekeri iyice karıştırılır ve üzerine
az un ve kabartma tozu ilave edilir unu azar azar katarak yumuşak bir hamur
elde edilir.
Ceviz, tarçın ve pudra şekeri ayrı bir kapta harmanlanır iç
harç hazır.
Hamur ceviz büyüklüğünde koparılır elle köfte oyar gibi
oyulur içine iç harç yerleştirilir ve kapatılır.
Kerebiç elle oymayı bilmeyenlere ceviz büyüklüğünde koparın
ve merdane çay tabağından biraz daha büyük yuvarlak açın yarısına iç harç koyun
ve yarım ay şeklinde kapatın fırın tepsisine dizin.
Tüm işlem bittikten sonra 175 derece fırında pişirilir.
Fırından çıkan kerebiç kurabiye soğuyunca servis tabağına alınır üzerine pudra
şekeri ilave edilerek servis yapılır. ( köpük alanlar kurabiyenin üzerine
köpükle buluşturun ve servis hazır)
Pastanelerde satılan köpük alınarak servis yapılır olmazsa
olmazıdır kerebiç kurabiyesinin ama biz sade olarak tükettik bugün.
Ramazan kurabiyesi olarak ta bilinir mersin ve Hatay
yöresinde bilinen kurabiye doğallık akıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder