Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi – Ispanaklı Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?
Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi – Ispanaklı Tavuk Sarma Nasıl
Yapılır?
Tavuk yemekleri sanırım her geçen gün listemde tarif
defterim olan blogum da oldukça çoğalmaya başladı tavukla yapılan yemekleri
genellikle akşam yemeklerinde tercih ediyorum sizler içinde aynı mı
bilemiyorum.
Tavuk eti ile sebzelerle yapılan yemeklerde oldukça fazla
işte harika bir tarif daha sizde yapmak ve denemek isterseniz güzel bir ana
yemek olarak hazırlayabilirsiniz doyurucu olması ve lezzeti ile kesinlikle
yapmanız gereken tariflerden.
Tavuk göğsü ile hazırlanan tarifi ıspanakla lezzet
kazanırken domates sosu ile dışı ayrı bir lezzet içi ayrı bir lezzet arada
kalan tavuk da ki orama ise nefis.
Tavuklu ve sebze bilindiği gibi çok güzel oluyor ama her
zaman patatesli ve havuçlu tüketmek
istemeyenlere bu tarif.
Hızlı ve pratik tariflerden diyebilirim kısa sürede
hazırlayacağınız ve pişme aşamasında salata ve pilava zaman kalan yemekte akşam
menünüz hazır bile.
Günün menüsünü de verelim hemen.
Mevsim salatası
Ayran
Pirinç pilavı
Ispanaklı tavuk sarma
Artık çorbalardan sıkılmak olmaz ama mevsim sıcaklığı
yükseldikçe insan artık ayranı tercih ediyor yaz kış eksik olmasa da bu
mevsimden sonra en iyi içeceklerden birisi.
Ispanaklı tavuk sarma için gerekli malzemeler:
2 adet tavuk göğsü (kişi sayısına göre tarif çoğaltabilirsiniz)
Bir kase doğranmış ıspanak
1 adet kırmızı biber
1 adet küçük soğan
2 adet orta boy domates
Karabiber
Sıvıyağ
Tuz
Kürdan
Ispanaklı tavuk sarma hazırlanışı:
İçi hazırlığını önce yapalım ince doğranmış soğanı sıvıyağda
öldürelim üzerine ince kıyılmış biberi ilave edelim 2 dakika daha çevirerek
pişirelim üzerine ıspanakları ilave edelim tuz, karabiber ekleyelim ve altını
kapatalım tavanın sıcaklığı ıspanakları pişirecektir tavanın ağzını kapatalım
kenara alalım.
Tavuk göğüslerini bıçakla belli büyüklükte açalım bunu
kendiniz yapamazsanız tavukları aldığınız kasapların eğitimli olduğu için
onlardan yapmalarını isteyebilirsiniz.
Her kasap yapmasa da bazıları yapıyor.
Ayırdığınız parçaların içine iç harçtan bir miktar
yerleştirin ve sarın kürdan ile tavuk etlerini kapatın ve tavaya direk
yerleştirin.
Tüm işlem bittikten sonra tavanın ağzını kapatın ve tavuk
etlerini önce yağsız olarak pişirin iki tarafı kızarınca üzerine rendelenmiş
domates, 1 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı sıvıyağ ilave ederek tavuk etleri
yumuşayana kadar pişirin.
Servisi sıcak olarak yapın soğuyunca pek tadı kalmıyor sıcak
olarak ve piştiğinde tüketilmesi gereken bir lezzet afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder