İrmikli Köfte Tarifi - Az Malzemeli İrmikli Köftenin Tadına Bakmaz Mısınız?

İrmikli Köfte Tarifi - Az Malzemeli İrmikli Köftenin Tadına Bakmaz Mısınız?

Et yemekleri bazıları için akşam yemeklerinde en çok aradıkları lezzetler arasında yerini alıyor. Çalışan anneler ve sıkı bir çalışma temposu olanların bu tarifi bir kenara not etmeleri gerek denilebilir gerçi bu köfte tarifini yapan ve lezzetini tadanlar malzemenin azlığı nedeni ile her zaman hatırlayabilecekleri bir köfte diyebilirim.

Soğan ve sarımsak kokusu ve soyma derdine son artık köfte yapacaklara
İrmikli köfte tarifini uzun bekletmenize dinlendirmenize ve ağır soslardan hoşlanmayanlara tavsiye edebilirim soğan ve sarımsak ve maydanozla ağırlaşan et yerine sade etin kendi lezzeti ile tüketmek isteyenlere kıymanın az yağlı olmasına dikkat edin yeter.

Köfte yapmak isteyenlere genellikle tavsiyem mutlaka sabah veya akşamdan hazırlamalarıdır ve etin soğan ve sarımsakla iyice lezzetinin bir araya girmesidir ama bu köfte tarifi aşırı soğan ve sarımsak tüketmekten hoşlanmayanlar için lezzetli ve pratik.

İrmikli köfte tarifini baharattan uzak duranların vazgeçilmezi olacağını düşünüyorum.

İrmikli Köfte İçin Gerekli Malzemeler:
1 kilo az yağlı dana kıyma
2 fincan irmik
Karabiber
Tuz
Kızartmak İçin Sıvıyağ

İrmikli Köfte Hazırlanışı:

İrmik, dana kıyma, karabiber ve tuzu karıştırma kabında alın iyice yoğurun elinizle cevizden daha büyük parçalar kopararak az yağda arkalı önlü kızartarak pişirin.


Servis sunumu size kalmış salatalık turşusu ile pek bir lezzetli oldu diyebilirim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar