Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi - Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi - Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

İlkbaharla birlikte aslında yaz kış desem daha doğru bir cümle kurmuş olurum sebzeleri bulmak mümkün seralar var artık yaz kış her mevsim neredeyse tüm sebzeleri bulmak mümkün.

Ama ilkbaharla birlikte insanlar biraz daha içi rahat sebze almaya başladı mevsimi değil yaz sıcaklarında olğunlaşan sebzeler değil ama insan canı çekiyor artık yaz mevsimi yemeklerini özlemişiz açıkçası.
Fırında patlıcan kebabı inanılmaz bir lezzettir ama bu tarifi yapacaklar iyi patlıcan almalı ve hakkını vererek yapmalı bu yemeği yoksa kıyma ile bir arada pişen patlıcan olur çıkıverir tarif.
Patlıcanları iyi olmalı ve eşit büyüklük ve en gerek tarifi yapacaklar zaten manava patlıcandan kebap yapacağını ifade ederse ona göre seçip veriyor saolsunlar.

Canı çekenlere ve ve sevenlere işte patlıcanla yapılan enfes bir tarif.
Patlıcan kebabını aslında taş fırınlarda veya fırınlı sobalarda pişirip yiyeceksin odun ateşinin verdiği lezzet ile demlene demlene pişen patlıcan ve etler ağızda erirken odunun lezzeti ve dumanı bile etkileyecek lezzetini ama nerede günümüz teknoloji ama yaz aylarında veya şimdi hiç fark etmez bir çok ilde taş fırında yiyebilirsiniz.

Bu illerin başında Şanlıurfa, Gaziantep, Bilecik, ve Hatay geliyor yani bu lezzetleri siz evlerinizde yapabilirsiniz ama yolunuz düşer de birde burada restoranlarda tercih edin derim.
Biz yaptık da lezzetsiz mi oldu  hayır ama havası suyu bile yemeğin lezzetini değiştiriyor sizler elinizin lezzetine güvenenlerdenseniz hadi bakalım tarif bizden yapması sizden.

Fırında patlıcan kebabı için gerekli malzemeler:

1 kilo kemer patlıcan
750 g kıyma
1 adet soğan
1 baş sarımsak
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
2 adet soğan
Tuz

Fırında patlıcan kebabı hazırlanışı:
Patlıcanları iyice tuzlu suda bekletin ve suyunu süzün suları daha çabuk atması için havlu kağıt üstüne yerleştirin.

Bu işlemi yarım saat önce yapın böylelikle patlıcanlarda su kalmayacaktır.

Kıymayı karıştırma kabına alın üzerine incecik doğradığınız soğan ve sarımsak ilave edin karabiber atın iyice yoğurun.

Elinize köfte kadar kıyma alın ve elinizle yuvarlayın sonra patlıcan dilimi arasına yerleştirin ve sıralı bir şekilde işlem tamamlanıncaya kadar devam.

Tüm tepsiye yerleştirin ve ortasına soğan ve domates kesin üzerine pul biber serpin ama acı olsun


Fırında patlıcan kebabını 175 – 200 derece fırında üzeri iyice kızarana ve patlıcan ve kıyma yumuşayana kadar pişirin yanına lavaş ekmeği veya pide ile sıcak olarak tüketin afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar