Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi - Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?
Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi - Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?
İlkbaharla birlikte aslında yaz kış desem
daha doğru bir cümle kurmuş olurum sebzeleri bulmak mümkün seralar var artık
yaz kış her mevsim neredeyse tüm sebzeleri bulmak mümkün.
Ama ilkbaharla birlikte insanlar biraz daha
içi rahat sebze almaya başladı mevsimi değil yaz sıcaklarında olğunlaşan
sebzeler değil ama insan canı çekiyor artık yaz mevsimi yemeklerini özlemişiz
açıkçası.
Fırında patlıcan kebabı inanılmaz bir
lezzettir ama bu tarifi yapacaklar iyi patlıcan almalı ve hakkını vererek
yapmalı bu yemeği yoksa kıyma ile bir arada pişen patlıcan olur çıkıverir
tarif.
Patlıcanları iyi olmalı ve eşit büyüklük ve
en gerek tarifi yapacaklar zaten manava patlıcandan kebap yapacağını ifade
ederse ona göre seçip veriyor saolsunlar.
Canı çekenlere ve ve sevenlere işte
patlıcanla yapılan enfes bir tarif.
Patlıcan kebabını aslında taş fırınlarda
veya fırınlı sobalarda pişirip yiyeceksin odun ateşinin verdiği lezzet ile
demlene demlene pişen patlıcan ve etler ağızda erirken odunun lezzeti ve dumanı
bile etkileyecek lezzetini ama nerede günümüz teknoloji ama yaz aylarında veya
şimdi hiç fark etmez bir çok ilde taş fırında yiyebilirsiniz.
Bu illerin başında Şanlıurfa, Gaziantep, Bilecik,
ve Hatay geliyor yani bu lezzetleri siz evlerinizde yapabilirsiniz ama yolunuz
düşer de birde burada restoranlarda tercih edin derim.
Biz yaptık da lezzetsiz mi oldu hayır
ama havası suyu bile yemeğin lezzetini değiştiriyor sizler elinizin
lezzetine güvenenlerdenseniz hadi bakalım tarif bizden yapması sizden.
Fırında patlıcan kebabı için gerekli
malzemeler:
1 kilo kemer patlıcan
750 g kıyma
1 adet soğan
1 baş sarımsak
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
2 adet soğan
Tuz
Fırında patlıcan kebabı hazırlanışı:
Patlıcanları iyice tuzlu suda bekletin ve
suyunu süzün suları daha çabuk atması için havlu kağıt üstüne yerleştirin.
Bu işlemi yarım saat önce yapın böylelikle
patlıcanlarda su kalmayacaktır.
Kıymayı karıştırma kabına alın üzerine
incecik doğradığınız soğan ve sarımsak ilave edin karabiber atın iyice yoğurun.
Elinize köfte kadar kıyma alın ve elinizle
yuvarlayın sonra patlıcan dilimi arasına yerleştirin ve sıralı bir şekilde
işlem tamamlanıncaya kadar devam.
Tüm tepsiye yerleştirin ve ortasına soğan
ve domates kesin üzerine pul biber serpin ama acı olsun
Fırında patlıcan kebabını 175 – 200 derece
fırında üzeri iyice kızarana ve patlıcan ve kıyma yumuşayana kadar pişirin
yanına lavaş ekmeği veya pide ile sıcak olarak tüketin afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder