Ayşe Hanımdan Güzel Bir Gün Masası - Gün Yemekleri Tarifleri

Ayşe Hanımdan Güzel Bir Gün Masası - Gün Yemekleri Tarifleri:

Sadece yemek tarifleri ve pratik bilgilerle vakit buldukça güncellediğim blogumda yeni bir köşe açmaya karar verdim.

Gün yemeklerini ve masalarını sizlere fikir vermesi ve sık sık sorulan sorular arasında olduğu için güne ne yapsam sorusuna cevap olacak alternatiflerle bu köşemizi ziyaret edebilirsiniz.
Herkesin ara sıra acaba günümde ne yapsam nelere yer versem sorusuna işte  cevap olacak tarifler masalar, yemekler, özenle hazırlanmış masalar sizlere beğenisine sunuyorum aslında işte gün için özenle hazırlanmış Ayşe hanımın ikramlıkları ve güzel sofrası….
.
Gün kadınlar arasında paralı olarak yapılan aslında destek olmak için para toplama olarak bilinir.
Gün yapmanın en zevkli yanı ise sevdiklerinizle yapmaktır. Günler kalabalık ve insan genellikle ince dokur sık eler herkesle malum aynı sofraya oturamazsınız konuştuklanırız aranızda kalsın eğlenelim gülelim ağlayalım ama yaşanan ne varsa orada kalsın isterseniz sağlam arkadaşlar ve dostlar seçersiniz gün için para günleri de vardır ama onlara gün denmez para toplamak için destek denilebilir.

Gün yapacaklar en çok düşündüğü şeylerden birisidir ne yapsam ne hazırlasam sorusu.
Aslında ne varsa onu yapsanız yeter bunu sizde bilirsiniz ama malum gün insan özenir gelen misafir olunca özenmek ve titizlik ile davranmak huyumuzdur bizim.

Bugün öyle güzel bir masa hazırlanmıştı ki sormayın ilk gün menüsünü Ayşe hanım, evindeyiz güler yüzlülüğü ile kapıda karşılayan Ayşe hanım, gerçekten büyük bir titizlik ile hazırlamıştı gün için hangi uyumda tarifler hazırlamak isterseniz bunu bilemem ama işte size güzel bir masa.
Gün sofrasında neler olmalı ve olmamalı bu konuda daha detaylı bir araştırmam yok ama herkesin evinin düzenini bozmadan hazırlayacağı sofra en iyisi olur sanırım.

Ayşe hanım hazırladığı sofradaki tarifleri bir bir bloğumda bulabilirsiniz önümüzdeki günlerde işte sofradan kareler ve sofradaki tatlı ve tuzlu yemekleri.

Yaprak sarması günlerde en sık yapılan tarifler arasındadır işte özenle sarılmış yaprak sarması güzel bir servis tabağı hazırlamıştı.

Biber dolması unutmayan Ayşe hanım seven olur seven olmaz diyerek biber dolmasını kırmızı ve yeşil biberleri tercih etmiş.

Salata olarak yoğurtlu patlıcan salata hazırlayan Ayşe hanımın salatası pek bir beğenildi sarımsağı ayarında tuzu tadı tam kıvamındaydı.

Karnabahar mevsimi bitmeden haşlanmış ve limon ile tatlandırılmış lezzetli ve yerinde bir salata olmuştu.

Salamlı kanepeler özenle hazırlanmış zeytin kaşar peynirli hazırlanmış lezzeti harika görüntüsü gibi.
Elmalı kurabiye her zaman alternatiftir gün sofraları arasında sıkça karşılaşırım ama Ayşe hanım sevgisini pek bir katmış kurabiye hamuru ağızda dağılırken iç malzemesini hakkını vererek hazırlanmış.

Açma ile tuzlu tariflerin başını açayım hemen açması ile maharetli oluşunu kanıtı oldu.
Hazır milföy hamurdan hazırladığı içine maydanoz ve tulum peyniri ile farklı bir orama kazandırılmış börekte gerçekten lezzetliydi.

Yumuşacık biberli ekmekleri ile acı sevenlerin gönlünü fet edebilirsiniz sizde Ayşe hanım, gibi lezzetli ve yumuşak hamuru ile emeğine sağlık demeden edemiyorum kendimi.

Tuzlu kurabiye tarifleri arasında iki ayrı tuzlu kurabiye hazırlamış ellerine sağlık "Ayşeçiğim" bu kadar güzel olurdu ancak masan.

Yanına hazırladığı muhallebili künefe yapmıştı buzdolabında olduğundan en son geldi masaya hali el çekemedim.

Turşusu suyu icçekleri ve kahvenin yanında getirdiği çikolata, lokum servisi ile bizi şımarttı doğrusu.
Gün yemekleri için tarifler arayanlara fikir olsun diye her zaman elimden geldiği paylaşmaya devam.

Gün yemekleri arayanlara işte özenle ve keyifli bir günün ardından yazılacak çok güzel şeyler var belki ama  

Yorumlar

Popüler Yayınlar