Yufkadan Ispanaklı Kolay Gözleme Tarifi- Kolay Gözleme Nasıl Yapılır? Tavada Gözleme Nasıl Yapılır?
Yufkadan Ispanaklı Kolay Gözleme Tarifi- Kolay Gözleme Nasıl Yapılır? Tavada Gözleme Nasıl Yapılır?
Günümüzde hamuru yoğurup açıp gözleme yapanların sayısı oldukça
az zaman olmadığı bilmediği ve tabi ki bunun için pişirme sorunu olunca ocak,
ekmek tahtası, oklava gibi bir çok malzeme gerek artık günümüzde hamarat ev
hanımı olanların bildiği gibi algılanır oldu bir çok kişi üstüne alınmasın ama
bu böyle yemeye gelince ıspanaklı, patatesli, kıymalı, çökelekli elde açma gözlemeye
kimse hayır demez ama yapmaya gelince başımızı telefondan kaldırasımız
gelmediği anlarımızda yok değil bende bu modda olduğum zamanlar hemen yufkaya
sarılırım zaman olmadığında kahvaltı için hazırladığım pratik ve lezzetli
peynirli ıspanaklı börekten daha güzeli daha kolayı yoktur derim.
Hamuru akşamdan yoğur sabah erken kalk aç et eyle diyene
kadar bazen Üsküdar da öğle oluyor neyse ki her işin bir kolayını bulmuşlar
lezzet aynı mı? Deseniz hayır derim ama ne yaparsın bazen de pratik gözlemeler
daha iyi oluyor hiç olmamasından iyidir.
Tavada ıspanaklı gözleme yapalım bugün dedik kolay olduğu
için tercih sebebidir bunu not düştüğümüze göre tarifi anlatalım.
Aslında hepinizin bildiği yöntemle yaptım patatesli, kıymalı,
ıspanaklı çökelekli benim için fark etmez her türlüsünü severim diyorsanız eğer
bugün ıspanaklı gözleme ile yapalım gerisi gelir zaten.
Yufkadan tavada ıspanaklı gözleme için gerekli malzemeler:
3 adet yufka
1 tutam ıspanak
1 kase el ile ufalanmış peynir
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
Tavaya yağlamak için ayrıca 6 yemek kaşığı sıvıyağ
Yufkadan tavada ıspanaklı gözleme hazırlanışı:
Ispanakları yıkayalım ince ince doğradıktan sonra karıştırma
kabına alın üzerine peyniri, sıvıyağını, biber salçasını ilave ettikten sonra
iyice karıştıralım.
Tavaya ocağa alalım altını yakalım kısık ateşte ısına
dursun.
Yufkanın bir tanesini tezgaha serelim üzerinin tam orta
kısmına iç harçtan ilave edelim ve fotoğrafta gördüğünüz gibi önce iki yanını
kapatalım ardından geriye kalan iki kenarı birisini alt kısma diğer kısmı üst
tarafa kapattıktan sonra ısınmış olan tavaya bir yemek kaşığı sıvıyağını
gezdirelim yufkadan gözlemeyi tavaya alalım.
Yufkadan ıspanaklı gözleme alt kısmı pişince çevirelim ve
bir yemek kaşığı sıvıyağ ilave edelim tavanın bir kenarından tavayı sallayalım
ve yağ böreğin her tarafına ulaşacaktır o zaman pişen alt kısmı da
tamamlandıktan sonra geniş ve düz bir tabağa alalım.
Gözlemeyi ben servis için nasıl hazırladığıma gelince kesme
aparatı ile önce dörde sonrada kestiğimiz her kareyi tam ortadan keselim
elimize alıp yemesi kolay olan bir gözleme ile kahvaltıya hadi.
Beğenirseniz ve yorum bırakırsanız çok sevinirim afiyet
olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder