Yufkadan Ispanaklı Kolay Gözleme Tarifi- Kolay Gözleme Nasıl Yapılır? Tavada Gözleme Nasıl Yapılır?

Yufkadan Ispanaklı Kolay Gözleme Tarifi- Kolay Gözleme Nasıl Yapılır? Tavada Gözleme Nasıl Yapılır?
Günümüzde hamuru yoğurup açıp gözleme yapanların sayısı oldukça az zaman olmadığı bilmediği ve tabi ki bunun için pişirme sorunu olunca ocak, ekmek tahtası, oklava gibi bir çok malzeme gerek artık günümüzde hamarat ev hanımı olanların bildiği gibi algılanır oldu bir çok kişi üstüne alınmasın ama bu böyle yemeye gelince ıspanaklı, patatesli, kıymalı, çökelekli elde açma gözlemeye kimse hayır demez ama yapmaya gelince başımızı telefondan kaldırasımız gelmediği anlarımızda yok değil bende bu modda olduğum zamanlar hemen yufkaya sarılırım zaman olmadığında kahvaltı için hazırladığım pratik ve lezzetli peynirli ıspanaklı börekten daha güzeli daha kolayı yoktur derim.

Hamuru akşamdan yoğur sabah erken kalk aç et eyle diyene kadar bazen Üsküdar da öğle oluyor neyse ki her işin bir kolayını bulmuşlar lezzet aynı mı? Deseniz hayır derim ama ne yaparsın bazen de pratik gözlemeler daha iyi oluyor hiç olmamasından iyidir.

Tavada ıspanaklı gözleme yapalım bugün dedik kolay olduğu için tercih sebebidir bunu not düştüğümüze göre tarifi anlatalım.

Aslında hepinizin bildiği yöntemle yaptım patatesli, kıymalı, ıspanaklı çökelekli benim için fark etmez her türlüsünü severim diyorsanız eğer bugün ıspanaklı gözleme ile yapalım gerisi gelir zaten.

Yufkadan tavada ıspanaklı gözleme için gerekli malzemeler:
3 adet yufka
1 tutam ıspanak
1 kase el ile ufalanmış peynir
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
Tavaya yağlamak için ayrıca 6 yemek kaşığı sıvıyağ


Yufkadan tavada ıspanaklı gözleme hazırlanışı:

Ispanakları yıkayalım ince ince doğradıktan sonra karıştırma kabına alın üzerine peyniri, sıvıyağını, biber salçasını ilave ettikten sonra iyice karıştıralım.

Tavaya ocağa alalım altını yakalım kısık ateşte ısına dursun.

Yufkanın bir tanesini tezgaha serelim üzerinin tam orta kısmına iç harçtan ilave edelim ve fotoğrafta gördüğünüz gibi önce iki yanını kapatalım ardından geriye kalan iki kenarı birisini alt kısma diğer kısmı üst tarafa kapattıktan sonra ısınmış olan tavaya bir yemek kaşığı sıvıyağını gezdirelim yufkadan gözlemeyi tavaya alalım.

Yufkadan ıspanaklı gözleme alt kısmı pişince çevirelim ve bir yemek kaşığı sıvıyağ ilave edelim tavanın bir kenarından tavayı sallayalım ve yağ böreğin her tarafına ulaşacaktır o zaman pişen alt kısmı da tamamlandıktan sonra geniş ve düz bir tabağa alalım.

Gözlemeyi ben servis için nasıl hazırladığıma gelince kesme aparatı ile önce dörde sonrada kestiğimiz her kareyi tam ortadan keselim elimize alıp yemesi kolay olan bir gözleme ile kahvaltıya hadi.


Beğenirseniz ve yorum bırakırsanız çok sevinirim afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar