Terbiyeli Kelle Paça Çorbası Tarifi - Terbiyeli Kelle Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Terbiyeli Kelle Paça Çorbası Tarifi - Terbiyeli Kelle Paça Çorbası Nasıl Yapılır? 

Kelle paça çorbası değişik tariflerle sofraya ulaşır ama bazıları burun kıvırır bu tarif için kokusu ağır gelebiliyor kelle paça tüketebilenler için aslında çok faydalıdır ama malum herkes yiyecek diye de bir kavram yoktur tabi ki.

Herkesin damak tadı değişiyor sürekli olarak ama bazıları artık kalıplaşmış da olabiliyor damak zevkleri farklı olabiliyor yemeyenlerin burun kıvırdığı ama kelle paçanın hastası olduğunu da hatırlatalım.

Kelle paçayı salçalı, bol sarımsaklı, limonlu tariflerinin yanında servisi farklı bir tarifine de rast geldim tarifleri araştırıp deneyip tarifi vermek benim ilk tercihim oluyor. Kelle paçayı 5 ayrı şekilde tadına baktım diyebilirim kendim sürekli olarak her lezzete kulak asan birisiyim farklı lezzetleri denemeyi yapmayı yemesem bile ikramlarda nasıl olduğunu öğrenmek için bir çatal bir kaşık bile olsa denerim. Kelle paça içinde aynısı oldu diyebilirim kelleyi közde fırınlanmış olarak tadışım da lezzetinin bu kadar olduğunu düşünmemiştim ama bunun için gerçekten uzun emeklerle ortaya çıkan bir yemek olduğundan herkes tarafından tüketilmediğinde tercih edilmeyen yemekler arasında olabilir.

Böylelikle bir çok lezzeti tatmış oluyorum her yörenin hatta köy köy bile bir çok farklı lezzet deneme şansım oldu kısacası.

İşte sizlere değişik bildiğiniz tarifler gibi değil de terbiyeli kelle paça tarifini paylaşmak istedim bunda da bol sarımsak var ama bildiğiniz gibi kelle paça biraz zahmetli bir yemek oluyor ama ney seki artık günümüzde kasaplar kelleleri derisini yüzerek satıyor. Eskiden mahalle olduğundan ve evler müstakil ve bahçeli olduğundan insan evinin bahçesinde her şey yapabiliyordu bu zamanımızda oldukça az artık.

Kelle paça içinde bu geçerli eskisi gibi üten sayısı az ve üterek yapmak için köz lazım bide ustası günümüzde buna vakti olan kişi sayısı da azaldı yapmak için müsait evi olanlarda diye düşünenlerdenim.Terbiyeli kelle paça çorbası yapmak isteyenlere işte tarifi.

Terbiyeli Kelle Paça Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:
1 adet koyun kellesi ve paçaları ( derisi yüzülmüş ve dişleri sökülmüş)
1 adet yumurta
1 kilo yoğurt
1 baş sarımsak
Tuz
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Pulbiber
Servis için sarımsak ve limon


Terbiyeli kelle paça çorbası hazırlanışı;
Kelle paçayı suda iyice yıkayın ve temiz ve üzerini örtecek kadar bir tencere veya kapta suya bırakıp bir saat bekletin.

Beklemiş kelle paçayı düdüklüde üzeri su gömecek kadar su ilave edip tuzunu atmayı ihmal etmeden 1 saat pişirin.

(Düdüklü tencerede yeterli olacaktır bir saat pişmemiş ise kapağı kapatarak kelle paça eti iyice pişene kadar 10 dakika kadar daha pişirebilirsiniz)

Pişmiş olan kelle paçaları sudan alın ve paçayı etlerini ilk sıcaklığı geçer geçmez didikleyin.
Kelle paça suyunu çorba yapacağınız tencere süzün içinde kemik kalmaması için ve ocağa alın.

Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı iyice çırpma teli ile çırpın ve hızlı ve karıştırarak kelle paça suyuna boşaltın kaynayana kadar karıştırarak pişirin malum karıştırmayı bıraktığınız an yoğurt kesilecektir.

Kaynamaya başlayan terbiyeli paça çorbasının artık kesilme ihtimali ortadan kalktığına göre içine didiklenen kelle paçaların etlerini ilave edin ve 10 dakika daha kaynatın.

Ocaktan indirdikten 10 dakika sonra tuzunu kontrol edin ve gerekiyorsa atın.

Sosu için tavaya iki yemek kaşığı sıvığı alın ısınınca üzerine pulbiber ilave edin pulbiber hemen yanacaktır pulbiberi atar atmaz karıştırın ve hemen çorbanın üzerine karıştırarak boşaltın çorbanız servise hazır terbiyeli kelle paça çorbasını servis ederken limon ve sarımsağı soyup yanında servis yapıyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Merhaba. Tarifiniz harika görünüyor kesinlikle hangi tarif olursa olsun hayır demem kelle eti ve kelle paça ürünlerinin herzaman kalitesine ve fiyatına bakarım ve sevenlere de her zaman alışveriş yaptığım işletmeyi tavsiye eder ve öneririm 1 kere deneyin tazeliği ve lezzeti görün derim aynı zamanda işletme sahipleri türkiyede büyük bir kelle eti ve kelle paça üreticileri fiyatları diğer satıcılara göre gayet uygun ve denediğinize şüküredeceksiniz mesajın sonuna en alta işletme site linkini ekledim oradan ulaşabilirsiniz toptan ve aynı zamanda perakende müşterlerine satışı mevcuttur.

    Toptan Kelle Eti Kelle Paça 

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar