Tencerede Tavuk Kapama Tarifi - Tencerede Tavuk Kapama Nasıl Yapılır?

Tencerede Tavuk Kapama Tarifi - Tencerede Tavuk Kapama Nasıl Yapılır? 

Tavuklu yemekler kısa zamanda hazırlandığı için ve beyaz et tüketiminin sağlık açısından daha avantajlı olduğundan daha sık tüketilir.

Tavuk yemekleri oldukça fazladır sizde çocuklar için tavuk etinden sık sık tüketmelerini isteyenlerdenseniz işte size yine zahmetsiz ama lezzetli bir tavada tavuk kapama tarifi.
Tavada tavuk kapamanın alt kısmı iyice kızarırken üst kısmı yumuşacık ve lezzetli olarak ağzınızda dağılıyor.

Tavaya yerleştirilen tavukları baharatlarla lezzet kazanırken soğanın kendi aroması tavuğa ayrı bir lezzet veriyor sarımsak çok az kullandım bu tarifte domates, biber ile renk ve aroma kazanan tavuk lezzetine diyecek yoktur du.

Tavada yapılan tavuk çanakta aynı tarifi yapabilirsiniz daha da lezzetli olacaktır.
Tavuk pirzolası, tavuk but, veya tüm tavuktan yapabilirsiniz bu tarifi ama tavuk etlerini biraz dövünce parçalayın kemik kısımları ayrılsın daha iyi pişmesi sosu içine daha iyi geçmişi için bu işlem önemli.

Tavuk buttan hazırladım bu tarifi misafirlerim de vardı uzun zamandır yapmayı düşündüğüm ve ertelediğim bir lezzetti.  Daha sık yapacağım tarifler arasında yerini aldı bile. Tarifi  yaparken har zamanki malzemeler gibi geldi ama pişirme süresi teflon veya seramik karnıyarık tencerede hazırladığım tavuk kapamayı dinlene dinlene kısık ateşte pişmesi sonucunda lezzet iki kat yumuşacık olan tavuk etlerin lezzetine diyecek yoktur du.

Arpacık soğanlarla hazırlanan tencerede tavuk kapama tarifi yapması kolay öğrencilere bu tarifi öneririm evde dürümden, çorbadan sürekli yapılan makarnadan kızartmadan sıkılan öğrencilere bu tarifi hiçbir zorluğu olmadığı gibi maharet isteyen bir tarif olmaması nedeni ile içleri rahat yapabilirler.Gelelim tencerede tavuk kapama tarifine.

Tencerede tavuk kapama için gerekli malzemeler:
14 adet tavuk but
1 tabak soyulmuş arpacık soğan
5 diş sarımsak
2 adet yeşil veya kırmızı taze biber
1 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
1,5 su bardağı su



Tencerede Tavuk Kapama Hazırlanışı:
Tavuk butlarını sudan geçirin ve kemik kısımlarına gelecek şekilde etleri yarın ve etlerin üzerine varsa et dövecekle 1 defa vurun.

Tavuk butları karnıyarık teflon veya seramik tencere sıkıca yerleştirin.

Üzerine soyulmuş arpacık soğanları, dilimlenmiş domatesleri, ve biberi yerleştirin.

Derin bir kaba tuzu, kimyon, sıvıyağ, su, domates salçası, biber salçasını ilave edin sosu salçalar iyice eriyene kadar karıştırın ve tavukların üzerine gezdirin.

Tavaya en son kekik gezdirin ve ağzını kapatın kısık ateşte 45-55 dakika arası pişmiş olacaktır.


Her zaman yemeğin ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis yapılmasından yanayımdır ilk sıcaklığı geçen tencerede tavuk kapama pilav yanında servise hazır afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar