Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi - Sirkeli Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi - Sirkeli Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?
Sirkeli kurabiyelerin yapıp 15 gün boyunca en taze hali ile tüketmeye ne dersiniz sirkeli tuzlu kurabiyeleri yapmak isteyenlere düşünmeden tarifi denesin neden mi? 15 gün ağzı kapaklı kutuda tazeliğini koruyan bir tarif olması. Bizim genetiğimizde olan diğer bir durum ise aniden gelen misafirleri hazır olan kurabiyelerinizin çayın yanında hemen servis yapılabilmesi.

Hepimiz pastanelerde yediğimiz kurabiyelere hayret ederiz kıvamı ve lezzeti ne kadar muhteşem gelir ağzımıza işte sizde bu tarifi denedikten sonra aynısını söyleyeceksiniz.

Üzüm sirkesi ile yaptığım tuzlu kurabiyeyi yaparken elma sirkesi kullanmayın daha önce denedim ve pişman olmuştum açıkçası.

Kurabiyeye bol bol sussam daldırıp yaptım gerçekten kısa sürede pişip servise hazır olan kurabiye tam çocukların isteği gibi bir lezzet oldu.

Tuzlu kurabiye yapmak bir saat gibi zamanımı aldı gerisi fırına kalıyor zaten piştimi tamamdır.
Tuzlu kurabiye tarifine geçelim hemen tuzlu sirkeli tarifler tuzlu kurabiyelerinizin tadını biraz daha ön plana çıkardığını unutmayın tuzlu kurabiyelerinizde sirkeli tuzlu kurabiye tariflerine öncelik tanıyım derim.
Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi için gerekli malzemeler:
1 paket margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağından az sirke
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yeterince un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Bol susam


Sirkeli Tuzlu Kurabiye Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki margarinin üzerine sirke ve sıvıyağını döküp iyice birbiri ile yedirin yoğurun.
üzerine 2 su bardağı un ilave edin bu aşamada kabartma tozunu, şekeri ve tuzu atın yoğurun ve 1 bardak 1 bardak un ilave ederek kıvamı yakalayın ele yapışmayacak ama un dolu bir hamurda olmayacak hamur kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olursa daha güzel bir lezzeti oluyor.

Bundan sonrası sizin maharetli ellerinize kalıyor hamurdan küçük küçük parçalar koparın bir kesme tahtası üzerinde hamura şekil verin önce yumurta sarısı sonra susam dolu kaba daldırın ve fırın tepsisine yerleştirin.

Fırın ayarını ben hamuru yoğurduktan sonra çalıştırdım 150 derece sirkeli kurabiyeler yapma aşaması bitene kadar fırın tam istediğim gibi ısında ve fırına sirkeli kurabiyeleri sürdükten sonra dereceyi 180 derece yaptım ve üzeri hafif kızarana kadar pişirdim. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar