Pratik Elmalı Kurabiye Tarifi – Pratik elmalı kurabiye nasıl yapılır? Elmalı kurabiye

Pratik Elmalı Kurabiye Tarifi – Pratik elmalı kurabiye nasıl yapılır? Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye uzun yıllar severek tükettiğimiz ve çocukluğumuzda sanırım en çokta sevdiğimiz tarifler arasındadır çocukken bu kadar tarif yoktu malim klasik tatları yeni versiyonu da hali ile yaygınlaştı.
Bu zamanda en güzel en lezzetli tarif yerine bir tarifi en kolay ve pratik nasıl yaparım devrini yaşıyoruz denilebilir işte bu zamana uygun pratik bir elmalı kurabiye tarifi.

Kurabiyeler arasında kış boyunca en sık yapılan kurabiye çeşidi arasında yapılan elmalı kurabiyenin en pratik hali ile denemeye ne dersiniz.

Kurabiyeler genlikle kış mevsimi boyunca sık yapılıyor yaz aylarında meyve bol olduğundan soğuk içecekler ve soğuk yağsız gıdalar daha çok tercih ediliyor ama mevsim kış olunca ve yazlıktan dönenler bulunduğu yerde sık sık ziyaretlerde söz konusu oluyor. Bizimde uzun zamandır ertelediğimiz bir araya gelmek için planladığımız gibi gün için toplandığımız Hatice hanımın bize yaptığı güzel ve pratik bir elmalı kurabiye tarifi oldu.

Hatice hanım yapımı kolay ve zamanını almadığını söyledi severek yaptığı da belliydi özenmiş bezenmiş ve sevgisi yoğurduğu kurabiye hamurunu sevdiği dostları ile afiyetle tükettik diyebilirim.
Ehh ilk defa elmalı kurabiye tatmamış olanlar bilir sevgiyle mi yapmış yapmamış belli oluyordu.
Fazla zaman almasın diye daha kısa zamanda hazırlamak maksadı ile tek tek açma yapıp sarmak yerine kolay şekil vereceği bir yöntemle yapmış kurabiyeyi bu konuda da ona hak vermek lazım o kadar ikramlık yapmak için hali ile lezzetli ve pratik olmak gerekir.

Pratik olarak yaptığı ve fazla uzun sürmeden piştiğini söyleyen Hatice hamın uzun yıllardır yaptığı için tarifi artık göz ayarını kullananlardan maharetli bir hanım yanı.Mutfakta yeni olanlar zamanla ölçüyü öğreniyor aynı benim gibi diyebilirim.

İşte el becerisi az olanlara kolay zaman almayacak lezzetli bir elmalı kurabiye tarifi.
Elmalı kurabiyeyi birde böyle deneyin vaktinizi fazla almayacak kalabalık misafirlere ideal olacak tarif 25 kişilik servis oluyor.

Dilimlerken belki siz daha farklı denersiniz verev olarak kesilmiş olan pratik elmalı kurabiye yapmak isteyenlere işte tarifi.

Pratik Elmalı Kurabiye Tarifi İçi İçin Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı şeker
5 adet orta boy elma
10 adet pötibör bisküvi
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
1 su bardağı şeker
Pratik elmalı kurabiye içi hazırlanışı:
Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarıp rendeleyin geniş ve büyük bir tavaya alın üzerine şekeri ilave edip suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişirin.
Suyunu çeken ve pişen elmaların üzerine un haline gelmiş pötibör bisküvi, ceviz ve tarçını ilave ederek karıştırın ve iç harç hazır.
İş harç oda sıcaklığında soğumaya bırakın gelelim kurabiye hamuruna.
Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin:
 Pudra Şekeri

Hazırlanışı:
Margarini, yoğurdu ve sıvıyağını derin bir kaba alın iyice karıştırdıktan sonra kabartma tozu ile birlikte iki bardak un ilave edeni sonrasında hamur ele yapışmayacak kıvam alana kadar az az un ekleyebilirsiniz.

Ele yapışmayacak hamuruz hazır olduktan sonra iki eşit parçaya ayırın ve masanın veya tezgahın üstünde beze yapıp aşırı ince olmayacak şekilde açın üzerine iç harçtan yeteri kadar yayın tek tarafına sonrasında sarın ve belli aralıklar kesin ister yağlı kağıta ister direk olarak fırın kabına alın.

Tüm işlemi hamurların hepsine uyguladıktan sonra 180 derece fırında üzeri kızarmaya dönmeyecek kadar pişirin ve soğuyunca servise hazır yapması ve servise sunması çok kısa zaman alacak bu tarif yapmanızı bekliyor.

Pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar