Paşa Lokumu Tarifi – Paşa Lokumu Nasıl Yapılır?

Paşa Lokumu Tarifi – Paşa Lokumu Nasıl Yapılır? Pratik Paşa Lokumu Yapılışı:

Paşa lokumu ismini nereden almış bilinmez ama paşalara layıkmış gibi algılanıyor ama kendini paşa gibi hissetmek isteyen herkes için tavsiye ediyoruz işte nefis bir tarif.

Paşa lokumu deyince aklınıza hemen zor bir tarif gelmesin tarif araştırırken en çok dikkat ettiğimiz unsurlardan birisi az malzeme yapması kolay ve çağımızın zaman sıkıntısından dolayı pratik olmasını istiyoruz bir çoğumuz.

Paşa lokumu da servisi ve lezzeti ile kolay zahmetsiz tarifler arasında lokumu sevenler alternatif olarak bu tarifi yapabilirler.

Paşa lokumu için 30 dakikada hazırlanıp dinlenme süresi buzdolabında 2 saat durduğu için 2.30 dakika gibi bir zaman dilimi oluyor zahmeti ise 30 dakika gerisi lokumun donmasına kalıyor.
Paşa lokumu şeklini siz arklı kesebilirsiniz kısa uzun uzun rulolar halinde kesip kareler halinde de kesebilirsiniz orası sizin zevkinize kalmış.

Paşa lokumu vakti olmayanların kısa sürede kalabalık bir sofra için hazırlamak isterlerse ideal bir tariflerden sadece birisi diyebiliriz.

Sütlü tatlılar arasında yer alan Paşa Lokumu besleyici ve soğuk tatlılar arasında mevsim kış olsa da bu tarifi ilkbahar ve yaz aylarında dondurma eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Paşa Lokumu İçin Gerekli Malzemeler:
1 paket margarin
1 su bardağı un
1litre süt
1 bardak şeker
2 paket vanilya
1 kase Hindistan cevizi


Paşa Lokumu Hazırlanışı:

Bir paket margarin derin bir tencerede eritilir üzerine 1 su bardağı un ilave edilir unun kokusu çıkana kadar un kavrulur ardından 1 litre sütü boşaltın ve kaynamaya başlayınca 1 bardak şeker ilave edilir hemen ardından vanilyaları boşaltın boza kıvamı olana kadar karıştırarak pişirin.

Ocağın altını kapatmadan mikserle iyice çırpın sonra göbeği atana kadar pişirmeye devam edin sonra altını kapatın.

Diktörtğen tepsiye Hindistan cevizini tepsinin alt kısmına iyice yayın üzerine ince halde pişen muhallebiyi dökün. Muhallebi ince olarak dökülmese katlama sırasında kırılıyor.

Muhallebi boşaltıktan sonra hemen şantiyi hazırlamaya başlayalım.

2 paket krem şanti
2 bardak sütle iyice çırpın

Oda sıcaklığına gelmiş olan muhallebinin üstüne kremşantiyi yayın.

Buzdolabına streç film sararak yerleştirin 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine bol dövülmüş ceviz serpelim ve kare dilimler halinde keselim.

Tepsiden aldığımız kareleri sararak servis yapalım üzerine fıstık, ceviz, fındık gibi malzemelerle süsleyip servis yapabilirsiniz varsa elinizin altında kiraz çok hoş olacaktır. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar