Kaşarlı Patatesli Omlet Tarifi - Kaşarlı Patatesli Omlet Nasıl Yapılır?

Kaşarlı Patatesli Omlet Tarifi - Kaşarlı Patatesli Omlet Nasıl Yapılır?

Patatesli omleti ben küp küp doğramak yerine rendelenmiş bir şekilde pişirmek daha da akıllıca sanırım görüntüsü ve lezzetinde daha akıcı bir kıvam olduğundan yumurta ve patates daha iyi buluşuyor arada eriyen kaşar peynirini de unutmamak gerek.

Patatesli omlet bu şekilde yapmanın ayrıca bir püf noktası var ki diğer küp küp doğranmış patates omletine göre daha kısa sürede pişmesi oluyor.

Uzun bir gün geçirecek olanlar bu tarife bir göz atın derim patates ve yumurtanın doyuruculuğu ile dışarıya çıkmadan yapacağınız bu omlet sizi uzun süre tok tutacaktır.

Kaşarlı rendelenmiş patates omletin en pratik halini denemek isteyenlere işte tarif.

Kaşarlı Patatesli Omlet Tarifi 
4  adet orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
Karabiber
Puybiber
Tuz
Pişirmek için tereyağı


Kaşarlı Patatesli Omlet Hazırlanışı:

Patatesleri soyulmuş ve yıkandıktan sonra rendeleyin, kaşarı da rendeden geçirin karıştırma kabına alın üzerine yumurta, karabiber, puybiber ve tuzu ilave ettikten sonra iyice karıştırın ve seramik tavaya bir miktar tereyağı alın eriyince tavanın her yerine gezdirin ve üzerine patatesli omlet harcını dökün.

Alt kısmı iyice pişen omleti servis tabağına çevirin tavaya yeniden tereyağı gezdirin ve pişmeyen tarafını tavaya tekrar dikkatli bir şekilde bırakın ve alt kısmı da pişince sıcak olarak dilimleyip servis yapın kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi omletinizi birde böyle deneyin.

Kahvaltıda vakti bol olanlara işte değişik bir patatesli omlet daha tarif için TIKLAYIN:

Yorumlar

Popüler Yayınlar