Kahvaltılık Tavuk Sote Tarifi - Kahvaltıda acı sevenler bu tarife göz atın

Kahvaltılık Tavuk Sote Tarifi - Kahvaltıda acı sevenler bu tarife göz atın Yeni tarifleri denemeyi sevenlere

Pazar kahvaltısına herkes özenir elinin altındakilerden çok yöresinde ne yenirse hangi damak tadı ile yetişmiş ise o daha da lezzetlidir onun için. Bizim burada sayısız kahvaltılık olduğu kesin Hatay yöresinde her yerinde ayrı bir lezzet harmanlanmış olarak görürsünüz.

Çok sevdiğim mutfakta olmayı çok seven ve eşi ve çocuklarına çok özenen Ferah hanım eşine Pazar kahvaltısına hazırladığı bir tarifi bizimle paylaştı kendisine buradan da çok teşekkür ediyorum.
Kahvaltı sofrası için tavuklu bir sote hazırlayan Ferah hanım maharetinin yanında sunuma önem veren hamarat bayanlardan birisi.

Çocukları için hazırladığı sunumları atan takipçimiz en kısa sürede size de fikir olması için paylaşacağım bugünlerde çok fazla dışarıda olduğumdan yeni lezzetlere vakit bulamadım diyebilirim.
Baya da birikti eklemek için acele etsem iyi bu yıl paylaşmak ve hazırlamak istediğim daha tarif defterimde o kadar çok birikmiş sayısız tarif var ki bir an önce sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu tarifte ete hayır diyemeyenlere diyebilirim. Tavuk eti ile hazırlanan kolay kahvaltı sotesi deneyecekler daha doğrusu acı sevenlerin tercih edeceği bir tarif diyebilirim.
Sözü çok uzatmış olabilirim işte kahvaltılık tavuk sote tarifi.

Kahvaltılık Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler:
400 gr tavukgöğsü
5 adet kırmızı yeşilbiber
1 adet soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Üzeri için nane


Kahvaltılık Tavuk Sote Hazırlanışı:

Tavukları kuşbaşı doğrayıp çok az su ile pişmeye bırakalım.  Soğanları ve biberleri aynı büyüklükte doğrayalım.

Suyunu çeken tavukların üstüne sıvıyağını ilave edelim sıvıyağda ile birlikte iyice pişen tavukların üstüne biber ve soğanı ekleyelim.

İyice pişmesi için orta ateşte arada karıştırarak veya tavayı sallayarak karıştıralım.

Domatesleri kabukların soyalım ve iri iri doğrayalım çok az yağda pişirelim tuzunu atalım.

pişen tavukları tuzunu ilave ettikten sonra isteğe bağlı baharat ekleyebilirsiniz. Servis tabağına sıcak sıcak alalım ve kenarlarına domatesleri ilave edelim ve nane yaprakları ile süsleyip soğumadan kahvaltıya hadi yapanlara afiyet olsun.


Pazar kahvaltınız da yeni bir tarifi daha ekleyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar