Ispanaklı Omlet Tarifi - Ispanaklı Omlet Nasıl Yapılır?
Ispanaklı Omlet Tarifi - Ispanaklı Omlet Nasıl Yapılır? Ispanaklı Pratik Omlet Tarifi
Omlet herkesin sevdiği pratik ama birçok sebzeyle yumurta çok
yakışır. Yumurtasız kahvaltı yapmayanlar vardır yumurta olmazsa sanki sofrada hiçbir
şey yok muş gibi durur.
Omlet tarifleri oldukça fazladır yapması pratik olan
omletlerin lezzetlerine diyecek yoktur.
Sofranıza iyi bir omlet servis yapmak istiyorsanız işte size
birkaç ip ucu.
İyi bir omlet yapmak istiyorsanız pişireceğiniz tava seramik
olsun derim benim krep tavam olduğundan onu kullanırım orta boy veya küçük boy
omlet tavaları tercih edin çevreme de bir aşçı kadar ustalıkla çevirebilirsiniz
omleti rahatlıkla. Yani maharet biraz aşçının iş bilmesinde olduğu kadar
tavanın da mahareti var anlayacağınız.
Omletinizi çırptıktan sonra hepsini bir pişirmeyi tercih
edebilirsiniz ama bunun yerine az az tek kişilik olarak ta yaparsanız servisi
de lezzeti kadar güzel görünecektir.
Omlet yapacaklar kişi sayısına göre yumurta kırın derim
benimkiler omlet neli olursa olsun sevdikleri için ara sıra neden az
yapıldığından şikayet edilirdi şimdi kişi sayısına göre yapınca daha rahat oldu
en azından tartışma ortadan kalkmış oldu diyelim.
Bugünkü tarifim biraz acele ile yaptığımı itiraf edeyim
yeteri kadar özenemedim lezzetinde sıkıntı olmadı ama her zaman bu kadar bol
ıspanak tercih etmiyordum lezzetli olmasına lezzetli oldu ama yumurtanın
lezzetini bastırdı ıspanak.
Bunu göz önünde bulundurun ona göre tarifi yapın tarif
oldukça basit kişi başı iki yumurta olarak hesap yaparsanız içine incecik
kıyılmış ıspanaklar harika olacaktır.
Ispanaklı omlet yapmanın tam zamanı diyorum ilkbahar gelmek
üzereyken bu lezzetlere sofralarda yer verin derim.
Kahvaltı sofralarında her mevsime bir omlet vardır mutlaka buda kahvaltıda görmek isteyeceğiniz bir tarif diyelim ve tarif işte.
Ispanaklı Omlet İçin Gerekli Malzemeler:
Küçük bir tutam ıspanak
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı süt
2 çorba kaşığı tepeleme un
Tuz
Pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Ispanaklı Omlet Hazırlanışı:
Ispanakları iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın suyunu
sıkın.
Derin bir kaseye 2 yumurtayı kıralım üzerine sütü, unu,
tuzu, pulbiberi ilave ettikten sonra iyice çırpalım ve içine ıspanakları ilave
edip iyice karıştıralım.
Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı gezdirelim iyice ısınınca
ıspanaklı omleti yayalım kaşık ile düzeltelim ve altlı üstlü pişirelim.
Alt kısım piştikten sonra çevirdikten sonra geriye kalan sıvıyağı ilave edin.
Sıcak olarak dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.
Bu tarifi tek kişilik hazırlarsanız daha küçük omlet tavasında iki eşit miktarda döküp pişirin tek kişilik servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder