Ispanaklı Omlet Tarifi - Ispanaklı Omlet Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Omlet Tarifi - Ispanaklı Omlet Nasıl Yapılır? Ispanaklı Pratik Omlet Tarifi

Omlet herkesin sevdiği pratik ama birçok sebzeyle yumurta çok yakışır. Yumurtasız kahvaltı yapmayanlar vardır yumurta olmazsa sanki sofrada hiçbir şey yok muş gibi durur.
Omlet tarifleri oldukça fazladır yapması pratik olan omletlerin lezzetlerine diyecek yoktur.
Sofranıza iyi bir omlet servis yapmak istiyorsanız işte size birkaç ip ucu.

İyi bir omlet yapmak istiyorsanız pişireceğiniz tava seramik olsun derim benim krep tavam olduğundan onu kullanırım orta boy veya küçük boy omlet tavaları tercih edin çevreme de bir aşçı kadar ustalıkla çevirebilirsiniz omleti rahatlıkla. Yani maharet biraz aşçının iş bilmesinde olduğu kadar tavanın da mahareti var anlayacağınız.

Omletinizi çırptıktan sonra hepsini bir pişirmeyi tercih edebilirsiniz ama bunun yerine az az tek kişilik olarak ta yaparsanız servisi de lezzeti kadar güzel görünecektir.

Omlet yapacaklar kişi sayısına göre yumurta kırın derim benimkiler omlet neli olursa olsun sevdikleri için ara sıra neden az yapıldığından şikayet edilirdi şimdi kişi sayısına göre yapınca daha rahat oldu en azından tartışma ortadan kalkmış oldu diyelim.

Bugünkü tarifim biraz acele ile yaptığımı itiraf edeyim yeteri kadar özenemedim lezzetinde sıkıntı olmadı ama her zaman bu kadar bol ıspanak tercih etmiyordum lezzetli olmasına lezzetli oldu ama yumurtanın lezzetini bastırdı ıspanak.

Bunu göz önünde bulundurun ona göre tarifi yapın tarif oldukça basit kişi başı iki yumurta olarak hesap yaparsanız içine incecik kıyılmış ıspanaklar harika olacaktır.

Ispanaklı omlet yapmanın tam zamanı diyorum ilkbahar gelmek üzereyken bu lezzetlere sofralarda yer verin derim.

Kahvaltı sofralarında her mevsime bir omlet vardır mutlaka buda kahvaltıda görmek isteyeceğiniz bir tarif diyelim ve tarif işte.

Ispanaklı Omlet İçin Gerekli Malzemeler:
Küçük bir tutam ıspanak
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı süt
2 çorba kaşığı tepeleme un
Tuz
Pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Ispanaklı Omlet Hazırlanışı:

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın suyunu sıkın.

Derin bir kaseye 2 yumurtayı kıralım üzerine sütü, unu, tuzu, pulbiberi ilave ettikten sonra iyice çırpalım ve içine ıspanakları ilave edip iyice karıştıralım.

Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı gezdirelim iyice ısınınca ıspanaklı omleti yayalım kaşık ile düzeltelim ve altlı üstlü pişirelim.

Alt kısım piştikten sonra çevirdikten sonra geriye kalan sıvıyağı ilave edin.

Sıcak olarak dilimleyip servis yapalım.


Afiyet olsun.

Bu tarifi tek kişilik hazırlarsanız daha küçük omlet tavasında iki eşit miktarda döküp pişirin tek kişilik servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar