Fındıklı Kahvaltılık Domates Sosu Kavurması - Kahvaltılık Biber Salçası Birde Böyle Kavurun

Fındıklı Kahvaltılık Domates Sosu Kavurması - Kahvaltılık Biber Salçası Birde Böyle Kavurun

Kahvaltıya zamanı olanlar şanslı olanlar diyebilirim aslında simit ve çayla o kadar çok insan kahvaltı yapıyor ki sayısı net olarak yazamasam da günün en önemli öğününü istemeden atlamış oluyorlar. Erken kalmayı unuttuk biz yeni nesil teknoloji kurbanıyız hepimiz biraz. Hafta sonlarını izin günlerini bekler olduk güzel bir aile buluşması sevdiklerinizle dolu masalar sık sık olmuyor olsa da bir arada olduğumuzda tadını çıkarmayı sakın ihmal etmeyin.

Bu tarifi anlatmadan önce bir çok farklı isim kullanılır kahvaltılık sos veya kahvaltılık biber salçası denilir ama ismi ne olursa olsun lezzetine kimse hayır diyemez sanırım helede acı sevenler.

Zaman buldukça sevdiklerim ile kahvaltı yapmak benim içinde önemli yer tutar biz öyle ki bir kişinin kahvaltı hazırlamasını da beklemeyiz herkesin evinde ne varsa hesabı toplanıp bir arada olmaksa maksat bir yudum çayda demlenir hesabı sohbetler bizimkisi kızlarla. Çok sevdiğim arkadaşlarımla yaptığım kahvaltıda harika bir lezzet denedi arkadaşım biz cevizli olarak biliyordum tarifi ama fındık ile çok yakıştı kahvaltılık domates sosu doğrusu.

Sevdikleriniz ile dolu bir hafta sonu dileyerek hemen tarifimi paylaşmak istiyorum bu güzel kahvaltı ve koyu sohbet için kızlar hepinize teşekkür ederim onlar kendilerini biliyor.
Bu tarif kahvaltıda acı olsun diyenlere birde malum bizimki tatlı domates sosu idi ama acı olanca ayrı bir tadı oluyor.
Fındıklı Kahvaltılık Domates Sosu Kavurması İçin Malzemeler:
Kahvaltılık 2 yemek kaşığı yazdan hazırlanmış domates sosu
1 kase iri dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Fındıklı Kahvaltılık Domates Sosu Kavurması Hazırlanışı:

Tavaya sıvıyağını alın yağ ısınınca fındıkları alın 1-2 dakika soteledikten sonra kahvaltılık domates sosu ilave edin iyice kavrulan kahvaltılık domates sosu içine dilerseniz kimyon, nane, kekik ilave edebilirsiniz harika oluyor damak tadınıza göre değişik baharatlarda kullanabilirsiniz.


Sıcak olarak değil de ılık olarak servis edin sevdiklerinizle dolu dolu bir kahvaltı geçirmeniz dileğiyle. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar