Damla Çikolatalı Sıkma Kurabiye Tarifi - Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Damla Çikolatalı Sıkma Kurabiye Tarifi - Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiye kurabiye olalı bu kadar sıkılmamıştı mercimek köftesi gibi sıkılan içinde damla çikolataları ile ayrı lezzet kazanan kurabiye diğer kurabiyeler gibi lezzetli ama daha kolay yapılan sıkıp sıkıp bırakacağınız bir kurabiye.

Mutfağa meraklı kızlarınız varsa kalıplara son onların minik parmakları ile şekil vermelerine ne dersiniz.

Damla çikolatalı sıkma kurabiye tam anlamı ile bir gün kurabiyesi diyebilirim gün için gittiğimiz Zeynep hanımın ikramlarından bir tasni idi.

Kurabiyeler de alışık olduğumuz tariflerin dışında değişik bir tarif arıyorsanız görünümü ve lezzeti ile tarif defterinize ekleyeceğiniz güzel bir tarif damla çikolatalı sıkma kurabiye tarifine göz atın.
Zeynep hanımın sofrasında aynı kendisi gibi samimi ve sıcak sevgiyle hazırlanmış bir masa olduğunu hemen anlaşılıyordu.

Zeynep hanım çok sık günlerde olduğunu belirtti ve tarif defteri bi hayli kabarıktı. Bir ay öncesinde gün yapmaya karar veren arkadaşlar bana da aramızda ol dedikleri zaman çok mutlu olmuştum ama onlarla olmanın bu kadar keyifli geçeceğini düşünmemiştim iyi ki kabul etmişim değdim kararlardan.  Onlarla beni düşünüp aralarında görmek istemişler bu hafta Zeynep, hanımın mutfağından seçme lezzetleri tattık gerçekten büyük bir titizlikle hazırlanmış bir sofraydı diyebilirim.

Özenle hazırlanmıştı tek tek tarifler güzel tarifleri için bende gün yapanlara fikir olsun ve değişik tarifleri paylaşmayı tatmayı seven birisi olarak tariflerden zaman buldukça sizlerle paylaşmaya devam işte tariflerden birisi sıkma kurabiye.

Damla çikolatalı sıkma kurabiye için gerekli malzemeler.
1 paket margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı tam dolu un
Bir çay kaşığı vanilya
1 su bardağı damla çikolata
Üzeri İçin Pudra Şekeri: Tercih ederseniz tabi:

Damla Çikolatalı Sıkma Kurabiye Hazırlanışı:

Tereyağı kestirmeden eritilir karıştırma kabına alınır. Üzerine vanilya pudra şekeri, vanilya ve un ilave edilir tüm malzeme iyice yoğrulur kurabiye hamuru kıvama gelmeye başlayınca üzerine 1 su bardağı çikolata serpilir onu da iyice karıştırdıktan sonra elimizle küçük bezeler alalım parmaklarımızın ve avuç içimizle sıkıştırarak şekil verdirilir.

Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizilir yaklaşık 175 derecede 30-40 dakika arası pişmiş oluyor ama fırın pişirme ayarınıza göre değişebilir daha yüksek ayarda pişirebilirsiniz fırın yeteri kadar ısı vermiyorsa.

Pişen kurabiyelerin üstüne pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapabilirsiniz.

Kurabiyeleri yapmaya başladığınızda fırını çalıştırın ve ısınmasına zaman verin kurabiyeleriniz daha lezzetli pişecek ve tam kıvamında olacaktır.


Pratik elmalı kurabiye tarifine göz atmak isterseniz TIKLAYIN:

Yorumlar

Popüler Yayınlar