Çocuklara Sütlü İrmik Helvasını Sevdiren Tarif - Sütlü İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Çocuklara Sütlü İrmik Helvasını Sevdiren Tarif Sütlü İrmik Helvası Çocuklara Özel tarifi

Çocuklara evde yapılan tatlıları sevdirerek onların anlayacağı dilde sunum yaparak tükettirmek istiyorsanız işte size küçük çocukları olan bir anneden gelen fotoğraf ve görseli paylaşmak istedim bugün.

Çocuklara evde yedirmek bazen zordur malum her çocuk yemez yemediği gibi bir çok şeye burun kıvırır ama bu her çocuk için geçerli değil bazılarına insan imrenir ne verirseniz yer ve sizin bebeğiniz veya çocuğunuz sağlıklı beslenmesi için sizler ne yapsanız da onlar yemek istemezler işte buna çözüm arayan annelerden bir tanesi yaptığı fikirden yararlanmak isteyenlere.

İrmik bizim kültürümüzde önemli bir rol oynar birçok tatlıya ve yemeğe eşlik eden irmik en çok helvalar da ve sütlü tatlılarda kullanılır işte irmiği çocuklara sevdiren bildiğimiz tarif ama sunum o kadar şirin ki tüm çocuklar bunu severek yer diye düşünüyorum.

Sütlü irmik tatlısını çocuklarınıza daha besleyici ve onların beyin gelişimine destek olacak cevizle tüketmek gerçekten iyi fikir sizce de? Öyle değimli?

Çocuklara İrmik Helvasını Sevdiren Tarif:
2 su bardağı irmik
3 çay bardağı şeker
Yarım paket margarin
4 su bardağı süt
İsteğe göre ceviz fındık, çilek, muz

Sütlü İrmik Helvası Yapılışı:

Margarin ve irmiği tencere alı iyice kavurun rengi dönene kadar.

Ayrı bir tencerede süt ve şekeri iyice kaynatın ve rengi dönen irmiğin üstüne ilave edin ve altını kapatın.

İyice dinlenen irmiği tabağa şekil vererek yayın ve üzerine cevizle saç, muzla yüz şekli verdirdiğimiz irmik tatlısını çocuklar severek tüketecektir.

Yapan annelere yiyen çocuklara şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar