Çiğ Pancar Salatası Tarifi - Çiğ Pancar Salatası Nasıl Yapılır?

Çiğ Pancar Salatası Tarifi - Çiğ Pancar Salatası Nasıl Yapılır?

Sağlık deposu olan pancarı çiğ olarak tüketmek isteyenlere lezzeti ile damağınızı görüntüsü ile gözünüzü, sinirleri yatıştırıcı özelliği, karaciğeri çalıştıran pancar tam bir mide dostu olduğunu biliyor musunuz? Pancar yemeniz için daha çok fazlası da var aslında.

Pancar salatası yapması kolaydır lezzeti ve barındırdığı antioksidan nedeni ile kış mevsimi boyunca turşu ve salatalarda sık sık kullanırız.

Pancarı yıkarken öyle bir renge sahiptir ki hemen elimize bulaşır neyse ki hemen çıkan bir renge sahip. Kış boyunca buzdolabından çıkarmadığım sebzeler arasındadır her salataya koyarım çiğ olarak ama haşlanmış ve üzeri yoğurt veya sarımsakla yapılmış salatasının yeri ayrı bugünkü lezzetin yeri ayrı.

Pratik bir tarif arayanlar sağlıklı ve diyette tercih edebileceğiniz içinde hiç yağ olmayan ev yoğurdu ile yapılan oldukça sağlıklı ve doyurucu bir salata yapmaya var mısınız?

Pancarı sevenler buraya çiğ olarak hazırlanan bu tarifi çok tutacaksınız neden böyle yazıyorum kalabalık bir sofrada herkes çiğ pancar salatasını severek yiyorsa siz ne düşünürsünüz işte güzel hafif nefis bir tarif kısacası işte tarif.

Çiğ Pancar Salatası İçin Gerekli Malzemeler:
3 adet pancar
2 su bardağı yoğurt
Tuz

Çiğ Pancar Salatası Hazırlanışı:

Pancarları yıkayıp dış yapraklarını kesin soyun ve rendeleyin bu aşamada eldiven takım isterseniz elinizin morarmasına hiç gerek yokJ

Rendelenmiş pancarın üstüne yoğurdu ve tuzu ilave edin iyice harmanlayın ve servis yapacağınız tabağa alin üzerini süslemenize bile gerek yok afiyet olsun.


Bu güzel tarifi Yasemin Hanım Mutfağından Teşekkür ediyoruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar