Avokado Atomu Tarifi - Avokado Atomu Nasıl Yapılır?

Avokado Atomu Tarifi - Avokado Atomu Nasıl Yapılır? 
Bugün ne bir yemek nede bir salata konumuz bugün konumuz çocuklar ve bizi kışın bizi bağışıklık sisteminizi destekleyecek bir atom tarifi.

Avokado atomu hepiniz duymuşsunuzdur aile boyu tüketeceğiniz avokado atomu tarifini çocukları ile birlikte tüketmek isteyenlere işte hakkını vererek yapacağınız pratik oluşu kadar içindeki malzemelerle sizi ve sevdiklerinizle koruyacak güzel bir tarif.

Hepimizin sorunu olur zaman zaman iştahsız çocuklar ve bağışıklığı zayıf çocukların sık sık hastalandığını ve özellikle kış mevsiminde yaşanan gribal enfeksiyonlardan tutunda astım ve bronşit çocuklarda en sık karşılaşan hastalıklardan birisidir.

Çocuklar için faydalarını tam olarak bilmesem de bu tarifi içim rahat olarak çocuklarıma ve aileme hazırlayabiliyorum.

Süt çocukların günlük olarak hepimizin tüketmesi gereken besinlerden bir tanesi ama çocuklar söz konusu ise bu durum değişiyor büyüme çağında olan çocuklar için hazırlayacağınız avokado atomu deneyin çocukların damak tatları gelişmesi ve onların bağışıklık sistemi içinde çok önemli.

Sütü karışımları en çok çilekli olanlar çocukların ilgisini çeker benimkilerin de öyle soğuk süt ve çilek robottan geçirin içine küçük buzlarla onların daha çok ilgisini çekerek severek tüketecekleri sıcak günlerin dışında ilkbahar aylarında tercih edeceğiniz tarifler arasında.  

Çilekli sütü tarifi yaptığımda mutlaka paylaşayım görselleri ile birlikte ama bugünkü avokadolu atom sadece çocuklara değil hepimizin tüketebileceği harika bir içecek diyebilirim. 

Aile boyu tercih edeceğiniz sütlü atom kış boyunca özellikle ilkbaharda bol bol tüketeceğiniz tarifler arasına alabilirsiniz.

Çocukların seveceği kesin ama ben daha çok aile boyu tüketeceğiniz bir tarif nedeni ise tarifi malzemeleri ve yapılışının kolay olan sütlü atom tarifi içindeki malzemeler kolay ve gayet pratik yapılıyor malzemeler elinizin altında olduktan sonra gerisi sadece yıka kes dilimle kır ve karıştır bu kadar kolay.

Avokadolu atom için gerekli malzemeler:
1 adet avokado
1 avuç badem, fındık
1 adet bıldırcın yumurtası
1 yemek kaşığı bal
2 adet muz
750 ml süt
Üzeri için Hindistan cevizi

Avokadolu Atom Hazırlanışı:

Avokadonun bıçak saplayın ve çekirdeğine geldiği yerde daire olarak kesin ve ayırın ayrılan yarısında çekirdeksiz diğer yarısında ise çekirdeği kalacaktır.

Çekirdeği elinizle çıkarmaya kalkmayın bıçak sertçe vurun ve çekirdeğe saplayın ve dikkatlice çıkarın ve direk çöpe çekirdek.

Avokado içini tatlı kaşığı ile oyun ve sütün içine ilave edin.

Muzları kabuklarını ayırın ve muzlarda sütün içine, bademleri, bıldırcın yumurtasını ile ederek hiç pürüz kalmayacak şekilde iyice kıvam alana kadar robottan geçirin.

Kıvamı akıcı olan avokado atomu balını en son katıyoruz ve tekrar bal iyice avokadolu atomu karışana kadar iyice çırpalım.


Tüketmeye hazır olan avokado atomu tüketmeye hazır bardaklara servis yaptıktan sonra üzerine Hindistan cevizi ilave edin ve fazla bekletmeden servis yapın afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar