Tavuklu Mevsim Salatası Tarifi – Tavuklu Salata Nasıl Yapılır?

Tavuklu Mevsim Salatası Tarifi – Tavuklu Salata Nasıl Yapılır? Tavuklu Salata Ne kadar Sürede Hazırlanır? Öğrenci İçin Kolay Salata Tarifi
Tavuklu mevsim salatasında kışın çok severek mutfağımdan eksik etmediğim bazen ayrı ayrı bazen ise hepsi ile karışık salatalar yaparım her yemeğin yanına aynı salata gitmeyeceğini düşünenlerdenim.
Durum böyle olurken benim için kış mevsimi yaptığım salatalara tavuklu yapmayı tercih ediyorum nedeni eti kızartmadan ve kebap yapmadan tüketmek için iyi bir alternatif.

Tavuklu salata çeşitleri oldukça fazladır ama siz değişik bir lezzet ve aroma arıyorsanız sosu bol malzemeleri bol bir çatal yiyenin bir çatal daha isteyeceği bir salata yapmaya ne dersiniz.

Bu mevsimde salatalarımdan eksik etmediğim çiğ olarak kullandığım pancarın tavukla bir arada olması kadar güzel bir lezzet olamaz diyebilirim.

Bol limon sosu ve az yağ ile hazırladığım salata sosunu üzerine gezdirmeniz yeterli oluyor olması da ayrıca güzel.

Tavuklu bol malzemeleri salatada uyum önemlidir diye geliyorsa aklınıza evet ama doğru malzemeyi kullandığınız sürece bol malzeme size artı olacaktır hepsinin taze olmasına dikkat edin yeterli.

Limon ve sirke tavuğun ağır kokusunu arındırırken tavuğa renk verecek pancarın sulanmasını sağlıyor ortaya çıkan görüntüyü lezzeti eşlik ediyor.

Tavuklu salata zor zamanlarınızda yada vaktiniz olmadığı zamanlarda yanına iki dilim ekmekle diyet salatası olarak ta tercih edebilirsiniz yağını azaltmanız yeterli olacaktır.

Tavuklu salata yapacak olanlar benim gibi haşlama tercih ediyorlarsa ben haşladığım tavuk suyu ile de pilav yaptım yanına harika oldu. Çorba yapmak için buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Tavuklu mevsim salatası yapacaklar illaki şu malzeme olmazsa olmaz değil de onun yerine elinizin altındakileri de tercih edebilirsiniz bu salata için mor kıvırcık marul çok daha iyi olacaktır.
Salatasız sofraları sevmeyenler bu salata tarifine de bir göz atın.

Tavuklu mevsim salatası nefis bir tarif.

Dip not öğrenciler bu tarifi deneyin makarna yemekten bıkan öğrenciler bu tarifi deneyin malzemeyi bol tutun içine turşuları da doğrayabilirsiniz acı seviyorsanız tabi.

Tavuklu Mevsim Salatası İçin Gerekli Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü ( haşlanmış)
4-5 dal marul iç kısmından
Yarım pancar
2 adet orta boy havuç
5-6 dal roka
Bir miktar karalahana
1 miktar beyaz lahana
Tavuklu Mevsim Salatası İçin Sos Malzemeleri.
1 tutam maydanoz
2 adet limon suyu ( limondan fazla su çıkmadığı için iki tane tercih ettim bir tanede yeterli olabilir sulu ise)
1 tatlı kaşığından biraz daha az sirke
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Pul biber
Tuz
Ön hazırlık: Tavuk göğüslerini haşlayın: Salatanın tüm malzemelerini sirkeli sudan geçirin ve 15 dakika suları süzüldükten sonra yapın sonrası zaten 10 dakikanızı bile almayacak.


Tavuklu Mevsim Salatası Hazırlanışı:
Önce sostan başlayalım tarifi yapmaya sos ve tavuklar iyice içine çekmesi ve tavuk etini daha lezzetli hale getirecektir.

Tavuk etlerini küp küp doğrayalım ve derin bir kaba alalım, maydanozu incecik doğrayın ince olması çok önemli tavuğun üstüne ilave edelim.

Üzerine pul biber, tuz, sıvıyağ, limon suyu ve sirkeyi ilave ettikten sonra kaşık kullanmadan çevirelim ve kenara alalım ara ara sallayarak sosu iyice harmanlayalım.

Gelelim salatanın malzemelerini hazırlamaya.

Havuz ve pancar hariç diğerlerini incecik doğrayalım ve salata servis yapacağımız tabağa 
yerleştirelim.
Üzerine havuç ve pancarı rendeleyelim ve salata hazır.

Salatayı servisi yapacağınız zamandan 5 dakika önce tavuk sosu ile birlikte salatanın üstüne boşaltın ve servis hazır.

Tavuklu mevsim salatasını önceden hazırlayabilirsiniz anlamına geliyor misafir kabul edeceklere duyurulur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar