Kolay Ispanaklı Börek Tarifi - Yufkadan kolay ıspanaklı börek nasıl yapılır?
Kolay Ispanaklı Börek Tarifi - Yufkadan kolay ıspanaklı börek nasıl yapılır?
Yufkadan börek yapmak kadar kolayı yoktur mevsimde ıspanak
bol bol olunca daha pratik oluyor. Ispanaklı iç harç da olur patatesli de ama
lor peyniri ve ıspanakla yapılan bu tarifi yapmanızı tavsiye ederim.
Ispanaklı börekler servisi kolay oysun diyorsanız bu tarif
tam size göre. Gün yemekleri tarifi
arayanlar bunu tavsiye edebilirim hem bereketle hem de kolay.
Ispanaklı yufkadan yapılan bu nefis börek tarifine bir göz
atın aklınızda bulunsun.
Kolay Ispanaklı Börek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
4 adet yufka
500 gr ıspanak
1 kase lor
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Kolay Ispanaklı Börek Hazırlanışı:
Ispanakları sudan geçirelim çamurları iyice temizlendiğine
emin olduktan sonra doğrayalım ve tekrar yıkayalım suları süzülsün diye süzgece
alalım.
Suyunu iyice sıkalım ve karıştırma kabına alalım üzerine
sıvıyağ, biber salçası, tuz, lor peyniri ilave ettikten sonra iyice
harmanlayalım ve iç harç hazır.
(Yufkayı serdikten sonra kenar kısımlarını kesip içine
bırakalım daha düzgün sarılmış eşit börekler için bu şart.)
Yufkayı tekini tezgaha serelim ve iç harçtan uzun bir şerit
halinde yerleştirelim.
Saralım ve belli aralıklarla keselim ve yağlanmış fırın
kabına alalım.
Tüm işlemi diğer yufkalara da yapalım ve bitince yufkaların
üstüne yumurta sarısı sürelim susam ve çörek otu ilave ettikten sonra 175 %
derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder