Kokos Kurabiye Tarifi - Kokos Kurabiye Nasıl Yapılır?
Kokos Kurabiye Tarifi - Kokos Kurabiye Nasıl Yapılır?
Kurabiye yapmak için öyle uzun uzun yeni tarifler aramaya
son misafirlikte ağızda dağılan harikulade bir ikramdı doğrusu. Çay saatleri
yanında severek tüketeceğiniz kokos kurabiye yapması kolay yaklaşık 20 yıllık
bir tarifmiş doğrusu tarif defterini görünce imrenmedim desem yalan olur her
zaman yaptığını dile getiren ve her seferinde aynı lezzeti alınca ikramı güzel
bu tarifi ara ara yaptığını söyledi. Eee
siz benim yerimde olsanız ne yapardınız böyle çıtır çıtır bir kurabiye
bulmuşken tarifini almaz mıydınız?
Kokos kurabiye yapması pratik oluşu ve lezzeti ağızda
dağılan ve diğer kurabiyeler gibi dışı kurumuş içi hamur olan cinsten değil
dışıda içide çıtır çıtır olmuş kurabiyeyi yapmak isteyenlere tarifi buyurun.
Kokos Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı un
Üzeri İçin:
1 yumurta akı
1 kase Hindistan cevizi
Kokos Kurabiye Hazırlanışı:
Margarini, yumurta sarısını, sıvıyağı, pudra şeker iyice
eriyene kadar elinizle yoğurun sıvıyağ ile margarin iyice birbirine karışsın.
Üzerine unu, ilave edin ve kabartma tozu, vanilya Hindistan cevizi
ilave ettikten sonra iyice yoğurun.
Ele yapışmayan hamur haline geldiğinde yapmanız gereken çok
basit.
Küçük yumaklar alın ve elinizle bastırın, önce yumurta akına
sonra Hindistan cevizine batırın ve hop fırın tepsisine.
Fırın dereceniz size kalmış üzerleri hafif pembeleşine kadar
pişirin.
Soğuduktan sonra servise hazır afiyet olsun.
Not:20 dakika 180% de pişirmiş hanımefendi yeterli oluyormuş
ama herkesin fırın pişirme süresi değişebiliyor.
Not: Tarif 20 yıllık:
Yorumlar
Yorum Gönder