Karnabahar Mücveri Tarifi – Karnabahar Mücveri Nasıl Yapılır? Karnabaharı Birde Böyle Pişirin
Karnabahar Mücveri Tarifi – Karnabahar Mücveri Nasıl
Yapılır? Karnabaharı Birde Böyle Pişirin
Karnabahar genellikle tencere ve fırında yapılan yemekleri
varmış gibi gelir birde sizde rast geldiniz mi bilmiyorum restaurantlarda
haşlanmış olarak et yanında servis yapılır çoğu zaman ama bugünkü tarif ne bir
fırında nede tencerede olan harika bir lezzet diyebilirim.
Kızartma yemekleri her zaman çocukların çok sevdiği yemekler
sıralamasındadır bu benimkileri de kapsıyor hali ile.
Mücver denilince ilk akla hemen kabak gelir ama karnabahar
ile yapılan mücverde geri yanı yok kabak mücverinden diyebilirim.
Mutfağımızdaki lezzetler mevsime göre değişiklik gösterir
her zaman mevsimi olan sebzeler ve meyveler girer mutfağa ve onlarla her zaman
aynı yemekleri yapmayı sevmiyorsanız sizde benim gibi o zaman sizi de beklerim
her güne yeni bir tarif deneyenlerden olmak isterseniz tabi.
Yemek yapmanın benim için en güzel yanı bence çocuklarımla
ve sevdiklerimle sofrada beraber olmak diyebilirim malum bugünlerde iyi veya
kötü olsa da olur karneleri onlar için sıkmadan tüketecekleri mevsimin
lezzetlerini onlara hazırlamak oluyor bugünlere.
Karnabahar mücveri yapması kolay ama pratik bir aperatif ara
sıcak veya kahvaltı sofralarına yer verebilirsiniz ben akşam makarna yanında
servis yaptım.
Yanında bu tarifin domates sos, mayonez, ketçap ve
sarımsaklı yoğurt yanında servis yapmanız.
Mücveri fırında yapabilirsiniz ama lezzetinde biraz
değişiklik olacaktır iyice pişmezse tadını beğenmeyebilirsiniz ama diyette
olanlara fırın mücver harika olur.
Karnabahar mücverine uzun uzadıya malzeme listesini görünce
aman ha yapmaktan vazgeçmeyin bu zengin malzemeler size harika bir lezzet
olarak geri dönecek.
Bol bol karnabahar olduğu bu günlerde hadi bakalım çocuklara
tatil boyunca zamanınız olduğunda yapacağınız beraberce vakit geçirebileceğiniz
bir tarif de denebilir. Buyurun tarife.
Karnabahar mücveri tarifi için gerekli malzemeler:
Ben kalabalık bir sofra için hazırladım o yüzden 1 kiloluk
karnabahar kullandım ama temizlenince 750 gr kadarı kaldı malum bol kabukları
arasında satılıyor.
Orta boy karnabahar 750 gr
2 adet yumurta
3 adet taze soğan
1 tutam maydanoz
1 bardak rendelenmiş teneke peyniri
2,5 çay bardağı un
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Servis için bir kase 1 diş iri sarımsak ile harmanlanmış
yoğurt üzerine nane, pulbiber
Karnabahar mücveri Hazırlanışı:
Karnabaharları iyice yıkadıktan sonra küçük küçük bölelim ve
üzerine çıkacak kadar suda pişene kadar haşlayalım.
Haşlanan karnabaharları süzgece alalım ve suları süzüle
dursun biz diğer malzemeleri doğramaya geçelim.
Yıkanmış ayıklanmış soğanları ve maydanozları ince ince
doğrayalım karıştırma kabına alalım.
Soğuyan ve suyu süzülen karnabaharları çatalla ezelim ve
karıştırma kabına ilave edelim.
Üzerine unu, rendelenmiş veya el ile ezilmiş peyniri, tuzu,
karabiberi, pulbiberi, yumurtaları, unu ilave ettikten sonra katı bir halde
harç elde edelim.
Elimizle veya çatal ile yuvarlak şekiller verdirerek kızgın
yağda arka ve ön iyice pişene kadar pişirelim.
Havlu kağıt üstüne aldığımız karnabahar mücverlerini fazla
yağını aldıktan sonra servis yapacağımız tabağına alalım ve sarımsaklı yoğurt
ile servis yapalım tabi burada sizin çocuklarınız ne seviyorsa diyelim.
Yorumlar
Yorum Gönder