Ispanaklı Yumurta Tarifi - Yumurtalı Ispanak Yapmanın Püf Noktaları:

Ispanaklı Yumurta Tarifi-Ispanaklı Yumurta Nasıl Yapılır? Yumurtalı Ispanak Yapmanın Püf Noktaları:
Ispanağı çocukların çok sevmesinin en temel nedeni “Temel Reis ve Safinaz olmasın” çocukluğumuzda izlediğimiz Temel reis, çizgi film olarak sanırım akıllara kazınmıştır ıspanaktan hoşlanmayan çocuklar çizgi filmin etkisi ile yedirmek sıkıntı olmuyordu. Ispanak tüketmek birazda pişirme yönteminden ve yapım aşamasında kullanacağınız ek ürünlere dikkatli seçer ve pişirme önerilerini titizlikle yapansanız harika bir yemek olarak sunabilirsiniz ailenize.

Ispanak yapacaklar büyük bir titizlikle onu yıkamalarında büyük bir yarar var böbrekleri korumak için bu çok önemli. Ispanakları ayıkladıktan sonra en az 7 defa sudan geçirin ama hemen suya bırakıp çıkarmayın. Ispanakları suda bırakın ve toprağın ve içindeki taşların iyice dibe ulaşması için çok önemli. Suda artık toprak, kum ve taş görmeyeceğiniz dupduru bir su miktarı oluşacaktır.
Ispanakları pişirme süresini ne çok ne fazla pişirin tam kararında olması için pişirme sürelerini önemseyin.

Ispanaklı börek yapacaksanız içine besin değeri lor peynir tercih edebilirsiniz. Bu size daha lezzetli bir böreğin yanı sıra besin değerinin de yüksek bir börek olacaktır.

Ispanağı pastalarınız için kullanmayı hedefliyorsanız unutmayın kuzu ıspanak tercihiz her zaman öncü olsun pastanız daha lezzetli olacaktır.

Yumurtalı ıspanak nasıl yapılır diye hangi sofralar için uygundur, yumurtalı ıspanak yapacaklar yumurta tercihi köy yumurtası olsun nedenini ıspanaklı yumurtayı yerken ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Yumurtalı ıspanak kahvaltı için daha ideal bir tarif Pazar günleri için uzun uzun yapılan kahvaltılar için oldukça güzel bir tarif.

Ispanaklı yumurta yapacaklar bu mevsimde tüketmek isteyenlere tam zamanı, bol bol bulunuyor ve oldukça ucuz.

Ispanaklı yumurta çayı demlediğiniz zaman fırına sürerseniz çayınız dem alana kadar tam zamanında sofraya yetişecektir.

Yumurtalı ıspanak yapmak isteyenlere bir öneri daha ıspanağı önceden yıkayıp ayıklayıp pişirirseniz buzdolabında bırakırsanız kahvaltı zamanı daha az çaba harcayarak daha kısa sürede kahvaltı sofrası için hazır edebilirsiniz.

Yumurtalı ıspanak yapacaklara püf noktası ise iyi malzemeden ve yapılış aşamasında sizin damak zevkinize göre kendinizden bir şeyler katmak olacaktır.

Tarif de aslında biber salçası veya kahvaltılık biber sos kullanılırsa daha lezzetli oluyor ama ben aşırı acı tüketmediğim ve mide hassasiyetinden dolayı. Ben tarifimde çok az pubiber tercih ettim lezzetsiz mi? Oldu hayır ama güzel bir çorba kaşığı acı sos veya biber salçası olsa daha iştah açıcı lezzeti iki kat oluyor diyebilirim.

Kekik, ve biberiye bu tarifte tercih edilebilicek ek baharatlar arasında bulunuyor yine.
Gelelim ıspanaklı yumurta tarifine.


Ispanaklı Yumurta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
750 gr kuzu ıspanak
5 köy yumurtası
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Ispanaklı Yumurta Hazırlanışı:

Ispanakları iyice sudan geçirelim ve toprak, kum ve taş kalıntısı kalmadığından emin olalım.

Ispanakları ince ince doğradıktan sonra tencereye alalım üzerine tuz gezdirelim bir miktar ve arada karıştıralım.

Rengi dönen ıspanakları süzgece alalım soğumaya bırakalım.

Soğanı ince olarak kıyalım ve sıvıyağla birlikte tavaya alalım.

Pembeleşen soğanların üstüne pulbiberi ve tuzu ilave edelim ve iyice karıştıralım üstüne suyunu sıktığımız ıspanakları alalım iyice harmanlayalım ve 1-2 dakika kavuralım.

Borcam veya seramik fırın kabına alalım üzerini kaşım yardımı ile düzleştirelim ve yumurtaları istediğimiz aralıklarla kıralım.

Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirelim kısacası yumurtalar pişene kadar yeterli oluyor.

Daha akıcı kıvamlı yumurta olsun istiyorsanız daha az pişirin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar