Ispanaklı Yumurta Tarifi - Yumurtalı Ispanak Yapmanın Püf Noktaları:
Ispanaklı Yumurta Tarifi-Ispanaklı Yumurta Nasıl Yapılır? Yumurtalı
Ispanak Yapmanın Püf Noktaları:
Ispanağı çocukların çok sevmesinin en temel nedeni “Temel
Reis ve Safinaz olmasın” çocukluğumuzda izlediğimiz Temel reis, çizgi film
olarak sanırım akıllara kazınmıştır ıspanaktan hoşlanmayan çocuklar çizgi
filmin etkisi ile yedirmek sıkıntı olmuyordu. Ispanak tüketmek birazda pişirme
yönteminden ve yapım aşamasında kullanacağınız ek ürünlere dikkatli seçer ve pişirme
önerilerini titizlikle yapansanız harika bir yemek olarak sunabilirsiniz
ailenize.
Ispanak yapacaklar büyük bir titizlikle onu yıkamalarında
büyük bir yarar var böbrekleri korumak için bu çok önemli. Ispanakları ayıkladıktan
sonra en az 7 defa sudan geçirin ama hemen suya bırakıp çıkarmayın. Ispanakları
suda bırakın ve toprağın ve içindeki taşların iyice dibe ulaşması için çok
önemli. Suda artık toprak, kum ve taş görmeyeceğiniz dupduru bir su miktarı
oluşacaktır.
Ispanakları pişirme süresini ne çok ne fazla pişirin tam
kararında olması için pişirme sürelerini önemseyin.
Ispanaklı börek yapacaksanız içine besin değeri lor peynir
tercih edebilirsiniz. Bu size daha lezzetli bir böreğin yanı sıra besin
değerinin de yüksek bir börek olacaktır.
Ispanağı pastalarınız için kullanmayı hedefliyorsanız
unutmayın kuzu ıspanak tercihiz her zaman öncü olsun pastanız daha lezzetli
olacaktır.
Yumurtalı ıspanak nasıl yapılır diye hangi sofralar için
uygundur, yumurtalı ıspanak yapacaklar yumurta tercihi köy yumurtası olsun
nedenini ıspanaklı yumurtayı yerken ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.
Yumurtalı ıspanak kahvaltı için daha ideal bir tarif Pazar günleri
için uzun uzun yapılan kahvaltılar için oldukça güzel bir tarif.
Ispanaklı yumurta yapacaklar bu mevsimde tüketmek
isteyenlere tam zamanı, bol bol bulunuyor ve oldukça ucuz.
Ispanaklı yumurta çayı demlediğiniz zaman fırına sürerseniz
çayınız dem alana kadar tam zamanında sofraya yetişecektir.
Yumurtalı ıspanak yapmak isteyenlere bir öneri daha ıspanağı
önceden yıkayıp ayıklayıp pişirirseniz buzdolabında bırakırsanız kahvaltı
zamanı daha az çaba harcayarak daha kısa sürede kahvaltı sofrası için hazır
edebilirsiniz.
Yumurtalı ıspanak yapacaklara püf noktası ise iyi malzemeden
ve yapılış aşamasında sizin damak zevkinize göre kendinizden bir şeyler katmak
olacaktır.
Tarif de aslında biber salçası veya kahvaltılık biber sos
kullanılırsa daha lezzetli oluyor ama ben aşırı acı tüketmediğim ve mide
hassasiyetinden dolayı. Ben tarifimde çok az pubiber tercih ettim lezzetsiz mi?
Oldu hayır ama güzel bir çorba kaşığı acı sos veya biber salçası olsa daha
iştah açıcı lezzeti iki kat oluyor diyebilirim.
Kekik, ve biberiye bu tarifte tercih edilebilicek ek
baharatlar arasında bulunuyor yine.
Gelelim ıspanaklı yumurta tarifine.
Ispanaklı Yumurta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
750 gr kuzu ıspanak
5 köy yumurtası
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Ispanakları iyice sudan geçirelim ve toprak, kum ve taş
kalıntısı kalmadığından emin olalım.
Ispanakları ince ince doğradıktan sonra tencereye alalım
üzerine tuz gezdirelim bir miktar ve arada karıştıralım.
Rengi dönen ıspanakları süzgece alalım soğumaya bırakalım.
Soğanı ince olarak kıyalım ve sıvıyağla birlikte tavaya
alalım.
Pembeleşen soğanların üstüne pulbiberi ve tuzu ilave edelim
ve iyice karıştıralım üstüne suyunu sıktığımız ıspanakları alalım iyice
harmanlayalım ve 1-2 dakika kavuralım.
Borcam veya seramik fırın kabına alalım üzerini kaşım
yardımı ile düzleştirelim ve yumurtaları istediğimiz aralıklarla kıralım.
Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirelim
kısacası yumurtalar pişene kadar yeterli oluyor.
Daha akıcı kıvamlı yumurta olsun istiyorsanız daha az
pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder