Gribe karşı alınacak önlemler neler? H1N1 salgını korunmanın yolları neler?

Bir girip salgınıdır ki nedir bu tüm yurdu sarmış ve karantina altına alının bir çok hastane var. Okulda çocuğu olan anneler ise tedirgin durumda dışarıya çıkmaya korkar olduğumuz bu günlerde mecbur olduğumuz zamanlarda ise dışarı çıkmak zorunda kalıyoruz.

Okullarda her gün azalan çocuk sayısı duyar olmuş durumdayım grip olan çocukları duyarlı anneler okul ortamından uzaklaştırırken yarı yıl tatiline yaklaştığımız şu günlerde ise sınav telaşı var.

Anlayacağınız her alanda H1N1 virüsü korkusu herkesi sarmış durumda. Dışarıda işi olmayanlar aman dikkat! İşiniz olmadıkça duyarlı davranalım sağlığımızdan olmayalım

Peki girip belirtileri ile birlikte neler yapılmalı ve nasıl beslenmeli? Gribe yakalanmamak için neler tüketilmeli?

Gripten korunmak için alacağınız küçük ama etkili önlemler:

Dışarı çıkarken sıkı giyinmek hepimizin yatığı bir durum ama gripten korunmanın yolları bununla sınırlı değil.

Kalabalık ortamlardan kaçınmak, maske kullanmak, hasta olan kişilerle temas etmemek ve ziyareti yapmak zorundaysanız hijyene dikkat etmek temasta bulunmamak. 

Sık sık ellerinizi yıkamak ellerinizi yıkamak elinizle buluşan bakterileri arındırmanın en iyi yoludur çünkü bir şey yemek ve içmek ve elimizle ağzımıza burnumuza dokunmaktan kendinizi alamayız o yüzden ellerin hijyeni her zaman ilk sırada yer aldığını unutmayın.

Gelelim H1N1 virüsüne yani gribe karşı kendimizi ve bağışıklığımızı korumak için neler tüketilmeli sorusana.

Neyse ki yurdumuzda bol bol ihtiyacımız olan her şey var. Yeşil meyve ve sebzeleri soframızdan eksik etmeyelim. Yeşil renkli neler yok ki brokoli, marul, tere, nane, maydanoz, kivi gibi bir çok sebze daha sıralanabilir.

C vitaminini unutmamak gerek mandalina, portakal, limon, nar, greyfurt vs bunlar tüketmek için en iyi mevsim olduğunu da altını çizelim.

Ilıktan biraz daha sıcak çorbaları daha doğrusu tavuk suyuna yapılmış veya sebzelerle yapacağınız çorbaları tercihiniz olsun günlük öğünlerde tercih edin.

Kış mevsimi gelince değeri unutulan gıdaların başında yer alan yoğurdu günlük olarak tüketmeniz sizi gribe karşı koruma altına alacak oldukça basit bir yöntem oluyor.

(araştırmalarda yoğurdun grip enfeksiyonlarını % 25 oranında azalttığını biliyor muydunuz?

Düzenli uyku ve dinlenmeyi ihmal etmeyin aşırı yorgunluk bağışıklık sistemini çökertecektir.
Günlük mutlaka yeteri kadar suyunuzu içmeyi ihmal etmemekle birlikte yeşil çay tüketmese özen gösterin.

Bitki çaylarından tercih edeceğiniz sıralamada zencefil acı olduğu için herkes tüketemez ama kendinizi zorlayın derim. Ekinezya çayı, ıhlamur, ada çayı, tarçın, bal vs tercihleriniz arasında olsun aşırı sıcak tüketmekten kaçının.
Ada çayı nasıl demlenir tıklayın:








Yorumlar

Popüler Yayınlar