Yoğurtlu Pazı Salatası Tarifi- Pazının Faydaları Neler?

Yoğurtlu Pazı Salatası Tarifi- Pazının Faydaları Neler? Pratik Pazı Salatası Nasıl Yapılır?
Yağmurlar sıkılaşmaya ve hava git gide daha soğumaya başladığı bu günlerde artık sofralarda kış mevsimine ait özlediğimiz gıdalar yeniden yer verme zamanı geldi. pazarlar, manavlar, marketler artık kış mevsiminde yitişen sebze ve meyvelerle doldu bizede bol bol yapıp yemek düşüyor. Anemin yetiştirdiği pazılar dan öyle güzel bir salata oldu ki organik oluşu ve soğuk bir bölgede yetişmesiden midir nedir oldukça lezzetli oldu. Sofranın tuzu adlı blogumda her mevsime ait yöremizden ve öğrendiğim yeni yemek keşiflerinden yaptığım lezzetleri sunmaya devam ediyorum ama bugünkü lezzeti paylaşmadan önce bildiğim kadarı ile pazının faydalarından bahsetmek istiyorum. Pazı lahana gibi güz zamanı yetişmeye başlayan kış mevsimi boyunca tüketebileceğiniz çok kolay pişen, aynı zamanda yumuşak sarma sevenlerin tercihidir. 

 Pazının Faydaları:
Pazı çok etkili bir idrar söktürücü olduğunu biliyor musunuz?
Pazı hazmı kolaylaştıran yönü ile de sofrada bulunması gerektiğini  deyinelim.
Direnç artırmak için yine mevsiminde tüketeceğiniz Pazı’nın faydası olacaktır.
Pazı deyip geçmemek gerek mevsiminde azı karar çoğu zarar diyerek her sebze ve meyveleri tüketmede büyük fayda var.

Pazı salatası yapmanın en zevkli yanı çok ama çok pratik oluşunun yanında oldukça hafif ve içinde hiç yağ olmamasıdır aslında. Benim sofrada görmek istediğim salatalar arasında yerini alan kış mevsimi boyunca bol bol yaptığım pazı salatası tarifine buyurmaz mısınız? Eeee bu kadar faydası olan bir sebzeyi kim hayır diyebilir ki?
Yoğurtlu Pazı Salatası İçin Gerekli malzemeler:
2 bağ küçük yapraklı olmasına dikkat edin pazı
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak (ben taze kullandım
Tuz
Pulbiber




Yoğurtlu Pazı Salatası Hzırlanışı:

Pazıları yıkayalım ve sap kısımlarını yaprakların baş kısmına inceleceği yere kadar çıkaralım.

1 parmaktan daha kalın doğrayalım ve kaynar suyun içine bırakalım. pazılar yumuşayana kadar pişirelim.

Hemen süzelim derin bir kaseye alalım pazıları üstüne soğuk su dökelim 5 dakika pazıların oda sıcaklığına gelmesini sağlayalım.

Süzgece boşaltalım suyunun süzülmesi için biraz bekleyelim.

Sarımsakları soyalım tuzla birlikte ezelim yoğurt ile iyice çırpalım.

Servis yapacağımız tabağa pazıların suyunu sıkarak yerleştirelim.

Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edelim pul biber ekeledikten sonra servise hazır.

Yoğurdun tuzunu bir tık fazla koyun pazılar tuzsuz olduğundan yoğurdun tuzu yeterli gelmesi için bu yöntem yeterli olacaktır.


Diğer salata tariflerimize göz atın.

Yorumlar

  1. Yorum ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim. İlk fırsatta sitenizi ziyaret gerçekleştirip incelemede bulunacağım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar